Ο ΠΑΟΚ του 2020, πρέπει να είναι καλύτερος των νταμπλούχων

Ο ΠΑΟΚ του 2020, πρέπει να είναι καλύτερος των νταμπλούχων

Ο ΠΑΟΚ του 2020, πρέπει να είναι καλύτερος των νταμπλούχων

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για το ρόστερ του ΠΑΟΚ ανά γραμμή και θέση, εξηγώντας πώς η περσινή ομάδα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί.

Τη σεζόν που τελείωσε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να:

- Πάρει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια

- Κατακτήσει τον τίτλο με το εκπληκτικό αήττητο του 26-4-0

- Είναι ο μόνος αήττητος στην Ευρώπη

- Πάρει το κύπελλο για τρίτη συνεχόμενη φορά

- Το πανηγυρίσει εκ νέου μέσα στην έδρα της αντιπάλου του

- Γράψει ιστορία με το πρώτο νταμπλ του

Φυσικά δεν ξεχνάμε την διπλή πορεία στην Ευρώπη… Το θαύμα που άγγιξε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι με τα προκριματικά του Champions League, αλλά και την αποτυχία στους ομίλους του Europa League. Από τότε http://www.gazzetta.gr/football/europa-league/article/1302644/i-apotyhia-tha-einai-poly-megali-gia-ton-paok το τονίσαμε αυτό και φυσικά δεν το ξεχνάμε, ούτε αλλάζει κάτι μετά το επιτυχημένο φινάλε. Στο κάτω-κάτω ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βγάζει συμπεράσματα από επιτυχίες, αλλά και από τις αποτυχίες, με στόχο να γίνεται καλύτερος.

Αυτό είναι! Ο ΠΑΟΚ πρέπει πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για τη σεζόν 2019-2020, να γίνει καλύτερος -ως ομάδα- από αυτόν τον περσινό. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος και μετά να μπουν οι επόμενοι για τις διοργανώσεις που συμμετέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρώτη μέρα Ιουνίου σήμερα και για να δούμε τι προοπτικές και τι περιθώρια υπάρχουν για να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος:

- Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έβγαλε απωθημένα ετών και πολύ πιο συνειδητοποιημένος θα βρεθεί με πίστη κοντά στην ομάδα του. Η λογική «λέει» ότι μετά την περσινή χρονιά, έφυγαν πολλά κόμπλεξ μέσα και γύρω από την ομάδα.

- Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει διάθεση, έχει μεγάλη δύναμη, έχει οικονομική δυνατότητα, έγινε και ένα χρόνο σοφότερος. Εξάλλου όλη η Ελλάδα βλέπει πόσο πιο ποδοσφαιρικά σκέφτεται και δρα ο Ιβάν Σαββίδης. Κάθε χρόνο και περισσότερο από το 2012 και μέχρι τώρα. (Μαζί του βέβαια λειτουργεί όλο και καλύτερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

- Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει (ευτυχώς) για τρίτη χρονιά με τον ίδιο προπονητή, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που δείχνει να ξέρει καλά τα μυστικά της επιτυχίας γι’ αυτή την ομάδα.

Μετά από όλα αυτά που διαθέτει ο ΠΑΟΚ ενόψει του 2020, στοιχεία που ΣΙΓΟΥΡΑ θα τον βοηθήσουν για να εμφανιστεί καλύτερος, τι μένει; Η ομάδα. Το ρόστερ…

Αφού ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος, πιο δυνατός, πιο ποιοτικός από την περσινή ομάδα του νταμπλ, πρέπει να φτιάξει ακόμη καλύτερη ομάδα. Εύκολο είναι; Ε… δεν είναι και δύσκολο όταν υπάρχει Σαββίδης-Λουτσέσκου και μαζί… πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ας το δούμε το όλο θέμα ανά γραμμή και θέση, εκτιμώντας ότι μετά τις επιλογές, ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να φτιάξει τη χημεία…

- Στο τέρμα ο ΠΑΟΚ είχε: Πασχαλάκη, Ρέι, Γλύκο, Σιαμπάνη ή Παπαδόπουλο. Τελικά… εκτιμήθηκε ότι πρέπει να παίζει μόνο ο Πασχαλάκης.

Τη νέα σεζόν θα έχει καλώς εχόντων των πραγμάτων: Πασχαλάκη, Ζίφκοβιτς, Μελίσσα και Παπαδόπουλου.

Συμπέρασμα: Η ομάδα θα βελτιωθεί και θα έχει περισσότερες λύσεις.

- Στην άμυνα ο ΠΑΟΚ είχε: Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μαλεζά, Χατσερίδη, Τόσκα, Γιαννούλη, Λύρατζη.

Φέτος θα έχει σίγουρα: Βιεϊρίνια (από κάποια στιγμή και μετά), Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλη, λογικά και Λύρατζη. Άρα στην άμυνα φεύγουν τρεις ή τέσσερις παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή και σκοπός είναι να αποκτηθούν κάποιοι καλύτεροι που θα πείσουν τον προπονητή ότι μπορούν να πάρουν περισσότερο χρόνο από αυτούς που αποχωρούν.

Συμπέρασμα: Οι προοπτικές βελτίωσης είναι μεγάλες, έστω και αν μιλάμε για αλλαγές στους θεωρητικά αναπληρωματικούς.

- Για το κέντρο και τα χαφ του άξονα, τα έχουμε ξαναγράψει. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και τα ερωτηματικά αρκετά. Πέρυσι έπαιζαν: Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Μίσιτς.

Τη νέα σεζόν έχει σίγουρα: Μίσιτς, Βέρνμπλουμ (μάλλον από το ξεκίνημα), Μαουρίσιο (από κάποια στιγμή) και μετά... βλέπουμε.

Συμπέρασμα: Η αγωνία για τις επιλογές και πώς θα βελτιώσει το ρόστερ του ο ΠΑΟΚ, είναι μεγάλη. Χρειάζονται αρκετές και πολύ καλές επιλογές

- Μεσοεπιθετικά και στην τριάδα πίσω από το φορ που χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ είχε: Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Λημνιό, Ενρίκε, Ελ Καντουρί. Προφανώς υπάρχει και ο Βιεϊρίνια.

Όλοι έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Δεν πιστεύουμε ότι θα παραμείνουν όλοι στο ρόστερ. Αν αποχωρήσουν ένας-δύο, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία και πρέπει ειδικά σε αυτές τις θέσεις (και κυρίως στα άκρα) να πάρει παίκτες-σταρ που θα κάνουν τη διαφορά.

Συμπέρασμα: Η ποιοτική ενίσχυση σε αυτές τις θέσεις αποτελεί στοίχημα και ευκαιρία μαζί.

Επίθεση: Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά με τους: Άκπομ, Σφιντέρσκι και Καρέλη. Ξεκινάει την επόμενη με: Άκπομ, Σφιντέρσκι και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμη Κουλούρη. Ήδη δηλαδή είναι ενισχυμένος και αν τυχόν κάποιος παραχωρηθεί, ο επόμενος μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερος.

Συμπέρασμα: Δεν είναι καθόλου δύσκολο να παρουσιαστεί η ομάδα πολύ πιο ενισχυμένη και στα φορ.

Τόσο… απλά, αλλά και ταυτόχρονα τόσο σύνθετα βλέπω το ξεκίνημα της νέας σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Όλοι ξέρουμε ότι στο ξεκίνημα η ομάδα θα στηριχθεί στον περσινό επιτυχημένο κορμό της και κατόπιν θα κάνει την προσπάθεια της να αναβαθμιστεί αγωνιστικά και ποιοτικά.Αν θα πετύχει ή όχι τους στόχους κανείς δεν ξέρει. Αυτό που υποχρεούται ο ΠΑΟΚ είναι να βελτιωθεί.

Τώρα λοιπόν εξελίσσονται οι πιο σημαντικές προσπάθειες, ώστε η ομάδα του 2019-2020, να εμφανιστεί καλύτερη και πιο δυνατή από την ομαδάρα του 2018-2019.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.