Από τα πιο όμορφα στοιχήματα του Ολυμπιακού ο Μπρούνο!

Από τα πιο όμορφα στοιχήματα του Ολυμπιακού ο Μπρούνο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αξιολογεί στο blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο την μεταγραφή του Μπρούνο στον Ολυμπιακό.

Βραζιλία - Βενεζουέλα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Κατ΄ αρχάς να ξεκινήσω γράφοντας ότι εμένα μου άρεσε να βλέπω στον Ατρόμητο τον Φελίπε Μπρούνο. Από πέρσι, όταν είχε έρθει μεσούσης της σεζόν στην Ελλάδα, «κάτι» είχα δει πάνω του, αλλά φέτος σίγουρα ακόμη περισσότερο.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, εγώ κάθε μεταγραφή του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο την αντιμετωπίζω επιφυλακτικά, πολύ απλά γιατί απ΄ όσους έχει πάρει από το Περιστέρι, κανείς δεν του βγήκε! Ούτε ο Τάτος (μία συμμετοχή!), ούτε ο Καραμάνος (καμία συμμετοχή!!!), ούτε ο Γιαννούλης (12 παιχνίδια, μικρής σημασίας, βασικός). Ούτε καν ο Γιαννιώτης, που είχε πάει στον Ατρόμητο με μεταγραφή από τον Ολυμπιακό και γύρισε πίσω στον Ολυμπιακό δεν στέριωσε (13 παιχνίδια)! Θέλω να πιστεύω ότι ο Μπρούνο, ως μοναδικός ξένος απ΄ όλους αυτούς, αλλά και ιδιοκτησίας άλλης ομάδας, της Λασκ Λιντς από την οποία έπαιξε δανεικός στον Ατρόμητο, θα είναι κάτι το διαφορετικό.

Το βέβαιο για τον 25χρονο Βραζιλιάνο είναι ότι έχει ποιότητα, έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Μπορεί και συνδυάζει μεγάλη ταχύτητα, κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην Λίγκα μας, με υψηλή τεχνική. Την ντρίμπλα του Μπρούνο δεν την έχει άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν βγάλουμε εκτός εξίσωσης τους δύο μακράν πιο θεαματικούς παίκτες, τον Φορτούνη και τον Ποντένσε. Ρωτήστε τι τράβηξαν από τις ντρίμπλες του τόσο παίκτες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (θυμάμαι πρόχειρα Γκιγέρμε, Γκερέρο) και στο Περιστέρι (Τοροσίδης), όσο και παίκτες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (μου έρχεται στο μυαλό μία χαρακτηριστική στιγμή, που ξεφεύγει από τον Ολιβέϊρα κι άλλους δύο).

Μόνο που ο Μπρούνο δεν είναι απλά ένας γρήγορος ντριμπλέρ, με καλή προσποίηση κι απαλλαγή από τον αντίπαλο. Ναι, πριν συνεχίσω στην καταγραφή των καλών του χαρακτηριστικών, να ξεκαθαρίσω ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων, γι΄αυτό και δεν σκοράρει εύκολα. Ακόμη κι αυτά τα λίγα (τέσσερα) γκολ που έχει σημειώσει, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, με εξαίρεση ένα. Δεν έχει καλό σουτ από τα 20-25 μέτρα και μέσα από την περιοχή δεν βρίσκει εύκολα στόχο. Σαφώς κι είναι μεγάλο μειονέκτημα, όταν μιλάμε για επιθετικογενή παίκτη, αλλά δεν ξέρω μήπως σε ομάδα με καλύτερους συμπαίκτες αλλάξει και η ψυχολογία του σε αυτό το κομμάτι. Πρόσεξα στο βιογραφικό του, ότι μία σεζόν πριν έρθει στην Ελλάδα, είχε βάλει εννιά γκολ στην Αούστρια Λούστεναου, έστω στη Β΄Αυστρίας, άρα μήπως άμα αρχίσει να σκοράρει και πάρει πάνω του μπορεί να το γυρίσει.

Τέλος πάντων, ο Μπρούνο εκτός από τα…βραζιλιάνικα προσόντα του, είναι ένας εκρηκτικός παίκτης που βγάζει ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι, κάτι που αρέσει σε κάθε μοντέρνο προπονητή. Κινείται πολύ σε όλους τους χώρους, πιέζει την αντίπαλη άμυνα, παίζει ωραία με τη μία (όταν δεν αρχίζει να το παρατραβάει με τις ντρίμπλες), δημιουργεί χώρους για τον εαυτό του με προσωπικές προσπάθειες, κόβει και κλέβει, είναι όχι μόνο ζογκλέρ, αλλά κι εργάτης. Βγάζει πείσμα κι εγωϊσμό στο παιχνίδι του-θα χάσει την μπάλα, αλλά θα κυνηγήσει σαν σκύλος να την ξαναπάρει.

Η αρχική ιδέα του Πέδρο Μαρτίνς είναι να τον έχει σαν μία εναλλακτική επιλογή στον άξονα, είτε σαν μεσοκυνηγό, είτε σαν οκταροδεκάρι. Ίσως βλέπει ότι η σέντρα του είναι καλή, αλλά όχι τόσο καλή όσο απαιτεί η θέση του εξτρέμ και θέλει να τον εκμεταλλευθεί στο κέντρο, γιατί ο Μπρούνο έχει μία ευχέρεια να ξεκινάει καλά επιθέσεις κι αντεπιθέσεις, να συμμετέχει καλά στο ξεδίπλωμα τους, να παίρνει μπασίματα με προσωπικές ενέργειες και συνεργασίες, κάνοντας παράλληλα και βρώμικη δουλειά, πρεσάροντας δηλαδή ψηλά την αντίπαλη άμυνα.

Ο Μπρούνο μπορεί να σκοράρει με δυσκολία, αλλά βγάζει ασίστ με αρκετή ευκολία. Το νούμερο των έξι ασίστ που έχει καταγραφεί φέτος τον αδικεί, πολύ απλά γιατί από δικές του ενέργειες υπήρξαν τουλάχιστον 15 καθαρές ευκαιρίες για γκολ σε συμπαίκτες του, που έχασαν τις περισσότερες (δοκάρια κλπ). Γενικά τον διακρίνει η ομαδικότητα, όμως πρέπει να εστιάσει στην προσοχή του μέσα στο παιχνίδι, αφού συχνά είναι σαν να βιάζεται και χάνει μπάλες, κόβεται κλπ.

Χρειάζεται και τύχη, βέβαια. Ο τελευταίος Βραζιλιάνος επιθετικογενής παίκτης που πήρε ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Σουμπίνιο, το 2010 από τον Εθνικό! Από μπάλα, καντάρια! Αλλά αργός. Δεν έκανε γενικά σπουδαία καριέρα, αλλά την «ερυθρόλευκη» δεν την φόρεσε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι. Κι έτσι ποτέ δεν μάθαμε, αν μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό, που μάλιστα είχε πληρώσει ένα σωρό λεφτά για να τον αγοράσει.

Κοιτάξτε, δεν λέει κανείς ότι ο Μπρούνο είναι ένας σούπερ Βραζιλιάνος άσος! Δεν ξέρω καν αν θα μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού η, αν μέσα στο καλοκαίρι δοθεί κάπου αλλού δανεικός, καθότι πιάνει και θέση ξένου. Ξέρω όμως ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα στοιχήματα της φετινής ομάδας! Όμορφα, γιατί πολύ απλά το παιδί παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, από αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε. Κι αν εκμεταλλευθεί την ευκολία επικοινωνίας με τον Μαρτίνς, με τον οποίο μιλάει την ίδια γλώσσα, κάνει μία καλή προετοιμασία (κακό είναι και που έχασε την πρώτη εβδομάδα λέω εγώ!) και με την βοήθεια του συμπατριώτη του Γκιγέρμε δείξει ότι μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύτιμη μεταγραφή.

Άλλωστε, κάθε χρόνο στον Ολυμπιακό «βγαίνουν» μεταγραφές, από εκεί που δεν τις περιμένει ο πολύς κόσμος

Άσχετο (καινούργιο!): Θυμάστε Ένα Αργεντίνο σέντερ φορ, τον Λεονάρντο Ράμος, που έπαιξε έναν χρόνο στον Πλατανιά; Κανένα "σαίνι" από την Λίγκα μας, δεν κατάλαβε τι παίκτης είναι. Το παιδί πήγε στο Μεξικό, μέσα σε ενάμιση χρόνο έβαλε 33 γκολ σε 47 παιχνίδια και τώρα πήρε μεταγραφή εκατομμυρίων στη Λεόν, Νο 1 ομάδα στο Μεξικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.