Πες μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις…

Πες μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις…

Πες μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εξηγεί στο blog του στο gazzetta, πώς και γιατί οι μεταγραφικές ανάγκες του ΠΑΟΚ στο κέντρο είναι και οι πιο σημαντικές αυτής της περιόδου.

Μπορεί και να έχουμε γράψει και άλλο blog με αυτόν τον τίτλο… Αλλά είναι τόσο ωραία και εύστοχη αυτή η έκφραση, που συχνά πυκνά μας χρησιμεύει στην επικοινωνία μας…

Αυτή η γραμμή στο κέντρο, απ’ όσους ποδοσφαιριστές και αν αποτελείται, σε όποιον σχηματισμό, είναι αυτή που εξ’ ορισμού ενώνει και τις άλλες γραμμές στη διάταξη μίας ομάδας. Τα χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αποτελούν τους πλέον κομβικούς παίκτες σε μία ομάδα, αυτοί συνήθως ορίζουν το ρυθμό, από τα δικά τους χαρακτηριστικά εξαρτάται κατά πολύ η φιλοσοφία κάθε συνόλου. Τέλος πάντων… όλα αυτά είναι γνωστά.

Πάμε απευθείας στον ΠΑΟΚ…

Ναι αυτή την περίοδο δεν έχουμε αγώνες και όλοι κάνουν σχέδια ή κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν. Έστω και έτσι όμως το ρόστερ μπορεί να κριθεί με τους υπάρχοντες και τους δεδομένους. Σαφώς γίνονται και σκέψεις για τις επόμενες κινήσεις… Αυτές όμως είναι υποθετικές. Μπορούμε δηλαδή να κρίνουμε το σήμερα και όταν στα τέλη Ιουνίου έχουμε άλλη εικόνα, να την κρίνουμε και αυτή.

Στο κάτω-κάτω και πέρυσι τέτοιο καιρό βλέπαμε το ρόστερ του ΠΑΟΚ και τον προπονητή γνωρίζαμε και την ιδιοκτησία με την μεγάλη διάθεση και δυνατότητα και γι’ αυτό ήμασταν σίγουροι για το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα. Άρα οι κρίσεις μπορούν και γίνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή…

Ποια λοιπόν τα χαφ του ΠΑΟΚ σήμερα και ειδικά στον άξονα; Τη δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον Μίσιτς που θα αγωνίζεται δανεικός και τη νέα σεζόν από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά και τον νεαρό Μπαλογιάννη που πρωταγωνίστησε και με την κ19. Από δανεισμό επιστρέφουν οι Μουλέν και Χαρίσης, που δεν έκαναν τόσο καλές-γεμάτες χρονιές σε Τουρκία και Βέλγιο αντίστοιχα. Στον ΠΑΟΚ ανήκει και ο Κάτσε που δηλώνει ότι προτιμάει να αποχωρήσει.

Ο Βέρνμπλουμ κάνει προσπάθεια να επιστρέψει μετά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο, ενώ ο Μαουρίσιο θα επιστρέψει κατά τον Οκτώβριο.

Σε αυτή τη νεκρή αγωνιστικά περίοδο λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι στις πολύ κομβικές θέσεις των χαφ του άξονα, ο ΠΑΟΚ είναι πίσω. Είναι σχεδόν άδειος και γι’ αυτό μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις και με τις άλλες θέσεις. Στο τέρμα με την απόκτηση του Ζίφκοβιτς θα είναι καλύτερος. Στην άμυνα έχει τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής και πρέπει να αποκτήσει άλλες λύσεις για να γεμίσει. Μεσοεπιθετικά και επιθετικά έχει αρκετές λύσεις. Στο κέντρο ΟΧΙ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι γνωστό ότι λατρεύει την τακτική και ειδικά στο κέντρο του γηπέδου πρέπει ένας παίκτης πέρα από ποιοτικός, να είναι και πολύ έξυπνος-πειθαρχημένος, ώστε γρήγορα να καταλάβει τις απαιτήσεις του προπονητή για τις θέσεις που πρέπει να παίρνει σε φάση άμυνας και επίθεσης. Είναι τυχαίο το ότι στον τελικό κυπέλλου άφησε εκτός ενδεκάδας τον Ολιβέιρα;

Μου γεννιέται βέβαια και άλλη ερώτηση γράφοντας αυτό το κείμενο: «Ο ΠΑΟΚ πέτυχε όσα πέτυχε, γιατί είχε χαφάρες;»

Όχι, είναι η απάντηση, μια και το βασικό όπλο του ήταν η γενικότερη συνοχή και ομοιογένεια που παρουσίασε, αυτή η ισορροπία του ρόστερ που έβγαινε και στο παιχνίδι και όχι η υπεροπλία του στο κέντρο. Αυτή η συνοχή όμως νιώθουμε ότι έχει διαταραχθεί κυρίως στο κέντρο και αυτό τονίζουμε, πέρα από την απώλεια του Βιεϊρίνια που είναι έτσι και αλλιώς ο καλύτερος… μπακ-χαφ-επιθετικός της ομάδας.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν γράφονται για να αναδείξουν την μεγαλύτερη μεταγραφική αγωνία του ΠΑΟΚ αυτές τις ημέρες του καλοκαιριού. Το… αρχικό ρητό, η τακτική και η φιλοσοφία Λουτσέσκου, οι αριθμητικές ανάγκες του ρόστερ και φυσικά οι ευρωπαϊκοί στόχοι που θα κριθούν γρήγορα, φανερώνουν ποιες μεταγραφές είναι οι πιο σημαντικές και ίσως αυτές που επείγουν περισσότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.