Παναιτωλικός: Ο Τομανέ θα πωληθεί σχεδόν ένα «χαρτί»

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Ο Τομανέ θα πωληθεί σχεδόν ένα «χαρτί»

bet365

Ο Πορτογάλος αναμένεται να παραχωρηθεί στον Ερυθρό Αστέρα και είναι ακόμη ένας κρίκος στην «αλυσίδα» των καλών παικτών που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο, ανεξάρτητα αν «έπιασαν» ή όχι, και πήραν μεταγραφή, τόσο απευθείας από τον Παναιτωλικό ή λίγο αργότερα
Πολλές φορές για να «πιάσει» μία μεταγραφή χρειάζονται πολλά. Ανθρωποι είναι οι ποδοσφαιριστές, μην το ξεχνάμε, μπορεί να μην «κολλήσουν». Αυτό που μένει όμως για μία ομάδα είναι πως το... πάλεψε. Εκανε τη σωστή επιλογή, «διάβασε» τι μπορεί να προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής και τον απέκτησε. Ο βαθμός δυσκολίας του σχετικού εγχειρήματος μεγιστοποιείται όταν δεν βγαίνεις στην αγορά με πακτωλό χρημάτων, αλλά καλείσαι να ανακαλύψεις «λαβράκια», που ως επί το πλείστον είναι ελεύθερα ή διαθέσιμα για δανεισμό.
Θα αναρωτηθεί κάποιος που «κολλάει» όλο αυτό με τον Παναιτωλικό. Θα σας πούμε. Θυμάστε τον Τομανέ; Βρέθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2017 προερχόμενος από την Γκιμαράες, αλλά έφυγε τον Γενάρη του 2018, καθώς ο τότε τεχνικός Γιάννης Ματζουράκης έδειχνε να μην τον υπολογίζει. Ο Πορτογάλος φορ πήγε στην Αρούκα και πέρσι ήταν στην Τοντέλα, όπου σημείωσε 12 γκολ σε 31 ματς. Πλέον όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στον Ερυθρό Αστέρα έναντι 800.000 ευρώ, καθώς τα ΜΜΕ τόσο στη χώρα του όσο και τη Σερβία, κάνουν λόγο για «τελειωμένη» δουλειά.
Στην περίπτωση του 27χρονου στράικερ το σκάουτινγκ των «κυανοκίτρινων» φαίνεται πως δούλεψε σωστά, αλλά για εξωαγωνιστικούς λόγους δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία 5 χρόνια ο Παναιτωλικός έχει προχωρήσει σε 9 απευθείας πωλήσεις παικτών, ενώ υπάρχουν ακόμη 2 (με τον Τομανέ θα γίνουν 3) που λίγο αργότερα έκαναν νέα μεταγραφή. Πρόκειται για τους Βιγιαφάνιες και Κάρλος Ασκες, τον πρώτο που έκανε το δρομολόγιο Λισαβόνα – Αγρίνιο, βάζοντας τις βάσεις για τη στενή συνεργασία της Μπενφίκα με τα «καναρίνια».
Μάλιστα δεν περνά απαρατήρητο πως οι 8 που πωλήθηκαν ήρθαν ως ελεύθεροι, ενώ ο Βιγιαφάνιες ναι μεν ήταν δανεικός, αλλά στο deal προβλέπονταν να πάρει η ομάδα χρήματα σε περίπτωση που παραχωρούνταν στο διάστημα των 2 ετών που τον «έκλεισε». Ετσι ο Παναιτωλικός έβαλε στο ταμείο του χρήματα από παίκτη που δεν ήταν δικός του, ούτε σε επίπεδο κάποιου ποσοστού.
Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως στο Αγρίνιο υπάρχει πλέον ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας, κυρίως με Πορτογαλία και Λατινική Αμερική, το πιστώνεται ο Μάκης Μπελεβώνης και οι συνεργάτες του, ενώ ας μην ξεχνάμε πως από τη χώρα της Ιβηρικής αναμένεται και φέτος να αποκτηθούν αρκετοί παίκτες.

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΣΕ

Ασκες

Μελγκάρ

Βιγιαφάνιες

Παναθηναϊκό

Μαρτίνες

Ολυμπιακό

Μπακάκης

ΑΕΚ

Ντιέγκο Μπεχαράνο

Στρόνγκεστ

Ουάρντα

ΠΑΟΚ

Ουίλιαν

Γκανζού

Ροντρίγκεζ

Ρίο Αβε

Ρότσα

Λέγκια Βαρσοβίας

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΣΕ

ΕΝΑΝΤΙ


Βιγιαφάνιες

Ανταλίασπορ

1,2

Ασκες

Βόλφσμπουργκ

2,1

Τομανέ

Ερυθρό Αστέρα

0,8;

* Τα ποσά είναι σε εκατομμύρια ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα