Ντουάρτε: Ο «άσωτος υιός» που έπαιξε στο Champions League με τον Άγιαξ και ο Άρης!

Ντουάρτε: Ο «άσωτος υιός» που έπαιξε στο Champions League με τον Άγιαξ και ο Άρης!

Ντουάρτε: Ο «άσωτος υιός» που έπαιξε στο Champions League με τον Άγιαξ και ο Άρης!

bet365

Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Λερίν Ντουάρτε που κλείνει στον Άρη μέσα από δηλώσεις του 28χρονου μέσου. Τα προβλήματα στον Άγιαξ, οι απίθανες εμφανίσεις στην Χέρακλες και το όνειρο της καριέρας στο εξωτερικό!

Κατέβασε το νέο app για το αθλητικό στοίχημα με απεριόριστες δυνατότητες. (21+)

Ο τεχνικός της Χέρακλες, Φρανκ Βόρμουτ χαρακτήρισε τον Λερίν Ντουάρτε, ο οποίος συμφώνησε με τον Άρη, απίστευτο ποδοσφαιριστή!

Ο 28χρονος μέσος έπειτα από 2,5 σεζόν με την ομάδα του Αλμέλο αποφάσισε για πρώτη φορά στην καριέρα του να βγει εκτός συνόρων. Άλλωστε αυτός ήταν και ο μεγάλος στόχος του.

«Στο παρελθόν είχα προτάσεις για να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό, αλλά επέλεξα να μείνω στην Ολλανδία. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους, όταν βρισκόμουν στον Άγιαξ, όμως η κοπέλα μου ήταν έγκυος. Πάντα υπάρχει στο μυαλό μου η προοπτική να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Ασφαλώς μια περιπέτεια θα πρέπει να είναι ωραία αρκεί να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες».

Ο Ντουάρτε προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του φτάνοντας με την Χέρακλες μια ανάσα από την έξοδο στο Europa League. Σε 29 ματς στην Eredivisie σκόραρε 6 γκολ, ενώ έβγαλε 2 ασίστ.

Προτού ξαναβρεί τον εαυτό του στην ολλανδική ομάδα είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού από τον Άγιαξ σε Χέρενφεν και Μπρέντα.

Ο άλλοτε διεθνής με την U21 της Ολλανδίας έχοντας μια άκρως παραγωγική πρώτη θητεία για τρεις σεζόν ξανά στην Χέρακλες (2011-14) πήρε μεταγραφή για τον Άγιαξ. Στον «Αίαντα» ωστόσο στάθηκε άτυχος»

«Ξεκίνησα καλά. Έπαιξα στο Champions League και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Όμως τραυματίστηκα, βρέθηκα εκτός ομάδας και δεν έκανα αυτό που έπρεπε για να επιστρέψω. To 2016 ήμουν ο 'άσωτος υιός'. Ευτυχώς τα άφησα πίσω μου όλα αυτά. Αισθάνομαι πως τούτη είναι η καλύτερη εποχή της καριέρας μου. Είμαι πολύ περήφανος όμως για όσα έκανα στην καριέρα μου. Έχω ζήσει σπουδαία πράγματα. Ήταν 50% πάνω και 50% κάτω», τονίζει ο βραχύσωμος χαφ σημειώνοντας:

«Πίστευα πως το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να με επηρεάσει στην προσωπική ζωή μου, όταν όμως κοιτάζω πίσω στις δύο προηγούμενες σεζόν μου υπάρχει διαφορά. Η ζωή μου πάντα ήταν ωραία, αλλά πλέον νιώθω ακόμη καλύτερα».

Ο Φρανκ Βόρμουτ, ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στην αγωνιστική άνοδο του Ντουάρτε.

«Ο Βόρμουτ μου έλεγε να μην κοιτάζω το παρελθόν. Το να κάνω μια επανεκκίνηση και να αποδείξω τι μπορώ να πετύχω ήταν μια ανακούφιση. Αλλιώς θα ήθελα να φύγω από την Χέρακλες. Ένα καλοκαίρι βρισκόμουν στην Τουρκία και έτρεχα στην παραλία. Στη συνέχεια πήγα στο γυμναστήριο. Ήθελα να επιστρέψω υγιής. Δεν ήταν θυσία, αλλά ήθελα να δείξω πως μπορώ να παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι που δούλεψε».

Ο Άρης αναμένεται να αποτελέσει τη νέα πρόκληση του πρώην παίκτη του Άγιαξ που διψάει για επιτυχίες.

«Δεν είναι αργά για να πετύχω νέες διακρίσεις. Δεν θα παραδοθώ ακόμα. Έχω αρκετά χρόνια μπροστά. Ίσως ανταποκριθώ σε μια νέα πρόκληση. Η συμβουλή που θα έδινα σε έναν νέο ποδοσφαιριστής είναι να μην αλλάξει τίποτα όταν τα πράγματα πάνε καλά και να μην πιστέψεις ποτέ πως είσαι αρκετά καλός, αλλά να προσπαθείς».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα