ΟΦΗ: Ανεξάρτητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός από την εκκρεμότητα του Βέρα

ΟΦΗ: Ανεξάρτητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός από την εκκρεμότητα του Βέρα

Δημήτρης Ρούσσος
ΟΦΗ: Ανεξάρτητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός από την εκκρεμότητα του Βέρα

bet365

Ο ΟΦΗ θα έχει πάρει απάντηση ως τις 28 Ιουνίου από την UEFA αναφορικά με τα διπλώματα των Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις, ωστόσο ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ δεν επηρεάζεται κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Ιούνιος οδεύει προς το τέλος του, με τους Ομιλίτες να βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και των… μαζικών μεταγραφών, που δεδομένα κάποια στιγμή θα προκύψουν ώστε να γεμίσει το ρόστερ των μόλις 21 παικτών έχουν απομείνει στο ρόστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών Δερμιτζάκη, Πλευράκη, Νοικοκυράκη, Καλαϊτζάκη.

Η μόνη μεταγραφή ως τώρα είναι ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, ενώ όπως όλα δείχνουν θα ανανεώσει με τη σειρά του και ο Σόουζα Φερέιρα. Αντίθετα, ερωτηματικό συνοδεύει τις περιπτώσεις των Νέιρα και Ποτουρίδη, που εκκρεμούν από την περσινή ομάδα.

Την ίδια ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τελείως το θέμα που ανέκυψε με τον Χάιμε Βέρα και τον βοηθό του, Αλεχάντρο Ίσις. Οι δυο Χιλιανοί δεν κατέχουν το δίπλωμα UEFA Pro, εξ ου και η επίσκεψή τους προ ημερών στη Ρόδο, όπου πραγματοποιείται η σχολή προπονητών. Εκεί εξετάστηκαν επί 2,5 ώρες από ανθρώπους της UEFA, πέρασαν από συνέντευξη και πλέον περιμένουν την ετυμηγορία τους ως τις 28 Ιουνίου, ώστε να κριθεί και το μέλλον τους.

Βέρα και Ίσις, ή έστω ένας απ’ τους δυο, οφείλουν να διαθέτουν το συγκεκριμένο δίπλωμα, ώστε να μπορούν να προπονούν ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ευρώπη. Αν η ομοσπονδία αποφανθεί αρνητικά, τότε θα προκύψει ζήτημα αντικατάστασής τους.

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, έχοντας υπόψιν μια λίστα με πιθανούς αντικαταστάτες (Δέλλας και άλλοι). Πηγές κοντά στην ομάδα δεν κάνουν εκτίμηση για την απόφαση της UEFA, αφού τονίζουν πως πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία, ενώ και η ίδια η ΠΑΕ δεν είναι σε θέση να μάθει κάτι, επικοινωνώντας με στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Ωστόσο η υστέρηση σε μεταγραφές δεν εκτιμάται πως οφείλεται στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ΟΦΗ λειτουργεί στα πρότυπα ευρωπαϊκών συλλόγων που δίνουν θέση ευθύνης για τέτοια θέματα στον Αθλητικό Διευθυντή, ήτοι στον Γιάννη Σαμαρα, που είναι το απόλυτο «αφεντικό» στα αγωνιστικά του συλλόγου. Ουδείς λειτουργεί πάνω απ’ τον «κύριο Γιάννη», όπως τον προσφωνούν άπαντες στο Ηράκλειο. Έτσι οι αποφάσεις για τις μεταγραφές λαμβάνονται από τον ίδιο, πάντα βέβαια σε συνεννόηση με τον προπονητή.

Αυτονόητα στο τέλος της σεζόν ο Βέρα έκανε κάποιες εισηγήσεις για ζητήματα αποδεσμεύσεων, στόχων προς απόκτηση ή θέσεων που χρήζουν ενίσχυσης. Οι μεταγραφές ωστόσο αποφασίζονται από τον Σαμαρά, τους συνεργάτες του και το δίκτυο σκάουτινγκ που έχει οργανωθεί στον σύλλογο.

Έτσι, όποιος κι αν αναλάβει τον ΟΦΗ, σε περίπτωση που η UEFA ανάψει «κόκκινο» για τον Χιλιανό τεχνικό, το μεταγραφικό σχέδιο σε καμία περίπτωση δεν θα ανατραπεί, παρά μόνο ίσως διαφοροποιηθεί, αναλόγως με συγκεκριμένες επιθυμίες που εκφράσει ο νέος προπονητής. Προεργασίες και συζητήσεις γίνονται όλο αυτό το διάστημα, παραμένοντας βέβαια «επτασφράγιστο» μυστικό και με την ΠΑΕ να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει φήμες, παρά μόνο να… ανακοινώνει παίκτες όταν αυτοί υπογράφουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα