Η πιο κομβική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν…

Η πιο κομβική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν…

Η πιο κομβική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta πώς έχει η κατάσταση στον Ολυμπιακό για την πιο κρίσιμη μεταγραφική επιλογή του καλοκαιριού.

Λάτσιο - Μπολόνια με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κατά την γνώμη μου η πιο κομβική επιλογή που έχει να κάνει μεταγραφικά ο Ολυμπιακός μέσα στο καλοκαίρι είναι ξεκάθαρα του σέντερ φορ.

Και η κρισιμότητα της επιλογής γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, γιατί εδώ και τρία χρόνια ο Ολυμπιακός κατά βάση αστοχεί στις περισσότερες επιλογές του σε αυτή την θέση, την πιο νευραλγική της ενδεκάδας, αφού πάντοτε το γκολ μετράει πάνω απ΄ όλα στο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα ενώ ο Ολυμπιακός πάει σε «βαριά», άρα κι ακριβοπληρωμένα, ονόματα, δεν του βγαίνουν με τίποτα και ο ένας βοηθάει την ομάδα λιγότερο από τον άλλο. Βλέπε πρώτα Καρντόσο, μετά Εμενίκε και τέλος Μιραλάς. Και δεν του «βγαίνουν» ούτε δανεισμοί τύπου Πασιέντσα, ούτε καν αγορές τύπου Τζούρτζεβιτς-να μην γράψω και Σολδάνο, γιατί ακόμη είναι νωρίς, αν και το πρώτο του πεντάμηνο ήταν «λίγα πράγματα».

Με αυτά και με αυτά οι πιο επιτυχημένες επιλογές ήταν ο Ιρανός Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο κι ο Αιγύπτιος Χασάν δανεικός από την Μπράγκα.

Ο Καρίμ ,τον οποίο ελάχιστοι πίστευαν, έβαλε 19 γκολ, εκ των οποίων 17 στο πρωτάθλημα, νούμερο που κανείς άλλος φορ του Ολυμπιακού δεν είχε φτάσει από τα 20 γκολ του Τζιμπούρ το 2013…

Κι ο Χασάν ήταν ο παίκτης με τα καλύτερα στατιστικά από πλευράς συχνότητας σκοραρίσματος στη φετινή σεζόν! Προσέξτε…

Ο Χασάν έβαλε 15 γκολ σε 1697 λεπτά, άρα ένα γκολ κάθε 113,1 λεπτά. Συμμετοχές 32, εκ των οποίων 17 βασικός και 15 αλλαγή. Στο πρωτάθλημα 11 γκολ σε 22 παιχνίδια, 12 βασικός και 10 αλλαγή (1148 λεπτά). Στην Ευρώπη δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια, τρία βασικός και δύο αλλαγή (323 λεπτά). Στο Κύπελλο δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια, δύο βασικός και τρία αλλαγή (226 λεπτά).

Ο Πρίγιοβιτς έβαλε 18 γκολ σε 2065 λεπτά, άρα ένα γκολ κάθε 114,7 λεπτά. Συμμετοχές 27, εκ των οποίων 23 βασικός και τέσσερις αλλαγή. Στο πρωτάθλημα εννιά γκολ σε 13 παιχνίδια, όλα βασικός (1116 λεπτά). Στην Ευρώπη έξι γκολ σε 12 παιχνίδια, 10 βασικός και δύο αλλαγή (890 λεπτά). Στο Κύπελλο τρία γκολ σε δύο παιχνίδια, και στα δύο αλλαγή, σε 59 λεπτά.

Ο Κουλούρης έβαλε 25 γκολ σε 3025 λεπτά, άρα ένα γκολ κάθε 121 λεπτά. Συμμετοχές 35, εκ των οποίων οι 33 βασικός κι οι δύο αλλαγή. Στο πρωτάθλημα 19 γκολ σε 28 παιχνίδια, όλα βασικός (2499 λεπτά). Στην Ευρώπη ένα γκολ σε δύο παιχνίδια, και στα δύο βασικός (180 λεπτά). Στο Κύπελλο πέντε γκολ σε πέντε παιχνίδια, τρία βασικός και δύο αλλαγή (346 λεπτά).

Ο Πόνσε έβαλε 21 γκολ σε 3154 λεπτά, άρα ένα γκολ κάθε 150,2 λεπτά. Συμμετοχές 43, εκ των οποίων οι 39 βασικός και τέσσερις αλλαγή. Στο πρωτάθλημα 16 γκολ σε 27 παιχνίδια, στα 26 βασικός κι ένα αλλαγή (2072 λεπτά). Στην Ευρώπη μηδέν γκολ σε εννιά παιχνίδια, έξι βασικός και τρία αλλαγή (537 λεπτά). Στο Κύπελλο πέντε γκολ σε εφτά παιχνίδια, όλα βασικός (545 λεπτά).

Δηλαδή, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός ατύχησε στις μεταγραφές κυνηγών τις οποίες χρυσοπλήρωσε και, αντίθετα, πήρε λύσεις από κυνηγούς που του κόστισαν ελάχιστα. Ακόμη κι ο Γκερέρο που ήρθε ως ελεύθερος και δεν έχει υψηλό συμβόλαιο (500 χιλ. Ευρώ), μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά έβαλε 11 γκολ-οι Καρντόσο (τρία), Εμενίκε (τέσσερα) και Μιραλάς (δύο) όλοι μαζί έβαλαν εννιά…

Το θέμα με τον Ολυμπιακό φέτος είναι ότι πήγε στο άλλο άκρο, ίσως κι από συγκυρίες, και από εκεί που επί τόσα χρόνια τα έσκαγε χοντρά για τους σέντερ φορ, τώρα είχε πιο ακριβούς παίκτες σε όλες τις άλλες θέσεις (βλέπε αγορές Γκιγέρμε, Μεριά και συμβόλαια Νάτχο, Τουρέ), ενώ οι σέντερ φορ του ήταν χαμηλά συμβόλαια-και κακά τα ψέματα στο ποδόσφαιρο πάντα η θέση του κεντρικού κυνηγού είναι η πιο ακριβοπληρωμένη.

Πού θέλω να καταλήξω: χρειάζεται πάρα πολύ σωστή ανάλυση προκειμένου ο Ολυμπιακός να καταλήξει σε μία πραγματικά αξιόλογη μεταγραφή σέντερ φορ, όπως π.χ είχε κάνει το καλοκαίρι του 2015 με τον Ιντέγε. Κι είναι μία παράμετρος που δεν μπορεί να διαγραφεί ότι δεν του έχουν «βγει» οι φορ άνω των 30 και δη από πρωτάθλημα χαμηλών στροφών, όπως της Τουρκίας.

Ειδικά για τον Χασάν τώρα: σίγουρα δεν είναι ο ιδανικός σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα παρότι 1μ90 δεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι-δεν σκόραρε ούτε μία φορά με το κεφάλι και μόνο στο τελευταίο ματς, στη Λάρισα, έχασε τρία γκολ από κεφαλιές. Κι είναι κι αργός.

Από την άλλη, έχει μύτη για τη φάση. Το μυρίζεται το γκολ, παίρνει καλές θέσεις. Κι έχει και καλά τελειώματα-το πλασέ του είναι πολύ καλό. Είναι δε πολύ σημαντικό ότι έχει καλή χημεία με τον προπονητή. Δύο σεζόν συνεργάστηκαν μαζί και τη μία, στη Ρίο Άβε έκανε 15 γκολ (12 στο πρωτάθλημα) σε συνολικά 34 εμφανίσεις (24 βασικός) το 2014-15, ενώ και στη δεύτερη, με τον Ολυμπιακό, έκανε 15 γκολ (11 στο πρωτάθλημα) σε 32 εμφανίσεις (17 βασικός) φέτος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η συνύπαρξη Μαρτίνς-Χασάν πάντα φέρνει αρκετά γκολ...

Στα δικά μου μάτια, ο Ολυμπιακός πρέπει και να κρατήσει τον Χασάν και να πάρει άλλο ένα πολύ καλό σέντερ φορ. Μία ομάδα που θέλει να είναι μέσα σε όλους τους στόχους της, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, πρέπει να έχει δύο καλούς φορ. Όπως είχε ο Ολυμπιακός Τζιμπούρ και Μήτρογλου μαζί.

Άσχετο: Να υπάρχει καλός Βραζιλιάνος στο ελληνικό πρωτάθλημα και να μην τον "τσιμπήσει" ο Ολυμπιακός;...

Ταινία για απόψε, Secret Ingredient (01.40) στην Cosmote Cinema 2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.