Πουρσανίδης: «Ο Μπούσης είναι πεντακάθαρος, έχει κλάψει για τον ΟΦΗ»

Πουρσανίδης: «Ο Μπούσης είναι πεντακάθαρος, έχει κλάψει για τον ΟΦΗ»

Gazzetta team
Πουρσανίδης: «Ο Μπούσης είναι πεντακάθαρος, έχει κλάψει για τον ΟΦΗ»

bet365

Ο Ηλίας Πουρσανίδης παραχώρησε συνέντευξη στον Athletic Radio κι αναφέρθηκε στο παρελθόν και κυρίως στο παρόν και το μέλλον του συλλόγου υπό τη διοίκηση του Μιχάλη Μπούση.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρθηκε στις εμπειρίες της πρώτης σεζόν στο «τιμόνι» της ομάδας, με την οποία όπως δήλωσε έζησε τις ομορφότερες στιγμές, άσχετα αν κατέκτησε τίτλους με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο παιχνίδι μπαράζ με τον Πλατανιά, την απομάκρυνση του Νίκου Παπαδόπουλου, τον Μιχάλη Μπούση και το όραμα όσων έχουν αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου, με την οικονομική σταθερότητα και τον προγραμματισμό να είναι οι στόχοι που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στις επιτυχίες.

Αναλυτικά:

«Τελείωσε ένας κύκλος με το τέλος της φετινής περιόδου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς. Το κίνητρο μας είναι η αγάπη για τον ΟΦΗ και πως θα βρεθούμε ξανά ψηλά».

Ήρθαμε σε μια εποχή που θα μπορούσαμε να μην μπούμε γιατί γνωρίζαμε τα προβλήματα που υπήρχαν όμως κρίναμε ότι έπρεπε να το κάνουμε για το καλό της ομάδας και να δουλέψουμε σκληρά. Υπήρχαν εκπλήξεις, γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε όμως σήμερα είμαστε εδώ μηδενίζοντας ουσιαστικά την έναρξη».

Για το μπαράζ με τον Πλατανιά:

«Είχαμε πίστη σε αυτό που πρεσβεύουμε, πίστη στο αποτέλεσμα και ήρθε με το πιο εκκωφαντικό αποτέλεσμα. Παίζοντας με μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας μπορεί να πει κάποιος ότι δεν πετύχαμε και κάτι σοβαρό. Από την στιγμή που μπήκαμε στην ομάδα γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολη η χρονιά. Όταν μπήκαμε, γενικότερα η οργάνωση της ομάδας δεν ήταν οργάνωση ομάδας Σούπερ Λιγκ.

Μετά το 2-2 ένιωσα πως έπεσε μια κουρτίνα όμως συνήλθα αμέσως γιατί πίστεψα πως έπρεπε να κάνω κάτι. Πήρα το ρίσκο, μπήκα στο γήπεδο και σήκωσα κάποιους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούσα να διανοηθώ, χωρίς να ξέρω το τελικό αποτέλεσμα, ότι δεν θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Την στιγμή που κερδίζουμε το φάουλ, είχα σηκώσει τις γροθιές μου στον αέρα πιστεύοντας ότι θα μπει σίγουρα το γκολ. Δεν έχω κάποιο χάρισμα, προς Θεού όμως το πίστευα.

Από την στιγμή που η ομάδα είναι στα καλά χέρια και δεν μιλάω για τα δικά μου αλλά για όλων. Του κυρίου Μπούση, του κυρίου Παλυβού, του Γιάννη, του Γιώργου και όλων όσων είναι στην ομάδα δεν είχα καμία ανησυχία. Ήταν η πιο έντονη στιγμή που έχω ζήσει. Είναι άλλο να παίζεις και άλλο να έχεις στα χέρια σου τις τύχες της ομάδας. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ένα αποτέλεσμα δεν θα κατέστρεφε το πρότζεκτ απλά θα το πήγαινε πίσω.

Η παρουσία των Μπούση, Παλυβού είναι εγγύηση και να μας λέει συνέχεια μην ανησυχείτε, θα τα καταφέρουμε. Περάσαμε πολλές δοκιμασίες όμως ποτέ δεν ξεφύγαμε από τη νοοτροπία μας. Πάντα οι παίκτες όταν μας κοίταζαν στα μάτια δεν απογοητευόμασταν. Δεν το λέω από εγωισμό, όμως φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Η εγγύηση στο project υπήρχε και δεν το ένιωσα ποτέ ούτε από τις ήττες στα ματς με Λαμία ή Άρη και πάντα πίστευα πως θα ανακάμψει η ομάδα. Βρέθηκε ακόμα και προτελευταία και πολλοί πίστευαν πως πολύ δύσκολα θα σωθεί. Ο Θεός μας δοκίμασε μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν κάνω χρήση του Θεού όμως ήταν μεγάλη η πίστη μας στο project.

Η ομάδα ακόμα και σε παιχνίδια που δεν κέρδισε, φαινόταν ότι δεν είχε την εικόνα του πρώτου γύρου. Ήταν πολύ σημαντικά τα μεγάλα διπλά που έκανε η ομάδα. Για εμένα το σημαντικότερο είναι ότι μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία σε ότι έχουμε κάνει».

«Στον Ολυμπιακό πήρα τίτλους, αλλά στο Ηράκλειο έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»

« Μπορεί στον Ολυμπιακό να πήρα τίτλους όμως στο Ηράκλειο έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Στο Ηράκλειο έπλασα τον χαρακτήρα μου, όμως σε αυτές τις θέσεις που κατέχουμε πρέπει να βάζουμε στην άκρη το συναίσθημα. Ενα παράδειγμα είναι όσα έγιναν με το Νίκο».

Για την αποχώρηση του Ν.Παπαδόπουλου:

«Είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώσαμε μαζί όμως ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ήταν άδικο για το Νίκο αυτό που έκανε ο Νίκος. Ο Νίκος μας ήξερε, πριν έρθουμε εδώ, είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις και ξέρει τι θέλουμε να δώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν έχει ο Νίκος παράπονο, πρέπει να έχει από τον ίδιο του τον εαυτό και όχι από εμάς.

Είχαμε πετύχει μια μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού και εμείς σκεφτόμασταν άλλα πράγματα. Όταν λέμε πως πρεσβεύουμε κάτι άλλο και ότι μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο, όλοι πρέπει να ενταχθούμε σε αυτό. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας. Με στενοχώρησε πολύ το θέμα με το Νίκο γιατί όλα αυτά που πρεσβεύουμε κρίνονται σε δύσκολες αποφάσεις.

Το φανταζόμουν σε ένα κατάμεστο γήπεδο, να κατέβω στον αγωνιστικό χώρο και να αγκαλιάσω τον Ευγένιο. Ένα δυσάρεστο γεγονός ήταν ότι δεν ήταν εκεί. Από την άλλη ευτυχώς που δεν ήταν γιατί ήταν αποτυχία. Η κίνηση της τότε διοίκησης ήταν σωστή άσχετα ότι δεν βγήκε. Την επόμενη μέρα πήγα στο νοσοκομείο για να τον συναντήσω μαζί με κάποιους συμπαίκτες μου. Καταλάβαινε τα πάντα, ήταν συγκινημένος. Μετά όταν έφυγα από το Ηράκλειο, είχαμε μιλήσει εδώ στον σταθμό και δεν υπήρχε τίποτα στο μυαλό μου».

Για την είσοδο του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ:

«Ο Μιχάλης Μπούσης ήταν από γνωριμία του Γιώργου και αν δεν το έβλεπε θετικά εκείνος, θα πηγαίναμε σε κάποιον άλλον. Όμως ήμασταν πολύ τυχεροί. Όλα έτρεξαν πολύ γρήγορα, πήγαμε τον Ιούνιο στο Σικάγο και τον Αύγουστο είχαμε απάντηση. Τρεις μέρες εξηγήσαμε τα πάντα. Δεν διέρρευσε τίποτα. Εκ των υστέρων μας είπαν πολλοί ότι δεν λέγαμε τίποτα. Όλο αυτό ήταν μαγικό, από το πως φτάσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα.

Έχουμε μια νοοτροπία στην Ελλάδα ότι κάποιος θα πάρει μια ομάδα και θα ξοδέψει χρήματα. Πολλές φορές έχουμε δει ανθρώπους να βάζουν χρήματα. Εμείς έπρεπε να προστατεύσουμε έναν επιχειρηματία και να του δείξουμε πως οι κινήσεις που θα κάνουμε, θα του φέρουν έσοδα. Ή τουλάχιστον αν δεν έχει έσοδα, θα υπάρχουν άλλοι τρόποι. Ο κύριος Μπούσης μας έχει ξεκαθαρίσει πως όσα χρήματα βγαίνουν από την ομάδα, θα μπαίνουν στην ομάδα ξανά. Οι δύο οικογένειες αγαπούν την Ελλάδα, βοηθούν παιδιά και δεν θα έμπαινε στο ποδόσφαιρο απλά για να μπει».

Για το θέμα του νέου γηπέδου και του προπονητικού κέντρου:

«Η υπόθεση των εκτάσεων έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε την προκήρυξη της μελέτης. Το χρονοδιάγραμμα για εμάς είναι να φτιαχτεί το ΒΑΚ στους υπάρχοντες χώρους, το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι θα γίνει με το Γεντί Κουλέ και κυρίως για την ασφάλεια του κόσμου. Θέλουμε ο άνθρωπος που έρχεται στο γήπεδο να γυρίζει ασφαλής στο σπίτι του και ευτυχισμένος.

Θα γίνει μια στατική μελέτη για να δούμε την δύναμη των εξέδρων. Ενώ το γήπεδο χωράει 8.000 κόσμο βλέπαμε 5.500 με 6.000 λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν. Θέλουμε να μεγαλώσει και να έρχεται ο κόσμος που χωράει στο γήπεδο. Διορθώσαμε το πρόβλημα με την είσοδο του κόσμου αλλά θα το διορθώσουμε ακόμα περισσότερο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, ο κόσμος έδειξε κατανόηση, δημιουργήσαμε νέες συνεργασίες και σε συνεργασία με τον Λεωνίδα Παπαβασιλάκη θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Το σημαντικότερο όλων είναι η ασφάλεια του κόσμου. Δεν μπορείς να χοροπηδάς στις εξέδρες και να φοβάσαι».

Για το "Γεντί Κουλέ":

«Το Γεντί Κουλέ είναι το σπίτι μας και η έδρα μας. Είναι δεδομένο πως υπάρχει στο μυαλό μας ένα νέο γήπεδο όμως δεν γίνονται όλα αμέσως. Βήμα - βήμα θα τα βλέπουμε. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα για την οικογένεια Μπούση και Παλυβού γιατί αλλιώς λειτουργούν εκεί τα πράγματα. Τον έχουμε βάλει στο κλίμα όμως και πάλι πάμε γρήγορα.Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για λεπτομέρειες. Ότι λέω σήμερα, είναι δρομολογημένα και αν δεν ήταν, δεν θα τα έλεγα. Στο ΒΑΚ θα αλλάξει το κεντρικό κτίριο, τα αποδυτήρια, θα γίνει εστιατόριο για τους παίκτες, θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο κύριος Μπούσης θέλει να το φτιάξει και για την μνήμη του Θόδωρου Βαρδινογιάννη γιατί γνωρίζει τι έκανε για την ομάδα και τον τιμάει».

Για το ήθος της ομάδας:

«Εκεί είναι η διαφορά μας. Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι ο χαιρετισμό μας. Αρκετοί με ρωτάνε γιατί το κάνουμε ενώ έχουμε κόντρα. Τους απαντάω είμαστε ΟΦΗ! Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε τι σημαίνει Κρήτη σε όλοι την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν βρήκαμε ανταπόκριση από τον Πλατανιά. Δεν θέλω να πω κάτι. Τους κοίταξα στα μάτια δεν βγάλαμε άκρη».

Για τους στόχους του ΟΦΗ:

«Στόχος του ΟΦΗ είναι να ανεβαίνει βήμα - βήμα όμως δεν θα πω αυταπάτες ότι ο ΟΦΗ είναι για Ευρώπη ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμος. Δεν πρέπει να λέμε ψέμματα στον κόσμο. Αν υπάρχει υγεία, σωστός προγραμματισμός. όλα θα γίνουν».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο:

«Ο ΟΦΗ πήρε τα λιγότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ούτως ή άλλως η πρώτη δόση δόθηκε τον Οκτώβριο. Αυτό που θα κάνουμε είναι να δούμε τις δύο προτάσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε συμβόλαιο με τη Nova και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα επιλέξουμε την καλυτερη πρόταση για τον ΟΦΗ.

Για τις εκλογές στη Superleague:

«Για εμένα ο Μηνάς Λυσσάνδρου είναι μια μεγάλη ελπίδα γιατί συσπειρώνει. Ο ΟΦΗ δεν είναι απέναντι στον οποιονδήποτε που θέλει το καλό του ποδοσφαίρου. Εμείς επιλέξαμε να ψηφίσουμε τον Λυσσάνδρου και όχι την ΑΕΚ. Το ιδανικό θα ήταν να είναι μαζί και τα δύο πρόσωπα όμως αφού δεν μπορεί να γίνει αυτό επιλέξαμε τον Μηνά. Επιτέλους συμφωνήσαμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Πρώτη φορά ο πρώτος θα παίξει πλέι - οφ. Τις δύο πρώτες φορές που πήγα στην Σούπερ Λιγκ, δεν μίλησα καθόλου. Θα πρέπει επιτέλους και αυτός είναι ένας στόχος του Μηνά Λυσσάνδρου, να κάτσουν μαζί όλες οι μεγάλες ομάδες και να συνεργαστούν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν υπάρχει προϊόν τότε δεν θα ασχολείται κανείς».

«Έκλαψε για τον ΟΦΗ ο Μπούσης»

Για τον Μπούση:

«Ο πρόεδρος είναι αυτό που βλέπετε. Είναι τόσο πεντακάθαρος, ποτέ δεν του έχουν γράψει το τι θα πει. Ότι λέει και όποτε βγαίνει να μιλήσει, λέει αυτό που νιώθει. Είναι αληθινός 100%. Ο Μπούσης το ότι δεν έχει κλάψει για τα παιδιά του αλλά έκλαψε για την ομάδα είναι κάτι που τα λέει όλα. Στο ίδιο επίπεδο είναι και ο Άντζελο Παλυβός, η οικογένεια του, ο πατέρας του ο Πέτρος. Είναι η πίστη όλων για το πρότζεκτ και είναι τεράστια ευθύνη για όλους εμάς. Η ευθύνη η δική μας είναι να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τους διάφορους καλοθελητές ότι δεν θα τους βάζουν διάφορα μικρόβια».

Για τα λάθη που έγιναν στον ΟΦΗ:

«Το λάθος που έχει γίνει με τον ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι με τον τρόπο που λειτούργησε πως δεν ήθελε κανένα παιδί από την Κρήτη να έρθει. Αυτή ήταν η απαξίωση του ΟΦΗ. Η απαξίωση του ΟΦΗ είναι ότι δεν ήθελε να έρθει κανένα παιδί στην ομάδα. Έρχονται γονείς και εμπιστεύονται τον Γιάννη. Υπάρχουν ήδη έτοιμα σπίτια με έτοιμο το φαγητό τους γιατί για να πάρεις παιδιά πρέπει να έχεις και τις απαραίτητες υποδομές. Ήδη υπήρχαν παιδιά που ήταν επαγγελματίες και θα γίνουν και άλλα παιδιά».

Για τον Γιώργο Σαμαρά:

«Ο Γιώργος Σαμαράς είναι ακέραιος στις αποφάσεις. Είναι το αίμα και το dna του Γιάννη και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Έχει ένα μέγεθος και μια γνώση που μέσα από την καριέρα του ξέρει πως θα επικοινωνήσει με έναν μάνατζερ και έναν παίκτη. Είναι ένα στυλ που με έχει εντυπωσιάσει. Γιατί καριέρα μπορεί να κάνει κάποιος αλλά το θέμα είναι πως θα κάνεις καριέρα.

Για το τέλος θέλω να πω ότι όλοι είμαστε οπαδοί και φίλαθλοι του ΟΦΗ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα ότι ο ΟΦΗ είναι κάτι διαφορετικό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα