Η πρωτιά του Φορτούνη με 3 υπογραφές και η υποχρέωση για «καλύτερα από πέρσι»!

Η πρωτιά του Φορτούνη με 3 υπογραφές και η υποχρέωση για «καλύτερα από πέρσι»!

Η πρωτιά του Φορτούνη με 3 υπογραφές και η υποχρέωση για «καλύτερα από πέρσι»!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την πολύ σημαντική στιγμή με την επέκταση του συμβολαίου του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό

Ακτή Ελεφαντοστού - Νότιος Αφρική με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 170+ ειδικά! (21+)

Ο Ολυμπιακός είχε προαναγγείλει την Πέμπτη ότι σήμερα θα ανακοίνωνε την επέκταση της συνεργασίας του με τον Φορτούνη. Όπερ και εγένετο, με την υπογραφή και τυπικά των συμβολαίων.

Μία πολύ σημαντική στιγμή και για τον σύλλογο και για τον ποδοσφαιριστή. Βλέπετε, ο Φορτούνης έγινε ο πρώτος παίκτης που μετά από πάρα πολλά χρόνια, ίσως από την εποχή του Τζόρτζεβιτς, που βάζει την υπογραφή του σε τρίτο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό! Ένα όταν ήρθε πίσω από τη Γερμανία και την Κάϊζερσλαουτερν, ένα όταν ανανέωσε για πρώτη φορά και ένα τώρα που ανανέωσε για δεύτερη φορά!

Κι ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έκανε με τον Φορτούνη ό,τι δεν είχε κάνει με κανένα άλλο παίκτη του όλα αυτά τα χρόνια. Επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι όταν θέλει πραγματικά να υπογράψει ένα παίκτη του, κάνει αυτό που πρέπει, και καμιά φορά ίσως και παραπάνω (στο οικονομικό)…Έτσι π.χ. είχε υπογράψει τον Μιραλάς, τον Ρομπέρτο, τον Μιλιβόγεβιτς και τον Ζοσέ Σα, όταν τους είχε αρχικά δανεικούς. Έτσι τώρα υπέγραψε τον Φορτούνη, προσφέροντας του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο.

Βεβαίως, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει η επόμενη ημέρα. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο, η μεταγραφική περίοδος τελειώνει μετά από εννιά εβδομάδες, και μπορεί κάποια στιγμή να έρθει μία γερμανική η, αγγλική ομάδα και να προσφέρει 20 εκ. Ευρώ για τον Φορτούνη, αλλάζοντας τα δεδομένα. Κι ο Μανωλάς κι ο Μήτρογλου είχαν επεκτείνει τα συμβόλαια τους με τον Ολυμπιακό και μετά από λίγους μήνες είχαν έρθει οι προτάσεις των 15 εκ. Ευρώ από Ρόμα και Φούλαμ αντίστοιχα και πήγαν στην Ιταλία και την Αγγλία.

Μόνο που αυτή την στιγμή σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του Φορτούνη, υπέγραψε μαζί του ένα καινούργιο, έως το 2023. Τα δεδομένα μετράνε κι όχι το τι ίσως, μπορεί, ενδεχομένως κλπ, κλπ να συμβεί. Αυτά στην πραγματικότητα δεν τα ξέρει κανένας. Αν θέλετε την πρόβλεψη μου, χωρίς να βασίζεται σε πληροφόρηση όμως, ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα είναι στον Ολυμπιακό και μετά την 1η Σεπτέμβρη.

Το ζητούμενο τώρα είναι ο Φορτούνης να κάνει μία καλή προετοιμασία και να συνεχίσει όπως πέρσι και καλύτερα! Για την ακρίβεια να συνεχίσει όχι όπως πέρσι, αλλά καλύτερα. Να βγάλει από πάνω του το βάρος του χρυσού του συμβολαίου, που τον κάνει τον μακράν καλύτερο αμειβόμενο Έλληνα ποδοσφαιριστή στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχοντας γενικότερα μπροστά του από πλευράς καλύτερων συμβολαίων μόνο τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Μήτρογλου, που ανήκουν σε κλαμπ πρωταθλημάτων άλλου επιπέδου (Άρσεναλ, Ρόμα, Μαρσέϊγ) και να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, πρώτο για το καλύτερο δυνατό στην Ευρώπη, αρχικά από τα προκριματικά και δεύτερον να επιστρέψει στην κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα.

Ο πραγματικά μεγάλος παίκτης δεν κάνει μία σεζόν πολύ καλή και την επόμενη χάνεται η, τέλος πάντων είναι δύο σκαλοπάτια πιο κάτω. Κι ο Φορτούνης το έχει κάνει αυτό μία φορά: μετά τη σεζόν 2015-16, που τα είχε «σπάσει» όλα (βάζοντας 22 γκολ και φτιάχνοντας 24!), τη σεζόν 2016-17 πήγε από το ζενίθ στο ναδίρ της καριέρας του, βάζοντας οκτώ γκολ και φτιάχνοντας 11.

Θα είναι δε πραγματικά πολύ οδυνηρό να επαναληφθεί και φέτος, τώρα που προέρχεται από σεζόν στην οποία έβαλε 17 γκολ κι έφτιαξε 24. Ο Φορτούνης είναι παίκτης τέτοιας αξίας που πρέπει αυτές τις σεζόν να τις κάνει μονιμότητα στην καριέρα του.

Άσχετο: Ταινία για σήμερα, A Bag of Barbles (17.00) στην Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.