Γκάρι Σούντγκρεν: «Ο Ντάνιελ ζει το όνειρό του»

Γκάρι Σούντγκρεν: «Ο Ντάνιελ ζει το όνειρό του»

Γκάρι Σούντγκρεν: «Ο Ντάνιελ ζει το όνειρό του»

bet365

Ο Γκάρι Σούντγκρεν μίλησε στο gazzetta.gr για την εντυπωσιακή υποδοχή που επιφύλαξαν οι φίλοι του Άρη στον γιο του, Ντάνιελ και διακριτική στάση που κράτησε στην εξέλιξη της καριέρας του.

Είναι αυταπόδεικτο ότι η οικογένεια Σούντγκρεν έχει αρχίσει να χτίζει βαθιά παράδοση στο ποδόσφαιρο και κυρίως στην ΑΙΚ Στοκχόλμης. Ο πατέρας, Γκάρι, δεν υπήρξε απλά ποδοσφαιριστής της σουηδικής ομάδας, παραμένει ένα ζωντανός θρύλος καθώς φόρεσε τη φανέλα της για 11 χρόνια, πριν ακολουθήσει η καριέρα στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Σαραγόσα. Φέτος, ο Ντάνιελ, αποφάσισε να κάνει το σπουδαίο βήμα με τη μεταγραφή του στον Άρη, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλει να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του. Φεύγοντας από τη Σουηδία, άφησε… στα πόδια του, τον μικρό αδερφό του ο οποίος επίσης ανήκει στην ΑΙΚ Στοκχόλμης καθώς αγωνίζεται στην ομάδα Κ-17.

«Είναι αλήθεια ότι γράφουμε τη δική μας ιστορία», είπε στο gazzetta.gr ο Γκάρι Σούντγκρεν και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω στη μοίρα αλλά στη δουλειά. Νομίζω ότι ο στόχος του Ντάνιελ ήταν να φτάσει στο επίπεδο να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Είναι κάτι που κέρδισε μέσα από την προσπάθειά του. Σαν οικογένεια, ήμασταν πάντα στο πλευρό του σε οποιαδήποτε απόφασή του κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Στα 52 του χρόνια, ο Γκάρι Σούντγκρεν έχει πολλούς λόγους να νιώθει περήφανος. Δεν είναι μόνο η εξέλιξη της ποδοσφαιρικής καριέρας του Ντάνιελ, όσο η μεθοδολογία για να φτάσει στο επίπεδο αναγνώρισης. Πριν από μερικά χρόνια, σουηδικό Μέσο Ενημέρωσης είχε σταθεί στη συμπεριφορά του Γκάρι Σούντγκρεν απέναντι στον γιο του. Στη μηδενική παρεμβατικότητα, ως πατέρας επέλεξε να είναι… απλός ταξιτζής. «Δεν έκανα τίποτε περισσότερο από το να πηγαίνω τον Ντάνιελ στην προπόνηση. Του έλεγα πάντα ότι θα πρέπει να δουλεύει σκληρά και να ακούει τον προπονητή σου. Ουδέποτε ασχολήθηκα με τη δουλειά του προπονητή. Δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασία παρέμβασης». Στο πλαίσιο του περιορισμένου ρόλου του, πολλές φορές απέφευγε να παρακολουθήσει προπονήσεις, ενώ στους αγώνες ήταν απολύτως αμέτοχος και δεν έβγαινε λέξη από τα χείλη του.

Αυτό δε σημαίνει ότι ως πατέρας και παλιός ποδοσφαιριστής, δεν έδινε συμβουλές στον γιο του. «Του έλεγα ότι πρέπει να μάθει να μην τα παρατάει. Να συνεχίσει να δουλεύει και κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί. Νομίζω ότι η μεταγραφή του στον Άρη είναι αυτή η ανταμοιβή. Κάθε Σουηδός ποδοσφαιριστής έχει το όνειρο να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Ντάνιελ το πέτυχε. Πραγματοποίησε το όνειρό του. Πιστέψτε με, ό,τι κατάφερε, το πέτυχε μόνος του. Και το αξίζει γιατί δούλεψε πολύ στη ζωή του», συμπλήρωσε.

Όπως ο γιος του, έτσι και ο ίδιος απόλαυσε τα βίντεο υποδοχής του Ντάνιελ Σούντγκρεν από τους φίλους του Άρη. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Είναι ευτυχισμένος με την επιλογή που έκανε κι εγώ ικανοποιημένος γιατί νιώθω τη χαρά του. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έρθουμε με τη σύζυγό μου στη Θεσσαλονίκη. Ξέρω ότι είναι μια όμορφη πόλη, ενώ ο Άρης είναι μια σπουδαία ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ντάνιελ θα ταιριάξει στη φιλοσοφία της ομάδας. Νομίζω ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα θα είναι ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα