Πετράκης: « Ο κύκλος μου έκλεισε, δεν μετάνιωσα που έφυγα πιο νωρίς»

Gazzetta team
Πετράκης: « Ο κύκλος μου έκλεισε, δεν μετάνιωσα που έφυγα πιο νωρίς»

bet365

Για τα πέντε χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο πρώην πλέον τεχνικός των Ηπειρωτών, Γιάννης Πετράκης.

Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στον ARENA FM 89.4 ανέφερε τα εξής:

Για το “κουβάρι” του φετινού υποβιβασμού για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τα Γιάννενα ήταν το δεύτερο σπίτι μου, αλλά μου λείπει η Κρήτη, στην οποία ήρθα. Είμαι με τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Δεν πρέπει να ανακυκλωνόμαστε στα ίδια για τον ΠΑΣ. Η πτώση ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων, τραυματισμοί, κακές διαιτησίες, κάναμε τα λάθη μας. Κάναμε καλό β´ γύρο, δεν κερδίσαμε κάτι που δεν δικαιούμασταν, ενώ χάσαμε πράγματα που δικαιούμασταν. Έγινε μεγάλη προσπάθεια φέτος και τα προηγούμενα χρόνια. Στο ποδόσφαιρο μετρούν πολλοί παράγοντες, άλλους τους επηρεάζεις, άλλους όχι. Στη ζωή πρέπει να κοιτάς μπροστά και να μαθαίνεις. Είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΣ, κόσμο και απήχηση στην περιοχή. Θα γυρίσει γρήγορα στη θέση του, πιστεύω και εύχομαι να είναι περαστικός από τη Σούπερ Λιγκ 2. Η δομή της κοινωνίας μας είναι τέτοια που υπάρχει πάντα η καχυποψία. Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτά, δε με ενδιαφέρει. Βιώνουμε διαρκώς το παρασκήνιο να επηρεάζει την εξέλιξη καταστάσεων».

Για την αποχώρησή του από τα Ιωάννινα και αν είχε άλλες κρούσεις αυτά τα πέντε χρόνια, που έμεινε… πιστός στους Ηπειρώτες: «Η απόφαση της αποχώρησης ήταν επιθυμία και των δυο. Θεώρησα οτι ο κύκλος μου έκλεισε. Όχι με τον καλύτερο τρόπο. Δεν μετάνιωσα που δεν έφυγα νωρίτερα. Δε μου αρέσει να αφήνω πράγματα στη μέση. Αλήθεια είναι οτι είχα προτάσεις αυτά τα χρόνια, αλλά δεν έφυγα από τα Γιάννενα, λόγω του περιβάλλοντος, των συνεργατών, των παικτών, της διοίκησης, του κόσμου, αποκόμισα αγάπη και σεβασμό. Ήταν καλή καθημερινότητα, ήμασταν δημιουργικοί, είχαμε καλή εικόνα. Φέτος το πράγμα στράβωσε. Είχα πει στον πρόεδρο αν είναι για το καλό της ομάδας να φύγω. Από τη μεριά της διοίκησης και των παικτών, ήθελαν να δώσουμε μαζί τη μάχη μας ως το τέλος. Η πίστη δε φάνηκε ικανή, μπήκανε και άλλοι παράγοντες στη μέση. Και καλύτερη σεζόν να είχαμε, νομίζω οτι ο κύκλος είχε κλείσει, θα έφευγα ούτως ή άλλως. Η ζωή είναι κύκλος, θα ανοίξει ένας άλλος. Στόχος είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Οι πρώτες και τελευταίες μου συμμετοχές στην Ευρώπη, όπως και του ΠΑΣ ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές στη θητεία μου. Έχω πολλά καλά να θυμάμαι από τα Γιάννενα, όπως παίκτες που έφυγαν για παραπάνω. Έχουμε τεράστια ικανοποίηση όταν δημιουργούμε πράγματα. Αγάπησα αυτή την ομάδα και την έχω στην καρδιά μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τα χίλια προβλήματα, ατυχίες, τραυματισμούς, αδικίες, νομίζω αδικήθηκε».

Για τη φετινή Σούπερ Λιγκ και τους παίκτες που ξεχώρισε: «Για την κορυφή, ο ΠΑΟΚ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε ποιότητα, αλλά όχι τη συνέπεια και τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ. Στις άλλες θέσεις τα πράγματα κύλησαν σχεδόν όπως τα περιγράφει η βαθμολογία. Στο πρωτάθλημα διακρίθηκαν πολλοί παίκτες. Θα έλεγα τους Φορτούνη, Πασχαλάκη και Κουλούρη. Ως παίκτες που έδωσαν το κάτι παραπάνω φέτος στις ομάδες του. Μακάρι να είναι Έλληνες οι διακριθέντες, θέλω να είμαι δίκαιος και αυτή την άποψη καταθέτω».

Για τους Έλληνες προπονητές και την Εθνική, αν μπορεί να πετύχει πολλά ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Φυσικά και μπορεί. Γιατί όχι; Να μην είμαστε απαξιωτικοί για τους δικούς μας προπονητές. Υπάρχει καλό και υψηλό επίπεδο στους Έλληνες τεχνικούς και πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Βλέπουμε στο μπάσκετ οτι οι Ελληνες είναι σε υψηλού επιπέδου ομάδες. Πρώτα να βλέπουμε τη χώρα μας και μετά στο εξωτερικό. Για παράδειγμα οι Άγγελος Αναστασιάδης, Μάκης Χάβος, Τραϊανός Δέλλας, Άκης Μάντζιος είχανε καλές χρονιές. Υπάρχουν φυσικά και καλοί ξένοι, όπως ο Νταμίρ Κάναντι, που είχε σοβαρό προφίλ, δεν χαλούσε την εικόνα της δουλειάς μας, του προϊόντος».

Για τελικό του Europa League, ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι: «Είναι αξιόλογοι προπονητές και ο Έμερι και ο Σάρι, τις έχω δει επιστάμενα τις ομάδες. Είναι ένα ανοιχτό ματς, δύσκολο σε πρόβλεψη. Ο Έμερι είναι πιο ευέλικτος στην προσέγγιση και τον σχηματισμό. Υπάρχει υψηλή ποιότητα παικτών και περιμένουμε έναν αμφίρροπο τελικό».

Για τον τελικό του Champions League, μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ: «Και εδώ είναι ματς με αγγλικές ομάδες, που έχουν δυο από τους καλύτερους προπονητές. Ο Κλοπ στηρίζεται στην καλή άμυνα και τις γρήγορες επιθέσεις. Είναι καλύτερες αυτές οι ομάδες από Τσέλσι και Άρσεναλ. Θα έχουμε και εδώ αμφίρροπο τελικό. Η Λίβερπουλ ίσως έχει μικρό αβαντάζ, αλλά σε 90 λεπτά μπορεί να γίνει και το πιο απίθανο. Η Λίβερπουλ έχει μεγάλη επιθετικότητα. Αν παρασυρθεί και η Τότεναμ σε αυτό το παιχνίδι, θα έχουμε συναρπαστικό τελικό. Αλλιώς ίσως δούμε πιο σφιχτό παιχνίδι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι υψηλού επιπέδου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα