ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις για την ομάδα της σεζόν 2019-20

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις για την ομάδα της σεζόν 2019-20

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις για την ομάδα της σεζόν 2019-20

bet365

Μεταγραφές, ανανεώσεις, πωλήσεις, δανεικοί, επιστροφές, μικροί (της Κ19) όλα στο τραπέζι για τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς.

Δεν είναι μόνο οι μεταγραφικές αναζητήσεις, οι ανανεώσεις, που απασχολούν τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, αυτή η ομαδάρα του Λουτσέσκου που κατέγραψε ιστορικά ρεκόρ στη φετινή της πορεία, έχει πολλά περιθώρια να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί του χρόνου ακόμη πιο δυνατή.

Ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει. Οι αλλαγές θα είναι πολλές και σχεδόν αναγκαστικές. Το γεγονός ότι θα φύγουν πολλοί παίκτες οι οποίοι δεν είχαν τόσο μεγάλο ρόλο στην ομάδα, δημιουργεί αισιοδοξία ότι οι ενισχύσεις που θα έρθουν να δυναμώσουν τον ΠΑΟΚ, οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα και να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι προοπτικές υπάρχουν. Η διάθεση για ενίσχυση είναι μεγάλη.

Οι δυνατότητες του ιδιοκτήτη για να κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμη περισσότερες. Ο προπονητής των επιτυχιών παραμένει. Μερικά απωθημένα έφυγαν και κάπως έτσι όλες οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε ο ΠΑΟΚ να φθάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ

Στο τέρμα του ΠΑΟΚ ήδη διαμορφώνεται μία κατάσταση. Όλα δείχνουν ότι η τετράδα των τερματοφυλάκων αλλάζει και η νέα αυτή ομάδα θα αποτελείται από ακόμη καλύτερους γκολκίπερ, τέτοιους που ο προπονητής θα μπορεί να εμπιστεύεται ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο Πασχαλάκης μετά από την καταπληκτική χρονιά, ξεκινάει ως νούμερο ένα. Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει (όπως η FORZA αποκάλυψε) με τον Ζίβκοβιτς που έπαιζε στη Ξάνθη για συνεργασία τριών ετών. Η ομάδα θέλει να επαναφέρει τον Νίκο Μελίσσα που έκανε την καλύτερή του χρονιά στη Λαμία. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο νεαρός Παπαδόπουλος. Αυτή η τετράδα είναι σίγουρη καλύτερη και μεγαλύτερη σε βάθος από την περασμένη.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Φέτος ο ΠΑΟΚ «έβγαλε» τη χρονιά βασιζόμενος στην εκπληκτική αμυντική τετράδα που αποτελούνταν από τους Κρέσπο – Βαρέλα – Μάτος - Βιεϊρίνια. Μάλλον η καλύτερη γραμμή της ιστορίας του Συλλόγου, αν όχι η καλύτερη αμυντική γραμμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν και οι Ίνγκασον, Γιαννούλης, Τόσκα, Μαλεζάς, Χατσερίδης, Λύρατζης.

Από όλους αυτούς σίγουροι για να παραμείνουν είναι μόνο οι δύο πρώτοι. Από τη στιγμή που οι υπόλοιποι είχαν λίγες συμμετοχές φέτος, γίνεται αντιληπτό πόσα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν με την απόκτηση καλύτερων παικτών.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Για τις δύο κομβικές θέσεις στα κεντρικά χαφ το ζήτημα είναι μεγάλο. Το φετινό ρόστερ που τελείωσε τη χρονιά στις συγκεκριμένες θέσεις, αποτελούνταν από τους Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Σάχοφ, Βέρνμπλουμ, Μίσιτς, Μπαλογιάννης.

Στις αρχές της νέας σεζόν έτοιμος και σίγουρος θα είναι ο Μίσιτς. Ο Βέρνμπλουμ κάνει μάχη να είναι έτοιμος, ενώ Μαουρίσιο θα επιστρέψει το Φθινόπωρο. Κάπως έτσι η αγωνία για το πώς θα σχηματιστεί η νέα πεντάδα χαφ θα είναι μεγάλη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Ο ΠΑΟΚ είχε στα φορ Άκπομ και Σφιντέρσκι και η επιστροφή Κουλούρη δημιουργεί ζήτημα επιλογών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι τρεις παίκτες πίσω από τον φορ. Εκεί ο ΠΑΟΚ έχει Ζαμπά, Λημνιό, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Ελ Καντουρί, ενώ εκεί αγωνίζεται και ο Βιεϊρίνια.

Από όλους αυτούς (3+7) οι σίγουροι είναι έξι. Ειδικά στα εξτρέμ ο ΠΑΟΚ έχει περιθώριο και στόχο να αποκτήσει πολύ σπουδαίους παίκτες και το ενδιαφέρον για το που θα φθάσει ποιοτικά η ομάδα, γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

ΔΟΘΗΚΑΝ 18 - ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ

Φέτος στον ΠΑΟΚ πρέπει και λογικά θα γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα συμβολαίων. Η ΠΑΕ έχει δεκάδες επαγγελματικά συμβόλαια και αυτό μαρτυρούν οι δανεικοί. Πρόκειται για 18 παίκτες από τους οποίους στον Δικέφαλο του Βορρά τη νέα σεζόν μπορεί να παίξουν δύο ή τρεις!

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές όπως οι: Κουλούρης, Μυστακίδης, Λάμπρου, Ουάρντα, Χαρίσης, Μουλέν, Κίτσιου, Μιχόγεβιτς, Δεληγιαννίδης, Μελίσσας, Χατζηϊσαίας, αλλά και οι πιο νέοι: Κάκκο, Κραγιόπουλος, Ματθαίου, Κούστα, Μαρκόφσκι, Μούτσα, Γιαννακίδης. Κάποιοι από αυτούς πήγαν εξαιρετικά, κάποιοι άλλοι όχι. Σε κάθε περίπτωση ελάχιστοι μπορεί να επιστρέψουν για να παίξουν στον ΠΑΟΚ.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος, γιατί υπάρχουν πολλοί νεαροί οι οποίοι με το που έφθασαν στην κ19 δεν μπορούσαν να πάνε… παραπάνω και από την άλλη γιατί και στο παρελθόν υπογράφηκαν πολλά συμβόλαια τα οποία ίσως και να μην ήταν απαραίτητα.

Σε κάθε περίπτωση και εδώ χρειάζεται μελέτη και υπεύθυνες αποφάσεις για το καλό του ΠΑΟΚ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κ19 - Κρίσιμες αποφάσεις

Η Κ19 του ΠΑΟΚ έκλεισε το πρωτάθλημα με ρεκόρ 28-2-0 σε μία εκπληκτική πορεία, που και πέρυσι είχε κλείσει με τίτλο. Αυτή η φουρνιά παικτών που γεννήθηκαν το 1999 και το 2000 περιλαμβάνει εφτά διεθνείς που πρωταγωνίστησαν στην εθνική νέων. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι 2-3 όπως οι Μπαλογιάννης, Τζοβάρας και Χατζηστραβός που περπατάνε στα 20 τους. Ποτέ ξανά η χώρα δεν έβγαλε τέτοια ομάδα όπως αυτή του ΠΑΟΚ.

Τώρα όμως ήρθε η δύσκολη ώρα της μετάβασης στο αντρικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το δύσκολο μια και δεν αποκλείεται κανένα από αυτά τα παιδιά να μην ανέβουν στην πρώτη ομάδα.

Πόσοι θα φύγουν από τους 15; Πολλές και αναγκαστικές οι αποχωρήσεις

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επιτυχημένος ως ομάδα, αλλά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, πρέπει να αλλάξει. Οι λόγοι είναι αρκετοί, αλλά ένας είναι ο βασικός. Όλα αυτά που περιγράφονται και όλα όσα περιμένουμε αυτό το διάστημα στον ΠΑΟΚ, έχουν βάση στην ανάγκη της ομάδας να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από αποχωρήσεις του φετινού ρόστερ. Του ρόστερ που πριν λίγες ημέρες τελείωσε με νταμπλ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο ακριβής αριθμός των παικτών που αποχωρεί δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Εξάλλου κάποιοι αποχωρούν άμεσα, άλλοι θα φύγουν στην πορεία του καλοκαιριού και υπάρχουν παίκτες που θα φύγουν κατά τα τέλη Αυγούστου.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

Ήταν γνωστό εδώ και χρόνια ότι αυτό το καλοκαίρι του 2019 θα έληγαν πολλά συμβόλαια. Ένας από τους λόγους σχετίζονταν με το ότι το καλοκαίρι του 2016 που έγιναν πολλές αλλαγές και αποκτήθηκαν πολλοί παίκτες, είχαν υπογραφεί τριετείς συμφωνίες. Κάποιοι παίκτες βέβαια όπως οι Κρέσπο, Μπίσεσβαρ έχουν ήδη ανανεώσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Πρόκειται για τους: Γλύκο, Σιαμπάνη, Μαλεζά. Μαζί σε αυτή την κατηγορία μπαίνει πιθανότατα και ο Κάνιας, αν και με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο κέντρο, πρέπει να κρατάμε μία επιφύλαξη. Μαζί με αυτούς, στη συγκεκριμένη λίστα, προστίθενται και οι δανεικοί Τόσκα και Καρέλης. Πολύ γρήγορα λοιπόν φθάνουμε σε έναν αριθμό έξι παικτών! Σχεδόν το 1/4 του ρόστερ! Όταν πρόκειται λοιπόν για το 20-25% ήδη φθάνουμε σε ένα σημαντικό νούμερο για μια ομάδα.

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Πέρα από τα συμβόλαια που οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις των παικτών με τους οποίους πρέπει να λυθεί το συμβόλαιο. Ο Χατσερίδης είναι μία τέτοια περίπτωση. Μία μεταγραφή που δεν βγήκε για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Καντουρί είναι πιθανότατα μια ακόμη περίπτωση παίκτη. Αυτός έμεινε τον χειμώνα για να… φύγει το καλοκαίρι. Φθάσαμε στις οκτώ περιπτώσεις και μέσα σε αυτές έως τα τέλη Αυγούστου μπορεί να προστεθούν και άλλες.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Ρέι και ο Ενρίκε μπορεί να παραχωρηθούν έως δανεικοί, οι Βαρέλα και οι Σάκχοφ μπορεί να μην ανανεώσουν, ο Ολιβέιρα το ίδιο, ενώ και οι νεαροί Λύρατζης - Μπαλογιάννης ίσως δοθούν σε άλλες ομάδες.

Με αυτά και με αυτά, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να έχει φύγει και η μισή ομάδα. Εδώ μετρήσαμε 15 περιπτώσεις!

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΘΑΝΕΣ

Οι πωλήσεις έχουν απενεχοποιηθεί στον ΠΑΟΚ, αφού είναι ξεκάθαρο ότι και αυτές είναι απαραίτητες. Μόνο έτσι και μόνο μέσα από αυτόν τον δρόμο μπορεί να μεγαλώσει και ο ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ έχει στόχο να κερδίζει χρήματα από την υπεραξία που δίνει σε παίκτες.

Μετά τον Πρίγιοβιτς παίκτες όπως ο Ζαμπά, ο Πασχαλάκης, ο Πέλκας, ο Γιαννούλης, ο Άκπομ, ο Λημνιός, ακόμη και ο Ρέι είναι δυνατόν να φέρουν προτάσεις. Για τους πρώτους αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό και αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή : FORZA

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα