Ολυμπιακός: Πρωτοπορεί και στέλνει την Κ-19 για προετοιμασία στο εξωτερικό! (pics)

Ολυμπιακός: Πρωτοπορεί και στέλνει την Κ-19 για προετοιμασία στο εξωτερικό! (pics)

Ολυμπιακός: Πρωτοπορεί και στέλνει την Κ-19 για προετοιμασία στο εξωτερικό! (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός αλλάζει τα δεδομένα και στις Ακαδημίες έχοντας κλείσει προετοιμασία αλλά και εξαιρετικά δυνατά φιλικά στο εξωτερικό για την Κ-19 ενώ εξετάζεται σοβαρά να γίνει το ίδιο και με την Κ-17. Διαβάστε στο Gazzetta.gr τι το λένε μεταξύ άλλων για τη νέα προσπάθεια οι Καρεμπέ και Πέρες.
Μία μεγάλη ομάδα δεν κρίνεται μόνο από τους τίτλους της. Κρίνεται και από το πόσο επενδύει στις Ακαδημίες της & φυσικά το πόσο εξελίσσεται και προχωράει με τον Ολυμπιακό να το κάνει αυτό εδώ και χρόνια. Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε μία μετάβαση σε νέα δεδομένα με αλλαγές προσώπων και έλευση του Ρικάρντο Πέρες, άλλοτε βοηθού του Μπέντο στον Ολυμπιακό, στην Κ-19 των Πειραιωτών αλλά και σε επιτελικό ρόλο στις υποδομές του συλλόγου. Το επόμενο νέο μεγάλο πρότζεκτ είναι η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Φόρεστ από τις 16 Ιουλίου και για 14 ημέρες (σ.σ. σε μία ξεχωριστή συνεργασία με σημασία και για τις δύο ομάδες). Θα γίνει η πρώτη ελληνική Ακαδημία με προετοιμασία στην Ευρώπη και τόσο δυνατά φιλικά με τοπ Ακαδημίες από την Αγγλία. Εκτός από την Κ-19 είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και στην Κ-17.
Ο Ολυμπιακός μέσω των Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο, Ρικάρντο Πέρες, Αντώνη Πίκουλα και Βασίλη Νάνου παρουσίασε το νέο αυτό πρότζεκτ και το Gazzetta.gr έδωσε το παρών στην σχετική παρουσίαση. Αρχικά ο Πίκουλας επισήμανε πως «δουλειά μου είναι να βοηθήσω το έργο της Ακαδημίας. Να είναι πιο κοντά στην διοίκηση του Ολυμπιακού. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον κ. Πέρες. Έχει κάνει πολλή και σημαντική δουλειά και η διοίκηση τον στηρίζει απόλυτα. Επίσης είναι τιμή μας που έχουμε τον Κριστιάν Καρεμπέ, που είναι ένας Θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Επίσης ο κ. Μοντέστο μας βοήθησε πολύ στο κομμάτι με την προετοιμασία που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νότιγχαμ».
Ο Κριστιάν Καρεμπέ από μέρους του επισήμανε αρχικά: «Όταν ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε την ομάδα ήθελε να έχει παγκόσμια απήχηση η Ακαδημία και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο κ. Μαρινάκης είχε και έχει όραμα για τις Ακαδημίες. Γι' αυτό περάσαμε στην μεταβατική περίοδο και με την έλευση του κ. Πέρες. Πρέπει να δώσουμε στα νιάτα και το νέο ταλέντο την θέση που τους αρμόζει.
Θέλουμε να υπάρχει μία μεγάλη σφραγίδα της Ακαδημίας μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη. Δουλεύουμε ακόμα πράγματα. Θέλουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά των Ακαδημιών. Για να γίνουν πιο καλά παιδιά και σωστοί άνθρωποι αλλά και καλοί επαγγελματίες. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και αυτά τα τουρνουά είναι σημαντικά. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι βασική η επικοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε έτσι».
Στην συνέχεια ο Πέρες μιλώντας για την Ακαδημία σχολίασε: «Το βασικό μας θέμα είναι ότι είμαστε ένα. Δεν υπάρχουν "σύνορα". Είμαστε ένα. Η επαγγελματική ομάδα με την Ακαδημία. Φέτος θα έχουμε μαζί μας τον κ. Πίκουλα. Θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Η Ακαδημία μας δουλεύει πολύ καλά. Είδατε και την αφοσίωση του κ. Μαρτίνς με τα νέα παιδιά και την Ακαδημία. Ορισμένα παιδιά θα είναι από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα.
Θέλαμε από πέρυσι να χτίσουμε μία νέα βάση. Τρία χρόνια πριν που ήμουν στην πρώτη ομάδα είχα εικόνα από τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να έχουμε την ταυτότητα του Ολυμπιακού και να προωθήσουμε τις αξίες μας. Το όραμά μας είναι να δημιουργούμε παίκτες. Επίσης να έχουμε νοοτροπία νικητή. Είμαστε στην πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και θέλουμε να έχουμε σχέσεις με τις πιο μεγάλες ομάδες. Η στρατηγική μας είναι το πως θα πετύχουμε. Ένα σκέλος είναι η προετοιμασία στο εξωτερικό.
Η φιλοσοφία μας και οι αξίες μας είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε να την δείχνουμε στο γήπεδο. Έχουμε τις στιγμές του αγώνα, τις βασικές αρχές του παιχνιδιού και τις συμπεριφορές. Υπάρχει το build up του παιχνιδιού, το πως "χτίζουμε" το παιχνίδι από πίσω με τον γκολκίπερ. Είναι τρομερό να βλέπεις τα παιδιά της Κ-11 να λειτουργούν έτσι. Με αυτές τις βασικές ποδοσφαιρικές Αρχές.
Η Κ-19 και η Κ-14 (σ.σ. έδειξε και βίντεο ο Πέρες με σχετική ανάλυση) έχουν τις ίδιες αρχές και "χτίζουν" με τον ίδιο τρόπο τις επιθέσεις τους ξεκινώντας από τον γκολκίπερ. Το πως θα λειτουργήσεις και θα αντιδράσεις στην πίεση έχει σίγουρα την διαφορά του από ομάδα σε ομάδα αλλά όλες οι ομάδες μας έχουν την ίδια ποδοσφαιρική λογική και τις ίδιες αρχές του παιχνιδιού. Αυτό το βίντεο που βλέπετε ήταν τον Δεκέμβριο και θα φτιάξουμε το επόμενο για να δούμε συνολικά το τι έχουμε κάνει. Πρέπει να φτιάξουμε όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τις προσωπικότητες.
Στο παιχνίδι μας δεν θέλουμε απλά να επιβιώσουμε. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί και καλοί. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τελειώσαμε το ματς με οκτώ παίκτες που δεν ήταν της Κ-19. Με τον Παναθηναϊκό επίσης είχαμε παίκτες από την Κ-17. Θέλουμε και τα αποτελέσματα και τη νοοτροπία του νικητή, θέλουμε όμως και να δημιουργήσουμε συνολικά σωστά τους παίκτες».
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν γινόταν να μην σταθούν στο ότι ιστορικά πρώτη φορά ομάδα Ακαδημίας από την Ελλάδα κάνει προετοιμασία στο εξωτερικό και δίνει τέτοια φιλικά και τόσο δυνατά. Ο Πίκουλας έκανε μνεία για την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τη νέα εποχή της λέγοντας ότι «στην Ακαδημία έχουμε μπει σε νέα εποχή. Σε νέα σελίδα και με νέες βάσεις. Νέο τρόπο παιχνιδιού που συνάδει με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αρωγούς τον κ. Καρεμπέ και τον κ. Μοντέστο. Σε μία εποχή που όλα κόβονται ο κ. Μαρινάκης κάνει υπέρβαση στο οικονομικό σκέλος. Είναι η πρώτη φορά που μία Ακαδημία από ελληνική ομάδα βγαίνει στο εξωτερικό για προετοιμασία. Ανεβαίνουμε επίπεδο. Βγάζουμε στο κάδρο τους παίκτες μας. Δεν μένουμε σε μια λογική ίντριγκας και συνομωσιών. Επενδύουμε ποδοσφαιρικά και αφήνουμε πίσω τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πάμε στο Νότιγχαμ στις 16 Ιουλίου. Θα είναι 14 ημέρες προετοιμασίας.
Θα έχουμε έξι πολύ σοβαρά παιχνίδια. Το τελευταίο με την Άστον Βίλα που μόλις ανέβηκε στην Premier. Είχαμε παίξει στο Next Gen με την Άστον Βίλα που έχει πολύ καλή ομάδα και Ακαδημία και τότε είχαμε χάσει με 1-0. Παίζουμε με μεγάλες και σπουδαίες Ακαδημίες. Εχουμε και την Σίτι στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Σίτι. Η Σίτι μετέθεσε άλλο προγραμματισμένο φιλικό της για να παίξει μαζί μας. Αυτό δείχνει και τις σχέσεις που έχουμε σε διεθνές επίπεδο. Πήγαμε και κάναμε "αυτοψία" στους χώρους. Είδαμε τις εγκαταστάσεις της Φόρεστ. Είναι τρομερές οι εγκαταστάσεις. Εκεί θα γίνει η δουλειά και η προετοιμασία. Πρέπει να τονίσουμε την πολύ μεγάλη βοήθεια και συμβολή των κ.κ. Μοντέστο και Δουρέκα. Μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων με τη Νότιγχαμ κανονίζουμε να την καλέσουμε εδώ σε ένα διεθνές τουρνουά. Περίπου τον Οκτώβριο να γίνει αυτό με την παρουσία ελληνικών και ξένω ομάδων. Σε κάθε περίπτωση να ανταλλάξουμε απόψεις. Είδαμε και μιλήσαμε με τον επικεφαλής της Ακαδημίας της Φόρεστ.
Θα ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσία πάνω στο ποδόσφαιρο. Επίσης στην περίπτωση που είμαστε στην φάση των ομίλων του Champions League πρέπει να είναι έτοιμη αντίστοιχα και η ομάδα Νέων. Εμείς δεν χρειαζόμαστε τις Εθνικές ομάδες για να βάζουν βιτρίνα και να δείχνουν τους παίκτες τους. Εμείς θα δείξουμε τους παίκτες μας μέσα από τα παιχνίδια μας και με την αξία τους. Όχι να ασχολούμαστε με την Εθνική και με κλήσεις παικτών ανάλογα με τα φρονήματά τους και τις ομάδες τους. Η ζωή κάνει κύκλους και όλα εδώ είναι».
Για το μπάτζετ της Ακαδημίας από πλευράς των ανθρώπων του Ολυμπιακού τονίστηκε πως ήταν 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Σχετικά με την φετινή χρονιά θα υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ και θα είναι γύρω στα 2.5. Συνολικά πάντως επενδύονται πολλά χρήματα στις υποδομές και ενώ αυτά τα ποσά φυσικά είναι ανεξάρτητα με τις εγκασταστάσεις και τα ποσά που δίνονται για αυτές σε σχέση πάντα και με το σκέλος των Ακαδημιών.
Ο Αντώνης Πίκουλας - που θα είναι ο συνδετικός κρίκος διοίκησης - Ακαδημίας - υπογράμμισε πως «ήδη κάνουμε νέες υπερβάσεις για την Ακαδημία. Θα γίνουν και άλλες υπερβάσεις. Τώρα ξεκινάμε. Θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις. Επίσης και για την Κ-17 επίσης εξετάζουμε σοβαρά την πιθανότητα για προετοιμασία στο εξωτερικό. Επίσης και για διεθνή φιλικά αλλά δεν είναι ακόμα κάτι το οριστικό». Για το θέμα του μπάτζετ ο Κριστιάν Καρεμπέ ανέφερε: «Όταν μιλάμε για Ακαδημία σκεφτόμαστε την επένδυση και το πόσο σημαντική είναι. Δεν έχει να κάνει με ποσά».
Ο Πέρες, που εκτός των άλλων, είναι τεχνικός στην ομάδα Νέων επισήμανε για τις εμπειρίες των νεαρών παικτών αλλά και τις συνεργασίες με κορυφαίες Ακαδημίες: «Είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες μας να έχουν πολύ διαφορετικές και σημαντικές παραστάσεις. Να έχουν εμπειρία αγώνων στο εξωτερικό για όταν θα πάνε στην πρώτη ομάδα. Θα πάμε και με 2-3 παίκτες από την Κ-17. Έχουμε κάποιες απαιτήσεις από παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ μας.
Επίσης στην διάρκεια της χρονιάς είχαμε συνεργασία με την Μπενφίκα που είχε έρθει εδώ. Μάλιστα την άλλη εβδομάδα θα πάμε εκεί. Φέτος ήρθαν άνθρωποι από Ατλέτικο Μαδρίτης και Λίβερπουλ εδώ. Είχαμε επαφές με πολλές Ακαδημίες και όχι μόνο στην Ευρώπη».
Για την φιλοσοφία της Ακαδημίας και τους νέους παίκτες που προορίζονται για την προετοιμασία ο Ίβηρας τεχνικός σχολίασε: «Δεν είναι κάτι χειρότερο ή πιο καλό. Είχαμε άλλο ξεκίνημα σε σχέση με τότε ως προς την περασμένη χρονιά. Δεν έχει σημασία εάν είμαι στην πρώτη ομάδα ή στην Ακαδημία. Έχει σημασία η συνεργασία. Είναι μία μεγάλη επένδυση για την ομάδα. Εμείς ξέρουμε ήδη τους παίκτες που θα πάνε από την Ακαδημία στην προετοιμασία. Όμως αυτό είναι θέμα της πρώτης ομάδας».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγής φιλοσοφίας ή της όποιας διαφοράς ο Πέρες είπε: «Έχουμε μία άλλη φιλοσοφία στο αγωνιστικό. Φτιάξαμε μία διαδικασία. Έχουμε μία διαδικασία από κάτω προς τα πάνω. Όμως όταν φτάνει στην πρώτη ομάδα έχει πιο καλή γνώση του παιχνιδιού και δεν θα του φαίνεται τόσο δύσκολο. Ενδιαφερόμαστε και για το αποτέλεσμα και για να φτιάξουμε παίκτες. Και για τα δύο ενδιαφερόμαστε. Δεν μπορούμε να έχουμε παίκτες χωρίς νοοτροπία νικητή. Πρέπει να έχουμε παίκτες για το πιο υψηλό επίπεδο. Πρέπει να δημιουργήσουμε παίκτες με σωστό μυαλό και ποδοσφαιρική προσέγγιση». Τέλος ο Βασίλης Νάνος τοποθετήθηκε ως εξής: «Βλέπετε πως οι Ακαδημίες της Premier θα προσαρμοστούν σε εμάς, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Όλες αυτές οι Ακαδημίες που παίζουμε έχουν διακριθεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις όπου μετέχουν. Θα ταξιδέψουμε νωρίτερα στην Αγγλία προκειμένου να δούμε ξανά όλα τα θέματα που πρέπει».
Καρεμπέ: «Είναι σημαντικό που δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά της Ακαδημίας μας να ταξιδέψουν έξω από την Ελλάδα»
Στο περιθώριο της παρουσίασης αυτής μίλησαν on camera αλλά και στο κανάλι του Ολυμπιακού και οι Περες - Καρεμπέ. Ο Πορτογάλος είπε: «Θα πραγματοποιήσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια στο εξωτερικό κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των Νέων για την επόμενη σεζόν. Το θεωρούμε αυτό αρκετά σημαντικό γιατί έτσι θα δώσουμε εμπειρίες στους ποδοσφαιριστές μας και επίσης θα δώσουμε ευκαιρία στον σύλλογο να παρουσιάσει την εικόνα του στο εξωτερικό».
Ο Καρεμπέ σχολίασε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό που δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά της Ακαδημίας μας να ταξιδέψουν έξω από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν πως το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και είναι σημαντικό που τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να γνωρίσουν τη νοοτροπία και να αποκτήσουν εμπειρίες. Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι όλες οι αγγλικές ομάδες όπως η Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά την συμμετοχή του Ολυμπιακού.
Όλοι γνωρίζουν τις καλές σχέσεις που έχουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και η απάντηση της Νότιγχαμ ήταν άμεση και θετική και έτσι όλες οι άλλες αγγλικές ομάδες δέχτηκαν επίσης με χαρά τη συμμετοχή μας. Είναι μεγάλα τα ονόματα και οι αγγλική σύλλογοι που θα πάρουν μέρος και είναι σημαντικό που θα βρίσκονται και τα δικά μας παιδιά γιατί θα λάβουν γνώσεις τις οποίες θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Είναι μέρος της στρατηγικής μας, ξεκινάμε αρχικά με την Κ19 και έχουμε σκοπό να το επεκτείνουμε και να το κάνουμε στο μέλλον και με την Κ17 και να επεκταθούμε περισσότερο. Το καθήκον μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας, να μάθουμε από τους καλύτερους και όταν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν».
Ο Ρέτσος των 22 εκατ. ευρώ!
Μία ηχηρή επιβεβαίωση της δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ήταν και η μεταγραφή του Ρέτσου. Η πιο ακριβή για νεαρό Έλληνα παίκτη στα 22 εκατ. ευρώ στην Λεβερκούζεν. Μάλιστα ο Πέρες ήταν το δεξί χέρι του Μπέντο, την χρονιά της ανάδειξης και καταξίωσης του Παναγιώτη Ρέτσου, που χρίστηκε ακόμα και αρχηγός των Πειραιωτών.
Το πρόγραμμα των φιλικών της Κ-19 του Ολυμπιακού στην προετοιμασία του στο εξωτερικό:
27.07: Με Ρέντινγκ στο προπονητικό της
30.07: Με Έβερτον στο προπονητικό της
31.07: Με Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο προπονητικό της
03.08 Με Νότιγχαμ Φόρεστ στο προπονητικό της
06.08 Με Σίτι στο προπονητικό της (σ.σ. η Μάντσεστερ Σίτι άλλαξε το πρόγραμμά της και το φιλικό εκείνης της ημέρας για να παίξει με τον Ολυμπιακό)
07.08 με Άστον Βίλα στο προπονητικό της

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα