Είναι τόσο φοβερό αυτό που γίνεται με τον Ροντρίγκο;

Είναι τόσο φοβερό αυτό που γίνεται με τον Ροντρίγκο;

Είναι τόσο φοβερό αυτό που γίνεται με τον Ροντρίγκο;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει από μία άλλη οπτική την μεταγραφή Ροντρίγκο που επιχειρεί να κάνει ο ΠΑΟΚ, σε σχέση και με τον ανταγωνισμό που πολλές φορές δημιουργείται μεταξύ των ομάδων σε αυτές τις περιόδους.

Ελλάδα - Ιταλία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Να και ο νέος Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ, ο Ροντρίγκο, που τυπικά θα ανήκει στους νταμπλούχους Ελλάδας εφόσον όλα πάνε καλά και υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ένα ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Πορτογαλικής λίγκα, ένας επιθετικογενής μπακ, ο οποίος φάνηκε ότι έκανε τη διαφορά σε μία μικρή ομάδα όπως η Άβες, που φυσικά δεν έχει την πίεση, τους στόχους και τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Από την άλλη, σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, αν ένας παίκτης πραγματοποιεί τόσες επιθετικές ενέργειες με μία μικρή ομάδα που δεν έχει και τόσο ποιοτικούς συμπαίκτες, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον ΠΑΟΚ...

Άλλο θέμα θα ήθελα να θίξω χωρίς ίχνος πλάκας, ειρωνείας ή καζούρας. Ήθελα να γράψω ένα ανάλογο σχόλιο και με άλλη αφορμή, για κάτι που έδειχνε ότι γίνεται σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ήταν τότε που γράφτηκαν διάφορα «ωραία» για τον Σκρτελ και το… πώς τον έχασε ο ΠΑΟΚ. Τότε βέβαια το οποιοδήποτε σχόλιο θα παρεξηγούνταν και μπορεί να μην είχε αξία, γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν ο «χαμένος». Έτσι τέλος πάντων «έπρεπε» να περάσει προς τα έξω! Έτσι έπρεπε να παρουσιαστεί στο κοινό.

Αυτό είναι το θέμα μας…

Κάποτε, για τα Μέσα της Θεσσαλονίκης κυρίως, το γεγονός ότι τον Ροντρίγκο Σοάρες, τον ήθελε η ΑΕΚ, αλλά τελικά τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ, θα ήταν… Το θέμα. Από εκεί θα ξεκινούσαν όλα.Τώρα είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Δεν συμβαίνει τόσο έντονα, παρά το ότι έχουμε… αντίστροφα φαινόμενα. Όλοι βλέπουν για παράδειγμα, πώς ο Ολυμπιακός, έχει… τόσο μεγάλη ανάγκη να «γράψει» και να υποστηρίξει για παράδειγμα, ότι… «πήραμε τον Σκρτελ που ήθελε και ο ΠΑΟΚ».

Κακά τα ψέματα, για εμένα, αυτά μοιάζουν λίγο παιδικά και νιώθω ότι η προσπάθεια δημιουργίας τέτοιων εντυπώσεων, αφορά μόνο τους μαθητές στο σχολείο. Εκτός και αν πια νιώθεις τόσο κατώτερος από τον άλλο, που «πρέπει» να κάνεις την προσπάθειά σου να πείσεις το κοινό ότι… κάπου κερδίζεις και εσύ. Όπως για παράδειγμα στις τελικές, στο you tube, στα δοκάρια και σε όλα αυτά τα ωραία που έχουμε διαβάσει φέτος…

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση του Ροντρίγκο, που θα δούμε αν θα κλείσει σήμερα στον ΠΑΟΚ, διαπιστώθηκε ότι κινήθηκε και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Τελικά ο παίκτης επέλεξε τον Δικέφαλο του Βορρά. Πέρα από τις… παιδικές εντυπώσεις, επί της ουσίας, υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο δυνατός και στο οικονομικό επίπεδο από την ΑΕΚ;

Όταν το 2018 η ΑΕΚ διεκδικούσε το πρωτάθλημα (αφήνουμε στην άκρη ποιος το κέρδισε) από τον... τρεις-τέσσερις φορές πιο ακριβό ΠΑΟΚ, εγώ πρώτος παραδέχθηκα ότι αυτή, ήταν επιτυχία της Ένωσης. Όταν όμως όλο αυτό το σκηνικό αλλάζει και αυτός που επενδύει περισσότερο αποκτά διαφορά 23 βαθμών και επιπροσθέτως κερδίζει σε τέτοιες μεταγραφικές μονομαχίες, ποιος μπορεί να εκπλαγεί; Το λογικό γίνεται και δεν χρειάζονται πολλά-πολλά…

Θέλω να γράψω δηλαδή, ότι δεν είναι και τόσο φοβερό αυτό που γίνεται.

Διαβάζω σχόλια ΑΕΚτσήδων μετά την επιλογή του Ροντρίγκο: «Ο ΠΑΟΚ πήρε τον ελεύθερο Ροντρίγκο που θέλαμε. Μεγάλη ξεφτίλα».

«Πέρυσι παλεύαμε δύο εβδομάδες για Καρέλη και πήρε ο Σαββίδης και σε μία ώρα τον έκλεισε».

«Ο ΠΑΟΚ ήθελε αναπληρωματικό δεξί μπακ και πήγε και πήρε παίκτη που ήταν στόχος μας για βασικό μπακ και μας λέγατε πόσο δύσκολη περίπτωση ήταν».

«Μας γλεντάει ο ΠΑΟΚ παντού. Ευχαριστούμε τίγρη. Ο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων δίνει 280 χιλιάδες για αναπληρωματικό δεξί μπακ. Εμείς δεν τα δίνουμε ούτε για το βασικό μας».

«Εντύπωση δεν προκαλεί που ο ΠΑΟΚ παίρνει με 280 χιλ το ίσως καλύτερο δεξί μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος για αναπληρωματικό του Ματος. Εντύπωση θα έπρεπε να προκαλεί το ότι η ΑΕΚ δε μπορούσε να δώσει παραπάνω για το βασικό της δεξί μπακ».

Είναι φανερό ότι γράφονται πράγματα επάνω στον εκνευρισμό... Από την άλλη έχουν μαζευτεί και πολλές ήττες της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ και αυτό ίσως επηρεάζει. Πάντα όμως, τέτοιες καταστάσεις, τέτοιες αποδοκιμασίες και τέτοια σχόλια, δημιουργούν πίεση που στο τέλος φέρνει αντίδραση…

Για να δούμε… Στο κάτω, κάτω πρέπει να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός στον ΠΑΟΚ. Καλό θα του κάνει.

Και για να το κλείσω… Πραγματικά πιστεύω ότι στόχος στον επαγγελματικό αθλητισμό, πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με το μικρότερο κόστος.

Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε λίγο οικονομικά γιατί είχε μεγάλη ανάγκη να πάρει επιτέλους το πρωτάθλημα, αυτό όμως έγινε γιατί ως γεγονός, τον βοηθάει να ξεπεράσει και πολλά απωθημένα που δημιουργούσαν άλλες καταστάσεις. Από εδώ και πέρα όμως, φαίνεται ότι θα γίνει προσπάθεια για καλύτερη διαχείριση του μπάτζετ, για λιγότερα έξοδα, για περισσότερα έσοδα και όλα αυτά με στόχο να έρθει το ίδιο –και γιατί όχι- ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.