Καρασαλίδης στο gazzetta.gr: «Δεν δυσκολεύτηκα να γυρίσω στη Ξάνθη, βελτιώθηκα στον Ατρόμητο»

Νίκος Μαρούδας
Καρασαλίδης στο gazzetta.gr: «Δεν δυσκολεύτηκα να γυρίσω στη Ξάνθη, βελτιώθηκα στον Ατρόμητο»

bet365

Ο Τέλης Καρασαλίδης μετά από δύο χρόνια στον Ατρόμητο, αποφάσισε να επιστρέψει στη Ξάνθη και μιλάει στο gazzetta.gr για την απόφασή του αυτή, αποκαλύπτοντας πως είχε προτάσεις κι από το εξωτερικό, ενώ αναφέρεται και στα δύο χρόνια που πέρασε στο Περιστέρι.

Παίξε νόμιμα στους μεγάλες αγώνες από κινητο & tablet με άμεση απόδοση κερδών*. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τον δρόμο της επιστροφής για την Ξάνθη πήρε ο Τέλης Καρασαλίδης. Ο 28χρονος αμυντικός, μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια στον Ατρόμητο και στο Περιστέρι, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ομάδα από τον οποίο τον απέκτησαν οι Περιστεριώτες. Στη Ξάνθη ο Καρασαλίδης έμεινε μόλις για ένα χρόνο πριν αγωνιστεί στο «αστέρι» και φαίνεται πως αποφάσισε να επιστρέψει για να συνεχίσει το έργο του εκεί.

Στα δύο άκρως επιτυχημένα του χρόνια στον Ατρόμητο, κατάφερε να αγωνιστεί 43 φορές για το πρωτάθλημα (24 την πρώτη σεζόν και 19 την δεύτερη) και 14 για το Κύπελλο (7 την πρώτη κι άλλες τόσες την δεύτερη σεζόν), σημειώνοντας τρία τέρματα (1 στο πρωτάθλημα την πρώτη του σεζόν και από ένα στο Κύπελλο και τις δύο σεζόν). Το συμβόλαιό του όμως έληξε και αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί.

Έτσι ο ίδιος αφού... ψάχτηκε στην αγορά, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Ξάνθη. Μιλώντας στο gazzetta.gr, αναφέρει πως δεν δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στην ομάδα της Θράκης, αν και είχε προτάσεις ακόμα κι από το εξωτερικό. Επίσης αναφέρεται στα δύο υπέροχα χρόνια του στον Ατρόμητο, αλλά και την συνεργασία του με τον Νταμίρ Κάναντι.

Μετά από δυο χρόνια επιστρέφεις στη Ξάνθη, δυσκολεύτηκες να πάρεις αυτή την απόφαση ή ήταν κάτι εύκολο για εσένα;

«Η απόφασή μου να γυρίσω στην Ξάνθη δεν ήταν δύσκολη από την στιγμή που γυρίζω σε ένα οικείο περιβάλλον για εμένα γνωρίζοντας από τι ανθρώπους πλαισιώνεται η ομάδα αλλά και ποια είναι η οργάνωση της σε όλα τα επίπεδα... Γνωρίζω τι μπορεί να πετύχει η ομάδα και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ στην καινούργια προσπάθεια μετά από μια άσχημη χρόνια για τα δεδομένα της Ξάνθης...»

Υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες εκτός από την Ξάνθη;

«Είχα κάποιες ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό κάτι που αρχικά με ενδιέφερε αλλά μου ζητήθηκε να δώσω περισσότερο χρονικό περιθώριο κάτι που δεν ήμουνα διατεθειμένος από την στιγμή που το ενδιαφέρον της Ξάνθης ήταν έντονο και έδειξαν πόσο ήθελαν την επιστροφή μου! Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που επέστρεψα!»

Πως θα σχολίαζες τα δύο χρόνια που πέρασες στον Ατρόμητο με τον Νταμίρ Κάναντι;

«Όσον αφορά τον Ατρόμητο πέρασα δυο πολύ δημιουργικά χρόνια με προπονητή τον κύριο Κάναντι γεμάτα με όμορφες κατά το πλείστον στιγμές! Βοήθησε συλλογικά εμένα αλλά και γενικότερα την ομάδα να δει κάποια πράγματα από ένα διαφορετικό πρίσμα κυρίως στη διαχείριση των άσχημων αποτελεσμάτων! Επιπλέον θεωρώ ότι ήταν από τους εξυπνότερους προπονητές του πρωταθλήματος στην διαχείριση του αποτελέσματος την ώρα του αγώνα!»

Όταν υπέγραφες στους Περιστεριώτες, περίμενες πως θα καταφέρετε όλα αυτά που πέτυχε η ομάδα τα δύο χρόνια που βρέθηκες εκεί; Και κατά πόσο βελτιώθηκες μέσω του Ατρόμητου;

«Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη χρονιά πήγαμε ανέλπιστα καλά από την στιγμή που δημιουργήθηκε μια εντελώς νέα ομάδα απ όλες τις πλευρές... Πολλοί καινούργιοι παίκτες, καινούργιο προπονητικό team, κάθε αρχή και δύσκολη όπως λένε και φάνηκε και στα φιλικά αλλά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Όμως μόλις οι παίχτες άρχισαν να βγάζουν το προσωπικό τους ταλέντο όλα πήγανε πολύ καλύτερα και νομίζω πως η ομάδα πήρε αυτό που αξίζει με βάση το πολύ ποιοτικό ρόστερ που διέθετε! Η δεύτερη χρόνια θεωρώ είχε πολύ δυνατά θεμέλια έχοντας έναν πολύ συμπαγή κορμό που δεν άφησε να φανούν οι σημαντικές απώλειες παικτών! Επιπλέον έγιναν δύο – τρεις πολύ καλές προσθήκες κυρίως κέντροεπιθετικα που έδωσαν ξανά την δυνατότητα στην ομάδα να πετύχει την έξοδο στην Ευρώπη σχετικά εύκολα! Από όλη αυτή την πορεία φυσικά βοηθήθηκα και βελτιώθηκα προσωπικά γεμίζοντας και παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια και δουλεύοντας καθημερινά σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα