Θα πέσει και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας του ΠΑΟΚ

Θα πέσει και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας του ΠΑΟΚ

Θα πέσει και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βγάζει ένα πρώτο και ξεκάθαρο συμπέρασμα από τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο προφανώς θα ενισχυθεί και στην πορεία του καλοκαιριού. Στο τέλος σχολιάζει μερικά ακόμη ζητήματα.

Ακτή Ελεφαντοστού - Νότιος Αφρική με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 170+ ειδικά! (21+)

Έχουμε κρατήσει πολλά καλά και ιστορικά γεγονότα από τη σεζόν που μας πέρασε για να θυμόμαστε όσον αφορά στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε και διάφορα συμπεράσματα για το μέλλον. Από αυτά τα σπουδαία και θετικά γεγονότα, αλλά και από τα άσχημα. Από τις αποτυχίες δηλαδή…

Ακόμη λοιπόν θυμόμαστε εκείνη την ημέρα του χειμώνα, που μας έλεγε ο Λουτσέσκου: «Κάποια άλλη στιγμή θα αναλύσω τους λόγους που μας οδήγησαν σε αποτυχία στον όμιλο του Europa League».

Μέσα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που ξεκινάει από την άλλη εβδομάδα, θα γίνει και αυτό…

Ή μήπως δεν θα χρειαστεί γιατί μέσα από τις πράξεις της η ΠΑΕ δίνει –εν μέρει- αυτή την απάντηση;

Από τότε, τον Δεκέμβριο του 2018 που ο ΠΑΟΚ έκλεισε την κακή πορεία στον όμιλο με Τσέλσι, Μπάτε και Βίντι, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα που ήταν γεμάτη γεννηθέντες το 1987 και το 1988, κάνει μεγάλες προσπάθειες να ρίξει το Μέσο Όρο ηλικίας του ρόστερ. Από τότε απέκτησε τον 22χρονο Σφιντέρσκι, τον 26χρονο Ίνγκασον, τον 26χρονο Ροντρίγκο, κλείνει τον 24χρονο Ίσμαελ Σίλβα, είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα ο 24χρονος Άκπομ και από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος του Βορρά, είναι έτοιμος να ανακοινώσει τους Μιχάι-Μελιόπουλο και… όχι μόνο.

Είναι τόσο φανερή η προσπάθεια του ΠΑΟΚ σε αυτές τις μεταγραφές… Κι’ αν αυτές οι κινήσεις δεν αρκούν στον οποιονδήποτε να καταλάβει, όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες… παρόμοιες. Κάπως έτσι ο κορμός των έμπειρων νταμπλούχων και αήττητων πρωταθλητών που αποτελείται από τους 30άρηδες Βιεϊρίνια, Μάτος, Μαουρίσιο, Βαρέλα,Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, ενισχύεται και τονώνεται με τους πιο νεαρούς, που φυσικά είναι καλύτεροι και σε αθλητικά χαρακτηριστικά.

Εδώ επάνω πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αποκλείεται να αποκτηθεί και ένας πιο έμπειρος και πολύ πιο ποιοτικός παίκτης στην τριάδα των μεσοεπιθετικών πίσω από τον φορ. Μία όμως τέτοια κίνηση, δεν θα αλλοιώσει το κεντρικό μήνυμα των μεταγραφών του ΠΑΟΚ, αυτό που κάποτε θα αναλύει και ο Μάριο Μπράνκο, όταν η ΠΑΕ επιτέλους κανονίσει να τον παρουσιάσει στο κοινό της ομάδας.

Και κάτι σχετικό με όλα αυτά και τους νεαρούς που αποκτά ο ΠΑΟΚ από άλλες ομάδες της Superleague. Είναι ξεκάθαρο ότι Μιχάι και Μελιόπουλος ξεχώρισαν σε αυτές τις ηλικίες των 20άρηδων. Έχουν αξία, έχουν ταλέντο, βγάζουν ποιότητα και ωριμότητα στο παιχνίδι τους και δείχνουν ότι ήδη έχουν βάλει καλές βάσεις, ώστε αν δουλέψουν με το ίδιο πάθος και σε μία πιο οργανωμένη και μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, τότε μπορεί να φθάσουν σε υψηλότατο επίπεδο. Το ίδιο ακριβώς (και ίσως σε πιο μεγάλο βαθμό) θα γίνει με τους 19άρηδες και 20άρηδες του ΠΑΟΚ, τα σπουδαία παιδιά που αναδείχθηκαν από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που προφανώς πρέπει να πάνε να παίξουν σε ομάδες της Superleague και του εξωτερικού, μπας και κάποια στιγμή θεωρηθούν έτοιμα για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

* Κύριοι, της νυν κυβέρνησης… Ένα από όσα είπατε, όσα υποσχεθήκατε και δεν καταφέρατε να φανείτε συνεπείς, ήταν και αυτό το περιβόητο… «η υπόθεση της εγκληματικής επίθεσης κατά του Τζήλου, εξιχνιάστηκε». Τι παραπλάνηση και αυτή! Όσο εξιχνιάστηκε η υπόθεση Κωνσταντινέα με τον καμένο φούρνο, όσο εξιχνιάστηκε το καμένο σπίτι του Μπίκα, άλλο τόσο βρέθηκαν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Τζήλο. Ντροπή! Ειδικά με τον τρόπο που χάθηκαν μέσα από τα χέρια των Αρχών και οι μεν και οι δε.

* Δηλαδή πέρασαν τόσες ημέρες από τότε που εφτά σύμβουλοι της ΕΠΟ δέχθηκαν τηλεφώνημα από διοικητικό ηγέτη ΠΑΕ, με εντολή να αφήσουν τις θέσεις τους στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής και ακόμη δεν έχει συμβεί το παραμικρό; Τι περηφάνια θα νιώσουν όταν πάνε στις Ενώσεις τους και περιγράφουν αυτή την κωμικοτραγική σκηνή με το sms και την προσπάθεια να συνεννοηθούν για το πώς θα φύγουν… Οι εκπρόσωποι Λίγκας και Football League (Ασλανίδης-Λεουτσάκος) τι θα πουν σε όσες ομάδες τους ψήφισαν να τις εκπροσωπήσουν και τελικά έκαναν του κεφαλιού τους, αυτό που τους διέταξε ο αποστολέας του sms, που ΠΟΤΕ δεν διαψεύστηκε ότι ήταν ο Μελισσανίδης;

Για να φανταστείτε πόσο κωμικό ήταν αυτό το σκηνικό, οι συγκεκριμένοι δεν έμειναν εκεί για να ψηφίσουν ούτε τα πεπραγμένα τους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.