Ακαδημίες Ολυμπιακού: Τα «διαμαντάκια» των Ακαδημιών της Σίτι που θα αντιμετωπίσουν οι Νέοι των Πειραιωτών (pic & vids)

Ακαδημίες Ολυμπιακού: Τα «διαμαντάκια» των Ακαδημιών της Σίτι που θα αντιμετωπίσουν οι Νέοι των Πειραιωτών (pic & vids)

bet365

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στους πιτσιρικάδες της Σίτι σε ένα από τα δυνατά φιλικά επί αγγλικού εδάφους και το Gazzetta αναδεικνύει πτυχές των υποδομών των Σίτιζενς, όπως η πώληση του Ματόντο στην Σάλκε για περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει αναδείξει και το Gazzetta και έχει παρουσιάσει εδώ και μέρες ο Ολυμπιακός η ομάδα Νέων του θα πάει στην Αγγλία για σειρά δυνατών φιλικών με Ακαδημίες σαν της Μάντσεστερ Σίτι. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας στην... αφρόκρεμα της Ακαδημίας της έχει δύο ομάδες. Την U18 και την U23. Δύο Ακαδημίες των οποίων οι παίκτες της κοστολογούνται και αξίζουν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, νούμερο καθόλου μικρό για δεδομένα υποδομών. Προφανώς και οι εγκαταστάσεις των Ακαδημιών της Σίτι κινούνται σε άλλα επίπεδα.

Η U18 της Σίτι έχει κατά 35% ξένους παίκτες (σ.σ. επτά τον αριθμό) και 20 παίκτες με μέσο όρο ηλικίας 17.5 ετών. Στο πρωτάθλημά της με προπονητή τον Ουαλό Γκάρεθ Τέιλορ, βγήκε στην 8η θέση σε 12 ομάδες με τη Ντέρμπι να αναδεικνύεται πρώτη και την Λίβερπουλ με την Έβερτον να παίρνουν αντίστοιχα την 2η και την 3η θέση. Αρχηγός της ομάδας είναι ο 17χρονος αμυντικός χαφ, Ρόουαν ΜακΝτόναλντ που πέρυσι είχε 20 ματς και 1 ασίστ. Στους τοπ σκόρερ της είναι ο χαρισματικός 18χρονος Κεγιέντρα ή Κέκε Σίμοντς με 9 γκολ και 2 ασίστ σε 18 αγώνες. Εκτός από τον Άγγλο Σίμοντς που παίζει φορ και εξτρέμ οι άλλοι πιο καλοί της σκόρερ είναι ο Λιούις Φιορίνι, μεσοεπιθετικός με αγγλικό και σκωτσέζικο διαβατήριο, που είχε 7 γκολ και 3 ασίστ σε 12 ματς και ο Αγγλονιγηριανός Χένρι Ογκούνμπι με 7 τέρματα σε 21 ματς αλλά και 3 ασίστ. H U18 ήταν επίσης η ομάδα που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου των μικρών. Στο Κύπελλο FA των Νέων έχασε στον τελικό της Λίβερπουλ με 6-4 στα πέναλτι σε ματς που είδαν σχεδόν 4.000 φίλαθλοι. Η Σίτι που έχασε στις λεπτομέρειες το τρόπαιο αυτό είχε φτάσει εκεί αήττητη. Επιπλέον μες στο 2019 κατέκτησε το Κύπελλο U18 της Premier νικώντας 1-0 στον τελικό την Μίντλεσμπρο. Στα ημιτελικά του θεσμού είχε επικρατήσει με 3-0 της Γιουνάιτεντ.
Η U23 της Σίτι είναι σαφώς πολύ πιο ακριβή ομάδα από την U18. Με τεχνικό τον Άγγλο Πολ Χάρσλεϊ βγήκε 8η στο πρωτάθλημα της Premier League 2, εκεί όπου οι Έβερτον ήταν πρώτη και η Άρσεναλ 2η. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κόλιν Ρόισλερ. Παίκτης 19 ετών με γερμανικό και νορβηγικό διαβατήριο που παίζει στόπερ και είχε πέρυσι 26 παρουσίες. H U23 έχει - σε σχέση με την U18 του συλλόγου - πιο μεγάλο ποσοστό παιδιών από άλλες χώρες (σ.σ. 13 με ποσοστό 52% επί του ρόστερ) με 25 παίκτες και μέσο όρο ηλικίας 19.7 χρόνια. Πρώτος σκόρερ της ήταν ο 18χρονος Ισπανός Ναμπίλ Τουαϊζί (σ.σ. έχει και μαροκινό διαβατήριο) με 7 γκολ και 1 ασίστ σε 15 αναμετρήσεις και πίσω του ο εξτρέμ Ράμπι Ματόντο (σ.σ. με διαβατήριο Αγγλίας και Ουαλίας) με 6 γκολ και 4 ασίστ σε 11 αναμετρήσεις. Ο Μαντόντο μάλιστα πήρε μεταγραφή στην Σάλκε τον περασμένο Γενάρη με deal που έφτασε σχεδόν τα 12 εκατ. ευρώ (σ.σ. 11.3).
- Στην Gallery δείτε βίντεο από τις Ακαδημίες της Σίτι αλλά και ξανά το πρόγραμμα των φιλικών των Νέων των Πειραιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα