ΑΕΚ: Ζεράλδες, το «πουλέν» του Καρντόσο (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ζεράλδες, το «πουλέν» του Καρντόσο (vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Φρανσίσκο Ζεράλδες που προσπαθεί να κλείσει η ΑΕΚ και γιατί ο Μιγκέλ Καρντόσο τον θεωρεί σημαντικό στο στυλ που θέλει να καθιερώσει.

Το προφίλ του Φρανσίσκο ή «Τσίκο» Ζεράλδες δεν είναι αυτό ενός συνηθισμένου ποδοσφαιριστή. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει πολύ, έχοντας ως αγαπημένο συγγραφέα τον Τζορτζ Όργουελ. Παράλληλα του αρέσει να επισκέπτεται μουσεία, να μορφώνεται, να ακούει ποιοτική μουσική και να ασχολείται με τα πολιτικά τεκταινόμενα. Ίσως αυτή η ενασχόλησή του εκτός ποδοσφαίρου να ήταν εκείνη που τον βοήθησε σημαντικά και στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, καθώς στην Πορτογαλία θεωρείται ένας πολύ έξυπνος παίκτης, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στον τρόπο με το οποίο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, διαβάζοντας τις κινήσεις του αντιπάλου.

Ο 24χρονος μέσος της Σπόρτινγκ αποτελεί ένα 10άρι, ο οποίος βέβαια μπορεί να αγωνιστεί και ως 8άρι και χαρακτηρίζεται ως το «πουλέν» του νέου τεχνικού της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος κόουτς ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτησή του με την Ένωση να βάζει την υπόθεσή του σε καλό δρόμο προκειμένου να ολοκληρωθεί. Υπό τις οδηγίες του Καρντόσο ο Ζεράλδες έλαμψε στη Ρίο Άβε της σεζόν 2017-2018 αποτελώντας τον «εγκέφαλο» της ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες για την τρομερή εκείνη χρονιά της Ρίο Άβε τερματίζοντας στην 5η θέση της πορτογαλικής λίγκας.

Ο Ζεράλδες «έδεσε» στα τακτικά πλάνα και στη φιλοσοφία που είχε περάσει ο Καρντόσο. Εφάρμοζε στο χορτάρι ακριβώς αυτό που ήθελε ο Πορτογάλος κόουτς και σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση και το μυαλωμένο του παιχνίδι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11 ασίστ και τέσσερα γκολ. Το δυνατό σημείο του είναι η ικανότητα στο passing game, στις κάθετες και στην γενικότερη κυκλοφορία της μπάλας. Γι' αυτό άλλωστε ήταν τόσο σημαντικός για τη Ρίο Άβε στο δημιουργικό κομμάτι και γι' αυτό ο Καρντόσο τον θέλει και στη νέα ΑΕΚ που «χτίζει». Η ντρίμπλα είναι επίσης στο ρεπερτόριό του, όπως και να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση. Ωστόσο δεν είναι το χαφ που θα βγάλει μεγάλη ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι και στα τάκλιν, όπου υστερεί, παρότι στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ είχε διδαχθεί πλάι στον Ζοάο Μάριο να κλείνει τους χώρους όταν η μπάλα χανόταν.

Αν και προέρχεται από τα σπλάχνα της Σπόρτινγκ, τα «Λιοντάρια» ποτέ δεν του έδωσαν πραγματικά την ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι στους δύο δανεισμούς του εντός των συνόρων σε Μορεϊρένσε και Ρίο Άβε τα πήγε πολύ καλά. Ο τελευταίος δανεισμός στην Αϊντραχτ εξ αιτίας ενός τραυματισμού που είχε δεν τον βοήθησε με συνέπεια στα μέσα της σεζόν που μας πέρασε να επιστρέψει στη Λισαβόνα. Ο Καρντόσο τον πιστεύει πολύ και ο ίδιος ο Ζεράλδες τον Καρντόσο, καθώς ήταν εκείνος που τον ανέδειξε πρόπερσι. Σημείο – κλειδί και στην πιθανή, όπως όλα δείχνουν, συνεργασία τους στην Ένωση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα