Σουντανί, ένας εξτρέμ με μ.ο. 39 συμμετοχές, 17 γκολ κι 11 ασίστ!!!

Σουντανί, ένας εξτρέμ με μ.ο. 39 συμμετοχές, 17 γκολ κι 11 ασίστ!!!

Σουντανί, ένας εξτρέμ με μ.ο. 39 συμμετοχές, 17 γκολ κι 11 ασίστ!!!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση της μεταγραφής του Σουντανί στον Ολυμπιακό.

Bwin - Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα*. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις).

Είχα βαρεθεί να γράφω από πρόπερσι ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει επιτέλους κι ένα αριστεροπόδαρο εξτρέμ, ώστε να αποκτήσει ισορροπία η επίθεση του. Βλέπετε, από το φθινόπωρο του 2017, όταν απομακρύνθηκε ο Καρσελά, είχε μόνο δεξιοπόδαρους εξτρέμ.

Τελικά, τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός πήρε έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ, τον Ζιλ Ντίας, που έχει μία ποιότητα, αλλά σίγουρα του λείπει αυτό το «κάτι» για το παραπάνω-και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι έχει παίξει σε έξι διαφορετικές ομάδες μέσα σε τέσσερα χρόνια…Τώρα ο Ολυμπιακός φέρνει άλλον ένα αριστεροπόδαρο εξτρέμ, πάλι από τη Νότιγχαμ, αλλά εντελώς διαφορετικού στιλ, με εξαίρεση ότι και στους δύο αρέσει να παίζουν από δεξιά, αν και κλασικοί αριστεροπόδαροι.

Ο Χιλάλ Σουντανί είναι έμπειρος (κοντεύει τα 32) κι όχι νέο παιδί, όπως ο Πορτογάλος. Είναι (πάρα πολύ) καλύτερος στο σκοράρισμα. Και είναι και πολύ πιο ευκίνητος κυνηγός, σε σχέση με τον Ζιλ Ντίας, που είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική, ωραίο παράστημα, αλλά αυτό που λέμε μονοκόμματος.

Πολύ ευχάριστο για τον Ολυμπιακό ότι δεν πάει στο Κόπα Άφρικα κι άρα θα κάνει κανονικά προετοιμασία. Δεν πάει, όμως, γιατί ο Αλγερινός προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, εξαιτίας του οποίου έχει να παίξει από τις 30 του περασμένου Οκτώβρη. Το καλό είναι ότι εδώ και κάμποσο καιρό είναι απολύτως υγιής.

Αν μπορούσε κάποιος να πει μία κουβέντα για τον Σουντανί; Είναι ο ορισμός του εξτρέμ που έχει το γκολ! Τα νούμερα του στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στην οποία έπαιζε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, ήταν απίστευτα: Είχε σε μία πενταετία 196 συμμετοχές, με 86 γκολ (τα 13 στην Ευρώπη) και 54 ασίστ, σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο! Κοινώς, ο μέσος όρος του ανά σεζόν ήταν 39 συμμετοχές, 17 γκολ και 11 ασίστ!!!

Ο Σουντανί έχει ένα συνδυασμό δυνατοτήτων στο παιχνίδι του, που δεν την έχουν πολλοί ακραίοι κυνηγοί: έχει και ικανότητα στο σκοράρισμα και ικανότητα στη δημιουργία και υψηλή τεχνική. Θα δεις από αυτόν θεαματικά γκολ με εναέρια βολέ και με αριστοτεχνικά πλασαρίσματα, αλλά και τακουνάκια, προσποιήσεις, κλειστές ντρίμπλες, σέντρες.

Οκέϊ, δεν λέω ότι είναι ένας κορυφαίος εξτρέμ στην Ευρώπη, όμως είναι πραγματικά πολύ καλός κυνηγός. Ούτε λέω ότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι καμία ομαδάρα-αλλά δεν είναι και να την υποτιμάς. Π.χ. ο Ολυμπιακός εδώ την κέρδισε 2-1 με γκολ στο 93’ κι αφού οι Κροάτες έπαιζαν με 10 παίκτες κι έξω την κέρδισε 1-0, με τους Κροάτες να έχουν δύο δοκάρια. Κι ούτε είναι τυχαίο ότι ο Σουντανί έχει 49 συμμετοχές και 22 γκολ με την Αλγερία.

Εν κατακλείδι, εάν έχει ξεπεράσει εντελώς τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν φέτος ολόκληρη τη σεζόν (κι αυτό επίσης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας), δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Σουντανί θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Και τέλος πάντων και αυτά που έδωσε όχι ο Τζιμπούρ, αλλά ο Αμπντούν στην ομάδα, μια χαρά μεταγραφή θα είναι κι αυτός ο Αλγερινός, όπως κι οι δύο προηγούμενοι, για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: Η ιταλική εφημερίδα Τούτοσπορτ γνωστοποίησε τα 100 ονόματα των νεαρών υποψήφιων παικτών για τον τίτλο του golden boy της χρονιάς. Μέσα κι ένας Έλληνας, ο γκολκίπερ Στεργιάκης, της Σλάβια Σόφιας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.