Άρης: Η Κίνα που δεν φανταζόταν ο Ιντέγε!

Άρης: Η Κίνα που δεν φανταζόταν ο Ιντέγε!

Άρης: Η Κίνα που δεν φανταζόταν ο Ιντέγε!

bet365

Φεβρουάριος 2017. Ο Μπράουν Ιντέγε ένιωθε να βαδίζει σ’ ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Από τη μία πλευρά η ποδοσφαιρική υγεία της Ευρώπης και από την άλλη ένας… πακτωλός χρημάτων στην Κίνα.

Ήταν ίσως η πιο δύσκολη απόφαση που κλήθηκε να λάβει γιατί οι υπόλοιπες κινήθηκαν στο πλαίσιο του αυτονόητου. Όπως φυσικά κι αυτή που έρχεται για τον Άρη! Μέσω του Ολυμπιακού, ο Μπράουν Ιντέγε έκανε τρομερό come back στην καριέρα του. Μετά δηλαδή ένα αποτυχημένο διάστημα στην Αγγλία και στη Γουέστ Μπρομ – ή μάλλον… δεν ήταν αντιπροσωπευτικό των προσδοκιών – στους Πειραιώτες κατάφερε και πάλι να εκτοξεύσει την αγοραστική αξία του. Έτσι ήρθε η πρόταση από την Κίνα. Στην αρχή, δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης. Ένιωθε ότι το Πρωτάθλημα της Κίνας ήταν υποβαθμισμένο καθώς επίσης και ότι πιθανή μετακόμισή του σ’ αυτό θα στοιχειοθετούσε σοβαρό πλήγμα στη φήμη του.

Υπήρχε όμως και το οικονομικό. Γιατί τα λεφτά ήταν πάρα πολλά. Περίπου 3.5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας. Η δε πρόταση των Κινέζων στον Ολυμπιακό ήταν περί των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Πειραιώτες ήθελαν την πώλησή του. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να απορρίψει το ηγεμονικό συμβόλαιο που του πρότειναν. Κι έτσι μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό κάτι άγνωστο. Τότε είχε πει… «Πήγα στην Κίνα γιατί ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη τα λεφτά».

Πρόσφατα σε μια συνέντευξή του είπε και κάτι άλλο. «Στην ηλικία μου είμαι, υποθέτω ότι θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι και τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, οπότε θα πρέπει να επιλέξω την προσφορά που θα με κάνει χαρούμενο. Ξέρω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω από τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να απορρίψω την πρόταση», είχε πει.

Πηγαίνοντας στην Κίνα, διαπίστωσε ότι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση μ’ αυτό που φανταζόταν. «Πριν πάω στην Κίνα, νόμιζα ότι θα παίζω με τύπους οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το άθλημα και δεν το γνωρίζουν. Κι όμως, διαπίστωσα ότι οι Κινέζοι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται το άθλημα και το Πρωτάθλημα είναι σκληρό. Η ατμόσφαιρα στα στάδια είναι απίστευτη. Γεμίζουν από φιλάθλους, τρελούς φιλάθλους οι οποίοι πάντα χειροκροτούν την ομάδα του. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτό που έζησα. Έκαναν τα πάντα για να είναι ευχάριστη η διαμονή σου. Κάθε ξένος παίκτης έχει τον δικό του μεταφραστή ο οποίος σε ακολουθεί παντού. Ένιωθες πόσο πολύτιμος ήσουν για την ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα