Η προτεραιότητα Πόνσε και οι υπόλοιποι...

Η προτεραιότητα Πόνσε και οι υπόλοιποι...

Η προτεραιότητα Πόνσε και οι υπόλοιποι...

bet365

Η Α.Ε.Κ. θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα του φορ (και δη η υπόθεση του Αργεντινού επιθετικού) και ταυτόχρονα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις στις υπόλοιπες αναζητήσεις

Με νέο πρόσωπο στην τεχνική της ηγεσία είναι πολύ λογικό η ΑΕΚ να γνώριζε ότι θα πάει πιο πίσω το κομμάτι που αφορούσε τον αγωνιστικό της σχεδιασμό. Προφανώς το γεγονός ότι έχει το χρόνο να το πράξει -με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της να ξεκινούν στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου- είναι η βασική αιτία για να μην... ιδρώνουν και να έχουν διώξει το άγχος της (χρονικής) πίεσης οι άνθρωποι της διοίκησης της Ένωσης. Με τον Μιγκέλ Καρντόσο τα πράγματα αναμενόμενα (αφού μόλις μια εβδομάδα πριν παρουσιάστηκε) πήγαν πίσω, ενώ αν είχε παραμείνει ο Μανόλο Χιμένεθ, ήδη θα είχαν προκριθεί και προχωρήσει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχαν πάρει το ΟΚ του Ισπανού τεχνικού.

Στην ΑΕΚ είναι πασιφανές πλέον πως προτεραιότητα όλων είναι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Εζεκίελ Πόνσε η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη για να προχωρήσει θετικά, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή όσο δεν την... κλείνει η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ακόμη και να προλάβει και να ανακοινώσει κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται σε κάποια άλλη θέση, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταστήσει σαφές στις συζητήσεις τους, ότι προτεραιότητα του αγωνιστικού σχεδιασμού είναι ο Πόνσε, το φορ δηλαδή, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή από την πρώτη μέρα στο Κίελτσε της Πολωνίας...

Τα πράγματα δεν τα καθορίζει η ΑΕΚ, τα δεδομένα της υπόθεσης είναι γνωστά και πολύ δύσκολα, όμως όσο ο ίδιος ο Αργεντίνος φορ εκφράζει την ικανοποίησή του και τη χαρά του να βρίσκεται στην Ένωση και στην Αθήνα, όλα μένουν ανοιχτά. Όχι για πολύ ακόμη... Τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία του club και γι' αυτό αναμένεται να επιδιώξει πριν τις 15 του Ιούνη (ίσως και μέσα στη βδομάδα που διανύουμε ή τα μέσα της επόμενης) να τελειώσει το θέμα Πόνσε. Το βασικότερο εμπόδιο είναι ο πατέρας – ατζέντης του ποδοσφαιριστή που (δικαιολογημένα) ψάχνει το κάτι παραπάνω σε επίπεδο πρωταθλήματος για τον γιο του. Με την Ρόμα είτε για τη χρήση της οψιόν (εφόσον πει το ''ναι'' ο παίκτης) είτε για νέο δανεισμό κι ας λήγει το επόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ρώμης, θα βρεθεί η άκρη.

Από κει και πέρα συνεχίζεται η ονοματολογία. Αρχίζουν μάλιστα να τελειώνουν και οι περιπτώσεις Πορτογάλων που μπορεί και να απασχολούν. Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Καρντόσο είναι πολύ χαλαρός και όσοι γνωρίζουν καλά πού και πώς μιλάει, θα ξέρουν ότι δεν δικαιολογείται να θεωρεί κανείς ότι θα επιλέξει ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του (είτε Πορτογάλους είτε να αγωνίζονται εκεί). Θα ήθελε να ήταν η έσχατη λύση αυτή, η αγορά που γνωρίζει, γι' αυτό άλλωστε και στο παρελθόν και την Ναντ δεν προχώρησε σε επιλογές από την πατρίδα του. Κι όμως στη χώρα μας ήδη έχουν γράψει για μίνιμουμ δέκα ποδοσφαιριστές είτε Πορτογάλους είτε που να αγωνίζονται εκεί (στόπερ, μπακ, χαφ και ακραίους μεσοεπιθετικούς)!

Δικαιολογημένα γράφτηκε σε επίπεδο φιλολογικού ενδιαφέροντος (χωρίς να 'χει γίνει η παραμικρή κρούση ωστόσο στον ίδιο ή την ομάδα του, αλλά έγραψαν στην Πορτογαλία σχετικά) για την περίπτωση του Ζεράλδες αφού στην αναζήτηση στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς εύκολα ότι ήταν ο μεσοεπιθετικός (κυρίως ελεύθερος πίσω από το φορ) ο οποίος αποτελούσε το... μυαλό όλης της Ρίο Άβε του Καρντόσο. Ταυτόχρονα στην διαδικτυακή αναζήτηση θα διαπιστώσει εύκολα κανείς ότι προπονητής και παίκτης έχουν τον ίδιο μάνατζερ, άρα εύκολα... παντρεύεται η περίπτωση. Με την ίδια λογική και το σκεπτικό ακολούθησαν τα ονόματα του Ντιόγκο Βιάνα, του Νέσλον Μόντε (και άλλων για να μην κουράζουμε και κουραζόμαστε).

Αν υπάρχει μια περίπτωση που προκάλεσε εντύπωση έρχεται από τον αδερφό ποδοσφαιριστή στα social media που (όντως και σας το 'χουμε γράψει αφού το είχαν σημειώσει στην πατρίδα του) έχει προταθεί στην ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Πατρίκ Τουμάσι για τον οποίο ρώτησε η Ένωση, ενημέρωσε πως ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του λέγοντας ότι ψάχνει deal δανεισμού με οψιόν αγοράς, για να πάρει κατ' αρχήν αρνητική απάντηση. Ο αθλητικός διεθυντής της Αλαβές κατέστησε σαφές ότι δεν συζητάνε καν για κάτι άλλο πέρα από πώληση (έως ότου βέβαια δεν βρουν τίποτα, αλλά θα περιμένουν οι «κιτρινόμαυροι»;) του Γκανέζου ακραίου μεσοεπιθετικού.

Πάντως ο αδερφός του στο instagram σημείωσε σαν λεζάντα σε μια φωτογραφία που ανήρτησε του αδερφού του το εξής: «Κάτι το εκρηκτικό έρχεται σύντομα» και στη δημοσίευσή του αυτή έκανε αναφορά στο επίσημο site της ΑΕΚ. Κοινώς έκανε tag το @aekfc και της ελληνικής λίγκας τη σελίδα... Ο ίδιος φέρεται να απαντάει σε φίλους της Ένωσης (και όχι μόνο) ότι είναι πολύ κοντά στην Ένωση. Κάτι που ακόμη δεν προκύπτει αλλά όλα είναι πιθανά (μπορεί να 'ναι και παιχνίδι του αδερφού για να τσιμπήσει καμιά παραπάνω ομάδα για την περίπτωση του Πατρίκ Τουμάσι, σύντομα θα γνωρίζουμε).

Στην υπόθεση του κεντρικού αμυντικού παρουσιάστηκε πολύ περισσότερο (απ' ότι έπρεπε) προχωρημένο του Σουηδού Σεμπάστιαν Χόλμεν και χωρίς να περιμένουν να ανακοινωθεί ο Μιγκέλ Καρντόσο. Κι αυτό διότι ο παίκτης της Ντινάμο Μόσχας έμενε ελεύθερος. Η αλήθεια είναι πως αν ο Πορτογάλος τεχνικός έδινε το ΟΚ στην Ένωση φέρονται να είχαν ήδη πετύχει deal για 3 χρόνια. Όμως ο κόουτς θέλει ποδοσφαιριστή που να μπορεί να βγάζει – χτίζει παιχνίδι από την άμυνα και τέτοιος ΔΕΝ είναι ο Σουηδός (ούτε και ο Νέλσον Μόντε που τον γνωρίζει καλά από την Ρίο Άβε και γι' αυτό δεν προχωράει ακόμη καμία από αυτές τις περιπτώσεις αλλά και του Βράνιες προφανώς).

Να θυμίσουμε, όπως είχαμε γράψει και τότε, πως πλην του Σουηδού στόπερ στην ΑΕΚ έχουν προταθεί και ο Όσκαρ Ντουάρτε 30χρονος διεθνής Κοσταρικανός που έπαιξε στην Εσπανιόλ (και μένει ελεύθερος) αλλά και ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός Αλεχάντρο Γκάλβεθ, επίσης 30 ετών, φεύγει από τη Ράγιο Βαγεκάνο (και εδώ έχουμε περίπτωση ελεύθερου ποδοσφαιριστή). Εννοείται πως προφανώς και έχει και άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών στη λίστα της η Ένωση...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν υπάρχει μόνο το «αφίξεις». Θα υπάρξει (και σε μεγάλο βαθμό) το «αποχωρήσεις - απομακρύνσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα