Ντέμης: «Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός» (vid)

Ντέμης: «Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός» (vid)

Gazzetta team
Ντέμης: «Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός» (vid)

bet365

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε το ποδόσφαιρο» του Γιάννη Γεωργάκη και μίλησε για τη δύναμη της ασπρόμαυρης θεάς.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές από την Εθνική του 2004 που συνάντησαν τον Μίκη Θεοδωράκη και παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Γεωργάκη στον Ιανό. Πήρε το λόγο μετά την τοποθέτηση του Στάθη Σταυρόπουλου, ο οποίος σχεδίασε το εξώφυλλο και μίλησε για τον Μίκη, για το βιβλίο, αλλά και για τη δύναμη του ποδοσφαίρου.

«Έτυχε να γνωρίσω τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του το 2011-12 και αυτό που σκέφτομαι είναι πως είναι ο σπουδαιότερος Έλληνας εν ζωή και αν τον είχαμε γνωρίσει, αν αυτή η επιτυχία γινόταν 20 χρόνια νωρίτερα και ήταν πιο νέος και πιο ενεργητικός, θα βοηθούσε πολύ ώστε ο χώρος του ποδοσφαίρου να είχε να κάνει με ανθρώπους σαν εσάς και όχι με αυτούς που βρίσκονται εκεί. Σας άκουσα με προσοχή κύριε Στάθη και ήταν άψογα τα όσα είπατε, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός, έχει πολλά πράγματα, είναι ζωή. Και όσο και ντο λέμε επαγγελματικό, πολλά εκατομμύρια, τυχαίνει είναι το χόμπι μας και πληρώνεται καλά, όμως πάντα θα δείτε συναίσθημα. Κλαίει στην ήττα αυτός που πληρώνεται με 20 εκατομμύρια, κλαίει από συγκίνηση και το είδαμε, έτυχε να δούμε μέσα σε μια εβδομάδα το μεγαλείο παιχνιδιών στο Champions League και το μεγαλείο του δικού μας παιχνιδιού στον τελικό, δηλαδή νομίζω ότι... σόκαρε γιατί ήταν πολύ κοντινά τα γεγονότα. Όσο και να πληρώνεται, όσο και να λέμε ότι είναι επαγγελματικό, είναι το πιο αξιοκρατικό πράγμα ο αθλητισμός. Δεν παίζεις με μέσο, δεν γίνεται, κάθε Κυριακή υπάρχει. Δεν θέλω να αναφέρω τα κακά, αλλά υπάρχει συναίσθημα, όσα κι αν είναι τα λεφτά. Και υπάρχουν πολλές αρετές που βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Fair Play, δικαιοσύνη, ομαδικότητα, πολλά πράγματα. Είναι τρομερό γεγονός», είπε ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βιβλίο: «Αυτό το βιβλίο το διάβασα, ήξερα ήδη από τον κύριο Μάλλιαρη πολλά πράγματα. Θέλω να το ξαναδιαβάσω άλλη μια φορά, μου αρέσουν αυτά τα βιωματικά, συγχαρητήρια γι' αυτό που γράψατε. Αυτό ήθελα να πω (για τον Μίκη Θεοδωράκη), τέτοια μεγάλη προσωπικότητα, η μεγαλύτερη... Μου είχε πει μια φορά ο Λευτέρης Παπαδόπουλος "κι εσύ καλλιτέχνης είσαι". Του λέω "εγώ; Είμαι λογικός άνθρωπος, καμία σχέση δεν έχω!". Μου λέει "είσαι ηλίθιος, αυτό που στρίβεις, κάνεις την ντρίμπλα, σουτάρεις, είναι τέχνη". Πρώτη φορά το άκουσα εκεί. Μετά έμαθα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Δεν ξέρω αν είναι τέχνη, για να το λένε τόσο σπουδαίοι άνθρωποι μπορεί πράγματι να είναι, εγώ δεν το αντιμετωπίζω έτσι ακόμα. Αλλά δεν γίνεται να κυριαρχούν όχι και τα καλύτερα πρόσωπα στον αθλητισμό, για να το καταλάβετε κι εσείς και πολύς κόσμος πρέπει να το δείτε όχι ως άθλημα, αλλά ως ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό γεγονός παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται εκεί. Κι αν είναι σωστό το ποδόσφαιρο, μόνο θετικά μπορεί να δώσει στην κοινωνία γενικότερα. Ακόμα και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου -γιατί η παιδεία δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει στην Ελλάδα- που τα παιδάκια πηγαίνουν και μαθαίνουν ποδόσφαιρο, το νούμερο ένα πρέπει να είναι η διαπαιδαγώγηση, να βγει ένας σωστός άνθρωπος, γιατί ποδοσφαιριστής θα γίνει ένας στους χίλιους. Ακόμα και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει...».

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης. Η τοποθέτηση του Ντέμη ξεκινά στο 47.50

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα