Παγκόσμιος πρέσβης του προγράμματος, «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», ο Μπεκενμπάουερ

Παγκόσμιος πρέσβης του προγράμματος, «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», ο Μπεκενμπάουερ

Gazzetta team
Παγκόσμιος πρέσβης του προγράμματος, «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», ο Μπεκενμπάουερ

bet365

Ο Γερμανός θρύλος, Φραντς Μπεκενμπάουερ, θα είναι για το 2019 ο παγκόσμιος πρέσβης στο διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα για παιδιά, «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», όπου θα συμμετάσχουν νεαροΊ ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της ΑΕΚ.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, Παγκόσμιος Πρέσβης του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για την Φιλία» της Gazprom θα συμμετέχει στις τελικές εκδηλώσεις της 7ης σεζόν που θα πραγματοποιηθούν στη Μαδρίτη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο πλαίσιο του τελικού του UEFA Champions League 2019.

Στις κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» (Football for Friendship) θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες από διάφορες χώρες. Ανάμεσα τους θα είναι νέοι παίκτες και δημοσιογράφοι ηλικίας 12 ετών από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Ο νεαρoί Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση προέρχονται από την Ακαδημία της ΑΕΚ και είναι οι δωδεκάχρονοι Πέτρος Γαρείος, Γιώργος Αποστόλου και Σπύρος Σινάνης. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνει ο 16χρονος Μανώλης Τσιόκρης -επίσης παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ -που θα έχει ρόλο προπονητή.

Στο International Friendship Camp οι νεαροί συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα μέσα από αθλητικά, ανθρωπιστικά και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα και θα παρουσιάσουν τις δεξιότητες που απόκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ποδοσφαίρου 2019, ως μέλη των 32 Διεθνών Ομάδων Φιλίας. Σύμφωνα με τη θεμελιώδη αρχή του Football for Friendship, παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, φύλου και φυσικών ικανοτήτων θα παίζουν στην ίδια ομάδα.

Για πρώτη φορά, το Διεθνές Φόρουμ του «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» θα αποτελέσει μέρος των κορυφαίων εκδηλώσεων του προγράμματος. Στο φόρουμ θα συμμετέχουν ειδικοί στον τομέα της ανάπτυξης παιδικών και νεανικών αθλημάτων από όλο τον κόσμο. Προπονητές, ιατροί, δημοσιογράφοι των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως, διάσημοι ποδοσφαιριστές, εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ακαδημιών και ομοσπονδιών θα συζητήσουν για ζητήματα προετοιμασίας νέων ποδοσφαιριστών και νέες μεθόδους προπόνησης, για τις αρχές δημιουργίας μιας επιτυχημένης ομάδας και τους τρόπους επαγγελματικής εξέλιξης των νέων παικτών.

Φέτος, ένας από τους ομιλητές στο φόρουμ θα είναι και ο παγκόσμιος θρύλος του ποδοσφαίρου και δύο φορές κάτοχος του Ballon d'Or, Franz Beckenbauer.

Στη Μαδρίτη, ο Franz Beckenbauer, Παγκόσμιος Πρέσβης του Football for Friendship θα συναντηθεί με τους νεαρούς παίκτες, θα μιλήσει μαζί τους για τις εμπειρίες του και τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του και θα μοιραστεί γνώσεις και συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι συμμετέχοντες στις κορυφαίες εκδηλώσεις θα επισκεφθούν τον τελικό του UEFA Champions League 2019 στο γήπεδο Wanda Metropolitano στη Μαδρίτη.

«Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω στο Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom. Οι αξίες που προωθούνται από τα νέα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές χώρες είναι διαχρονικές: χωρίς τις αξίες της ισότητας, της καλοσύνης και της δικαιοσύνης δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν ισορροπημένο κόσμο. H συνεργασία και η επικοινωνία είναι τα κλειδιά για την επιτυχία στη ζωή και αποτελούν τον κύριο στόχο του προγράμματος», λέει ο Παγκόσμιος Πρέσβης του Football for Friendship. Franz Beckenbauer.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το πρόγραμμα Football for Friendship μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και που φέτος στη Μαδρίτη θα συναντήσω έναν πραγματικό θρύλο, τον Franz Beckenbauer! Είναι υπέροχο να συμμετέχει κανείς σε ένα τέτοιο παγκόσμιο πρόγραμμα που υποστηρίζεται από διάσημους αθλητές από όλο τον κόσμο! Για μένα είναι ένα μεγάλο κίνητρο να ακολουθήσω το όνειρό μου», σημειώνει η Sophie Folds, 12χρονη νεαρή πρέσβειρα του «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» από την Ουάσινγκτον (ΗΠΑ).

Πληροφορίες:
Από το 2013, η Gazprom διοργανώνει το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά “Ποδόσφαιρο για Φιλία” (Football for Friendship). Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, η παράδοση και η τιμή. Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία υποστηρίζεται από τη FIFA, την UEFA, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαφόρων χωρών, διεθνή φιλανθρωπικές οργανώσεις και κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους είναι διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί ακολουθούν τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Official Facebook account: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα