Η χρονιά της καθιέρωσης, η σεζόν της ωρίμανσης

Η χρονιά της καθιέρωσης, η σεζόν της ωρίμανσης

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η χρονιά της καθιέρωσης, η σεζόν της ωρίμανσης

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επέκταση συμβολαίων των Εμμανουηλίδη, Μαυρομμάτη, Θεοχάρη και τις προοπτικές που έχει ο κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 180+ ειδικά! (21+)

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον πρώτο γύρο των επεκτάσεων/ανανεώσεων συμβολαίων με επιτυχία, καθώς συμφώνησε με τους Μαυρομμάτη, Εμμανουηλίδη και Θεοχάρη και βάζει… μπρος για να τελειώσει θετικά και τις υποθέσεις των Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη. Δύο υποθέσεις εκ διαμέτρου διαφορετικές, καθώς ο Μπουζούκης θέλει να παραμείνει στο τριφύλλι, να εξελιχθεί με την φανέλα των πρασίνων και να κάνει στο μέλλον μία πιο safe επιλογή στο εξωτερικό σε αντίθεση με τον Χατζηγιοβάνη που έχει ως προτεραιότητα το επόμενο βήμα παρά το γεγονός ότι παραμένει ακόμη ποδοσφαιρικά άγουρος και σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμος να παίξει σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα και να είναι πρωταγωνιστής.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που μας έδειξε τα τελευταία χρόνια παρά την δεδομένη βελτίωση στο χορτάρι που εμφάνισε στο πρώτο μισό της περυσινής χρονιάς. Το να κάνεις μεταγραφή για παράδειγμα στο Βέλγιο ή την Ολλανδία δεν είναι το δύσκολο. Το δύσκολο είναι να πας και να παίξεις.

Τελοσπάντων, κλείνει η παράνθεση και πάμε στα παιδιά που συμφώνησαν, πάμε να δούμε τι προσδοκίες υπάρχουν για τον καθένα την σεζόν που έρχεται…

*Να ξεκινήσουμε με την… αδυναμία τούτης της γωνιάς. Θα το έχετε καταλάβει και από ένα σημείωμα πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, περί ου ο λόγος, αποτελεί ότι πιο ελπιδοφόρο δημιούργησε η ακαδημία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Αδιαμφισβήτητα. Τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ως πρώτη ύλη δεν τα συναντάς εύκολα σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Για την ακρίβεια, τα συναντάς σπάνια. Μεγάλη ταχύτητα, ικανότητα στην εκτέλεση, αξιόλογος στο ένας εναντίον ενός. Ο Εμμανουηλίδης περισσότερο θυμίζει… Ολλανδό παρά Έλληνα.

Η φετινή χρονιά, λοιπόν, πρέπει να είναι η χρονιά της καθιέρωσής του. Αυτός δεν πρέπει να είναι μόνο ο στόχος για τον 19χρονο επιθετικό αλλά πρωτίστως πρέπει να είναι ο στόχος για το κλαμπ. Τα περυσινά 269 λεπτά στο πρωτάθλημα και τα 262 στο Κύπελλο, δεδομένα δεν ανταποκρίνονται σε ένα τόσο σημαντικό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο και σίγουρα στον δεύτερο γύρο όταν ο Χατζηγιοβάνης ήταν σε κακή κατάσταση, ο μικρός έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Τόσο ο Νταμπίζας όσο και ο Δώνης ποντάρουν πολλά πάνω στον μικρό αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, να αλλάξει προς το καλύτερο τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου του και από ένα σπουδαίο ταλέντο, να μας εμφανίσει έναν σπουδαίο βασικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Για να δούμε…

*Ο Φάνης Μαυρομμάτης, τώρα, πέτυχε την καθιέρωση στην πρώτη του κιόλας σεζόν ως ενεργό κομμάτι της πρώτης ομάδας. Το πρόσημο της παρουσίας του στο κέντρο της άμυνας ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Και ας μην έλειψαν τα λάθη, λάθη απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα για έναν ποδοσφαιριστή που έπεσε αμέσως στα βαθιά σε έναν Παναθηναϊκό ειδικών συνθηκών. Το ζητούμενο για εκείνον φέτος είναι η ωρίμανση. Να αξιοποιήσει τα 1753 λεπτά στο πρωτάθλημα, να βάλει αυτές τις εμπειρίες στο παιχνίδι του και να μάθει από τα λάθη του. Πλέον υπάρχουν απαιτήσεις και από εκείνον, μιας και απέδειξε ότι μπορεί, απέδειξε ότι έχει ένα πακέτο που δεν περνά αδιάφορο και είναι σε θέση να τον διατηρήσει ως πρωταγωνιστή στο τριφύλλι και τα επόμενα χρόνια.

*Ο Βαγγέλης Θεοχάρης δεν κατάφερε να δείξει πράγματα πέρυσι, καθώς δεν πήρε ευκαιρίες. Το γεγονός, όμως, ότι το συμβόλαιό του ανανεώθηκε σημαίνει ότι τόσο ο Νταμπίζας όσο και ο Δώνης πιστεύουν στον νεαρό άσο, ο οποίος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ στο φινάλε του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό ενώ παίζει και ως στόπερ. Για να υπογράφει νέο συμβόλαιο σημαίνει πως θα τον δούμε περισσότερο στη νέα σεζόν…

Υ.Γ1: Μόνο στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε το προπονητικό κέντρο της ομάδας να πρωταγωνιστεί σε προεκλογικό σποτ. Μόνο στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.