Λουτσέσκου: «Να θριαμβεύεις στο γήπεδο και να τους βλέπεις να παίρνουν αυτό που κέρδισες»

Λουτσέσκου: «Να θριαμβεύεις στο γήπεδο και να τους βλέπεις να παίρνουν αυτό που κέρδισες»

Gazzetta team
Λουτσέσκου: «Να θριαμβεύεις στο γήπεδο και να τους βλέπεις να παίρνουν αυτό που κέρδισες»

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport» και μίλησε για το νταμπλ, για το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό και το ρολό ταμειακής.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Τορόντο Ράπτορς - Μιλγουόκι Μπάκς! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Gazzetta dello Sport:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Πως θα μπορούσα να το περιμένω. Ήταν δύσκολο ακόμη και να το σκεφτώ στην αρχή. Και αυτή ήταν η δύναμη μας. Παίξαμε τα παιχνίδια ένα προς ένα και απλά εστιάζαμε μόνο στο επόμενο. Έτσι δεν έχεις την ίδια πίεση όταν έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο»

Για το ιστορικό επίτευγμα του αήττητου πρωταθλήματος: «Δεν ήταν ιστορικό επίτευγμα καθώς ο Παναθηναϊκός το είχε ήδη πετύχει μια φορά, ωστόσο, κερδίσαμε περισσότερα παιχνίδια από αυτούς. Όλα προέρχονται από ένα γκρουπ με εξαιρετικούς επαγγελματίες, δυνατό χαρακτήρα που λειτουργεί ως... ένα. Σαφώς σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιθυμία για νίκη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Για την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς: «Αν δουλεύεις και έχεις χαρακτήρα, αντιδράς και ξεπερνάς τα πάντα. Εκτός από εκείνον που αποχώρησε, είχαμε και σκληρούς τραυματισμούς αλλά ενωμένοι ξεπεράσαμε τα πάντα»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μείον δύο το πρωτάθλημα: «Εδώ ακριβώς προήλθε η νίκη μας. Την περασμένη χρονιά κερδίσαμε το πρωτάθλημα αλλά μας αφαίρεσαν βαθμούς, κάτι που έγινε και φέτος με το μείον δύο. Μια τεράστια αδικία. Να θριαμβεύεις στο γήπεδο και να τους βλέπεις να παίρνουν αυτό που κέρδισες και να σου στερούν την χαρά. Αυτό μας έκανε ακόμη πιο ενωμένους, έχοντας μεγάλη επιθυμία για εκδίκηση. Ξέρεις όλα είναι... συναισθήματα στην Ελλάδα. Πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο. Από την αποθέωση στην έντονη κριτική. Ξεκινώντας με μείον δύο, στην πρώτη ισοπαλία, βρίσκεται στο -4 από τον πρώτο και η ομάδα μπαίνει σε ένα κλίμα δυσπιστίας και απαισιοδοξίας. Ήμασταν δυνατοί και μετά την πέμπτη νίκη στη σειρά, συνειδητοποιήσαμε πως δημιουργούνται οι συνθήκες για κάτι μεγάλο»

Για το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη κατά την διάρκεια της περσινής αναμέτρησης με την ΑΕΚ: «Ξέρεις, είναι εύκολο να το δεις από έξω. Βλέπεις μια εικόνα και απλά κρίνεις αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Το πρώτο είναι πως είχε άδεια οπλοφορίας για οπουδήποτε. Μετά πάμε στην ουσία των γεγονότων. Είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επενδύσει πάρα πολλά, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά γενικότερα στην Θεσσαλονίκη και την ελληνική κοινωνία. Ήθελες επίσης να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, μέχρι που συνέβη κάτι ντροπιαστικό. Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Τούμπα και οι οπαδοί μας συνηθίζουν να ρίχνουν χαρτιά στο γήπεδο και αυτοί άρχισαν το θέατρο. Ο προπονητής τους, ο Γκαρσία, παραπονέθηκε πως τον χτύπησαν. Έφυγαν και αρνήθηκαν να παίξουν. Απίστευτο. Πώς αποκαλείς έναν προπονητή όπως αυτόν; Τι κίνητρο δίνει στους παίκτες σου μετά από αυτό;»

Για το γεγονός ότι αυτό συνέβη πριν το ματς με την ΑΕΚ: «Ναι, ο Ολυμπιακός κερδίζει το παιχνίδι με 3-0 και χάνουμε την υπεροχή μας. Δύο εβδομάδες αργότερα, έρχεται η ΑΕΚ και σε περίπτωση νίκης, επιστρέφαμε στην κορυφή. Στο 90' σκοράραμε ένα κανονικό γκολ και ο διαιτητής το μετράει κανονικά. Πανηγυρίζουμε αλλά αυτοί διαμαρτύρονται. Μετά από πέντε λεπτά διαμαρτυριών, ο διαιτητής παίρνει πίσω την απόφασή του και λέει πως δεν μετράει το γκολ. Ο πρόεδρος αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, μπαίνει στο γήπεδο, ίσως για να στείλει ένα μήνυμα... Είναι εύκολο να δεις μια φωτογραφία και να κάνεις σχόλια και ενώ μας έχουν αφαιρέσει εννέα βαθμούς... Αν τα καταφέραμε σήμερα, οφείλεται και σε εκείνον που έχει δημιουργήσει μια ομάδα υψηλής ποιότητας».

Για το αν βλέπει παίκτες από τον ΠΑΟΚ σε υψηλότερο επίπεδο: «Οι εξτρέμ Ζαμπά και Λημνιός, ο φορ Άκπομ που είναι από την σχολή της Άρσεναλ όπως επίσης και ο Σφιντέρσκι, ο άλλος φορ που διαθέτουμε από την Πολωνία και τον αποκτήσαμε τον Γενάρη. Είναι νέοι με ταλέντο και περιθώρια εξέλιξης».

Για τα όσα πήρε από τον πατέρα του: «Τη φιλοσοφία του. Τον έβλεπα πάντα να δουλεύει και τον άκουγα από μικρό παιδί χωρίς να λέω το παραμικρό. Έτσι μεγάλωσα...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα