Πέντε λόγοι για τους οποίους είναι περήφανος ένας φίλαθλος της ΑΕΚ

Πέντε λόγοι για τους οποίους είναι περήφανος ένας φίλαθλος της ΑΕΚ

Gazzetta team
Πέντε λόγοι για τους οποίους είναι περήφανος ένας φίλαθλος της ΑΕΚ

bet365

Από την καταγωγή και τη διαφορετικότητα, μέχρι τη χρηματοδότηση της ομάδας του και την AEK F.C. Mastercard, το να είσαι φίλος της Ένωσης είναι πραγματικά πολύ ωραίο.

Σπάνια θα ακούσεις φίλαθλο της ΑΕΚ να σου αραδιάζει τίτλους και διακρίσεις, για να σε πείσει για την ανωτερότητα της ομάδας του. Για τον ΑΕΚτσή, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα τον βρεις να τραγουδάει στη βροχή στα δύσκολα, να παλεύει για την ιδέα, να ανατριχιάζει σε ένα φιλικό μέσα στους βομβαρδισμούς στη Σερβία, να βλέπει πως η στήριξή του αποτελεί την πραγματική κινητήρια δύναμη. Παρακάτω θα βρεις πέντε λόγους για τους οποίους είναι περήφανος ένας φίλαθλος της ΑΕΚ.

1. ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Έχει ειπωθεί ότι «η ΑΕΚ δεν έχει σήμα, έχει έμβλημα». Και είναι αλήθεια. Ο δικέφαλος αετός παραπέμπει στο Βυζάντιο, στην Κωνσταντινούπολη, παραπέμπει... στην ΑΕΚ, η οποία ιδρύθηκε με αυτό το έμβλημα και με αυτό συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα. Η Ένωση εκπροσωπεί την προσφυγιά και όλες τις ιδέες ή τα πιστεύω αυτής, ενώ από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της ήταν το ταξίδι στην Πόλη το 2004, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λέει μια ατάκα που ακόμη και σήμερα αντηχεί στα αυτιά κάθε ΑΕΚτσή: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν ποτέ»!

2. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» είναι ένα μότο που εκφράζει απόλυτα τους Ενωσίτες. Όχι επειδή είναι κάτι... πιασάρικο για την ομάδα τους, αλλά επειδή είναι η αλήθεια. Και αυτό δεν το λέει κάποιος, αλλά τα γεγονότα. Το ταξίδι στο Βελιγράδι το 1999, την ώρα που έπεφταν βόμβες, για να σταλεί μήνυμα υπέρ της ειρήνης, είναι κάτι που θα ξεχωρίζει πάντα την ΑΕΚ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Οι κατά καιρούς πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ομάδα επισήμως για να στηρίξει κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, είναι επίσης κάτι που προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα στον κόσμο της Ένωσης. Αυτόν τον κόσμο, ο οποίος στέκεται στο ύψος της ΑΕΚ και των όσων αυτή εκπροσωπεί, συμμετέχοντας κι αυτός, με όποιον τρόπο μπορεί, σε διάφορες πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου. Πολλές εκ των οποίων, δεν έχουν γίνει και δε θα γίνουν γνωστές, γιατί... είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.

3. ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Ο ΑΕΚτσής έχει διάφορα χαρακτηριστικά για να τον περιγράφουν. Αυτοσαρκασμός, αυτοκαταστροφή, υπερβολικός ενθουσιασμός, υπερβολική... κατάθλιψη, αγάπη για το όμορφο ποδόσφαιρο και... λατρεία για την ομάδα του! Ό,τι κι αν κάνει αυτή. Είτε στις χαρές, όταν πανηγυρίζει πρωταθλήματα, είτε στις δυσκολίες, όταν βρισκόταν στη Γ' Εθνική. Αν η ΑΕΚ έπρεπε να αποδείξει σε κάποιον το μέγεθος της, βρήκε την ευκαιρία μέσω του υποβιβασμού και της επιστροφής της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν ο ΑΕΚτσής έπρεπε να αποδείξει την «ποδοσφαιρική» του αξιοπρέπεια, το έκανε σε αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια. Γιατί όταν είσαι φίλαθλος και σέβεσαι τον εαυτό σου, είσαι εκεί στα δύσκολα, στα πολύ δύσκολα. Γιατί όταν είσαι φίλαθλος και αγαπάς την ομάδα σου, βρίσκεις νόημα στο να την αποθεώσεις ακόμη κι όταν έχει αποτύχει. Και στον ΑΕΚτσή κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να του καταλογίσει κάτι διαφορετικό από αυτό.

4. Η ΑΕΚ ΖΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ

Συνηθίζουμε να λέμε ή να γράφουμε ότι κάθε ομάδα είναι ο κόσμος της. Και είναι αλήθεια. Η ΑΕΚ μπορεί να το λέει... λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες, γιατί πραγματικά ζει μέσω των φιλάθλων της. Η λογική της ΠΑΕ σε αυτά τα χρόνια μετά την καταστροφή του 2013, είναι να ζει από τα έσοδά της. Όχι από την τσέπη του ιδιοκτήτη. Και όταν μια ομάδα ζει από τα έσοδα της, σημαίνει ότι ο βασικός χρηματοδότης της, ο ουσιαστικός "μεγαλομέτοχος" της, είναι ο κόσμος της. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, με την ΑΕΚ. Η συνεχής στήριξη όλα αυτά τα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μπει πολλά λεφτά στο ταμείο της ΠΑΕ, τα οποία δεν προέρχονται -όπως άλλα- από πριμ της UEFA, από χορηγούς, από πωλήσεις παικτών κλπ. Είναι λεφτά που έχουν μπει στην ΑΕΚ από τον ΑΕΚτσή και με αυτά τα λεφτά η ΠΑΕ κινείται και προγραμματίζει το μέλλον. Η ΑΕΚ δεν ζει από τις ορέξεις του μεγαλομετόχου της, αλλά από την στήριξη των οπαδών της και αυτό πέρα από σωστό, ειδικά σε αυτή την εποχή που τα ποδοσφαιρικά κλαμπ γίνονται επιχειρήσεις παγκοσμίως, είναι και πολύ όμορφο. Ή αλλιώς... ΑΕΚ!

5. ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΕΚ F.C MASTERCARD ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Θέλοντας να συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη της ανάγκης των φιλάθλων να βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στην ομάδα, μέσα από μοναδικές εμπειρίες, η ΑΕΚ σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησαν μια πιστωτική κάρτα κομμένη και ραμμένη για τον ΑΕΚτσή!

Η ΑΕΚ F.C. Mastercard δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ΑΕΚ να κερδίζουν μοναδικά δώρα, όπως υπογεγραμμένες φανέλες και εισιτήρια διαρκείας, αλλά και αξέχαστες ποδοσφαιρικές εμπειρίες, όπως συμμετοχή σε Lineup kids, ξεναγήσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και γνωριμία με παίκτες, κα.

Οι φίλοι της ΑΕΚ που θα αποκτήσουν την πιστωτική κάρτα AEK F.C. Mastercard® έως και 15/9, θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή αξίας €50 που μπορούν να την εξαργυρώσουν σο επίσημο κατάστημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επιπλέον, θα συμμετέχουν αυτόματα στην μεγάλη κλήρωση, όπου 10 νικητές θα παρακολουθήσουν έναν εντός έδρας αγώνα της ομάδας από σουίτα του ΟΑΚΑ, μαζί με έναν φίλο τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα