Ποιος θα είναι φέτος η έκπληξη του Ολυμπιακού στην προετοιμασία...

Ποιος θα είναι φέτος η έκπληξη του Ολυμπιακού στην προετοιμασία...

Ποιος θα είναι φέτος η έκπληξη του Ολυμπιακού στην προετοιμασία...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί στο blog του στο gazzetta να προβλέψει κάποια πράγματα για την νέα σεζόν μέσα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού!

Κατέβασε το νέο app για το αθλητικό στοίχημα με απεριόριστες δυνατότητες. (21+)

Τυπικά λοιπόν ξεκίνησε την προετοιμασία του σήμερα ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν. Με την ιδιαιτερότητα ότι φέτος πριν πάει στο εξωτερικό, σε Πολωνία (κατά βάση) και Αυστρία (λίγο στο τέλος), θα κάνει για πάνω από ένα δεκαήμερο προπονήσεις στο Ρέντη, δίνοντας κι ένα φιλικό, στις 19, με την Κυπελλούχο Ρουμανίας Βιτορούλ.

Ο πολύς κόσμος υποτιμάει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και δίνει κυρίως βάση σε εκείνο το στάδιο στο οποίο μοντάρεται η ενδεκάδα. Κι όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι σε κάθε προετοιμασία, από το ξεκίνημα κιόλας, προκύπτει και τουλάχιστον ένας παίκτης-έκπληξη. Ένας παίκτης που κανείς δεν το περιμένει, αλλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή και τελικά κερδίζει θέση στην ενδεκάδα.

Εντελώς πρόχειρα, θυμάμαι ότι αυτό γίνεται από το καλοκαίρι του 2013 (Σάμαρης επί Μίτσελ), έως και το περασμένο καλοκαίρι (Μαντί Καμαρά με Πέδρο Μαρτίνς). Κι όταν κάτι γίνεται επί χρόνια, κάθε καλοκαίρι, δεν βλέπω πώς δεν θα γίνει και φέτος!

Πού πάει το μυαλό μου;

Εάν δεν είχε ένα χρόνο αποχής από αγώνες, λόγω της διαμάχης του με τον Εργοτέλη, θα έλεγα τον Κάϊπερς! Αυτά που έκανε, έστω στη Β΄ Εθνική πέρσι, κι όχι μόνο σε θέμα αποτελεσματικότητας, δηλαδή στα πολλά γκολ, έδειχναν φορ πολύ καλών προδιαγραφών, ενώ και τα καθαρά «αθλητικά» στοιχεία του είναι εξαιρετικά.

Ίσως να έβλεπα φαβορί τον Μπρούνο! Ο Βραζιλιάνος έχει ήδη εμπειρίες δύο σεζόν σε καλό επίπεδο, αρχικά στην Αυστρία με τη Λασκ Λιντς και στη συνέχεια στην Ελλάδα με τον Ατρόμητο. Κι έχει ικανότητα να παίζει σε δύο θέσεις, τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και πιο πίσω, στα χαφ, κάτι σαν οκταροδεκάρι. Αλλά έχει καθυστερήσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, λόγω των απαιτήσεων της Λασκ. Και τέτοιοι παίκτες, σαν να λέμε «από το πουθενά», είναι πιο εύκολο να κάνουν την έκπληξη όταν μπουν αμέσως στην προετοιμασία και μάθουν έτσι γρήγορα τι και πώς θέλει ο προπονητής.

Κι αν ήμουν στη θέση του Ανδρούτσου, θα έβλεπα τη φετινή προετοιμασία σαν ευκαιρία καριέρας! Με τον Μαντί Καμαρά να είναι στο Κόπα Άφρικα και τον Νάτχο στην Εθνική Ισραήλ και υπό αποχώρηση, ο νεαρός Έλληνας διεθνής μπορεί να είναι από τους κερδισμένους του καλοκαιριού. Αρκεί να αποδείξει ότι είναι πλέον έτοιμος, στα 22 του, να αλλάξει επίπεδο, με στιγμές από αυτές που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά.

Ο Γιάννης Μασούρας θα κληθεί να αποδείξει ότι βελτιώθηκε σοβαρά ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, παίρνοντας παιχνίδια βασικού στον Πανιώνιο.

Για τον Ουσεϊνού Μπα να ξέρετε ότι όντως είναι στο στιλ του Σισέ, αλλά θα χάσει την πρώτη εβδομάδα από την προετοιμασία, αφού έπαιζε μέχρι πρότινος, ενώ ο Ραντζέλοβιτς θα χάσει πολύ περισσότερες εβδομάδες, καθότι με την Εθνική Σερβίας στην τελική φάση του ΓΙΟΥΡΟ -21 ετών.

Κανονικά, πρώτον πρώτον έπρεπε να βάλω τον Σολδάνο, καθότι μεταγραφή του Γενάρη από την Αργεντινή. Αλλά τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από το παιδί αυτό, με κάνουν επιφυλακτικό. Μακάρι να βγάλει άλλη εικόνα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε αυτή την θέση κλειδί.

Εντέλει; Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που το πιστεύω, αλλά εγώ θα έλεγα ότι αν ο Αβραάμ δεν έχει τραυματισμούς, μπορεί να αποδειχθεί αμυντικός-χρυσάφι!

Άσχετο: Ταινία για σήμερα, The Insult (19.00) στην Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.