Πλατανιάς - ΟΦΗ: Ο Γιακουμάκης «επιστρέφει» στα Περιβόλια για να πανηγυρίσει ως φιλοξενούμενος

Πλατανιάς - ΟΦΗ: Ο Γιακουμάκης «επιστρέφει» στα Περιβόλια για να πανηγυρίσει ως φιλοξενούμενος

bet365

ΟΦΗ και Πλατανιάς «συγκρούονται» για μια θέση στη Super League 1 της επόμενης σεζόν, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να καλείται να αποτελέσει το βαρύ «πυροβολικό» για τους Ηρακλειώτες κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ένεκα της αναδιάρθρωσης, ούτε ο ΟΦΗ μπόρεσε να πανηγυρίσει την παραμονή στη Super League με τη 13η θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα, ούτε ο Πλατανιάς τον προβιβασμό, τερματίζοντας 2ος στη Football League. Η τελική τους κατάταξη ήταν ανακουφιστική, όμως απλώς μέχρι τις επόμενες, δυο τελευταίες, μάχες, αυτές των μπαράζ.

Η Κρήτη θα δει μια εκ των δυο ομάδων να συμμετέχει στα «σαλόνια» τη σεζόν 2019/20 και παρά την ταλαιπωρία που αναπόφευκτα έφερε η 15ήμερη διακοπή μέχρι την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση, ήρθε ώρα για τον… εμφύλιο!

Με το πρώτο παιχνίδι στα Περιβόλια (19/05), ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να εκδράμει στα Χανιά με τον Γιώργο Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης, ως το σημαντικότερο «εργαλείο» στην προσπάθεια για γκολ και νίκη, ενόψει της ρεβάνς του Γεντί Κουλέ (22/05). Από την πλευρά του ο Έλληνας φορ θέλει να πιστοποιήσει την «αναγέννησή» του με κάποιο τέρμα. Και τι… τέρμα, κόντρα σε μια πρώην του!

Ο 24χρονος (09/12/94) επιθετικός φόρεσε τα ερυθρόλευκα του Πλατανιά στα 18 του, όταν από τον Ατσαλένιο μετακόμισε στην πρώτη κατηγορία και πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε επίπεδο Super League. Με 9 συμμετοχές τη σεζόν 2012/13 μπήκε στον «χάρτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφού διέκοψε για ένα σύντομο «αγροτικό» στην Επισκοπή (2013/14, 11 συμ, 2 γκολ, 1 ασίστ), κατάφερε να ξεχωρίσει. Ως παίκτης των Χανιωτών σκόραρε 15 φορές και μέτρησε 5 ασίστ σε 67 συμμετοχές, «γυαλίζοντας» στον Μανόλο Χιμένεθ και στην ΑΕΚ, που το καλοκαίρι του 2017 απέκτησαν τον πέμπτο σκόρερ της κατηγορίας (11 τέρματα) και τον «έντυσαν» κιτρινόμαυρο!

Τραυματισμοί και ατυχίες δεν τον άφησαν να καθιερωθεί στην Ένωση. Έτσι τον Ιανουάριο του 2019, στο άκουσμα του ενδιαφέροντος του ΟΦΗ, πίεσε και επέστρεψε στην αγαπημένη του Κρήτη για να ξαναπάρει τα πάνω του.

Οι Ομιλίτες έψαχναν λύση για την επιθετική δυστοκία του και τη βρήκαν. Ο Γιακουμάκης πάλεψε να επανέλθει από ένα διάστημα ενός χρόνου με μόλις 762’ σε 27 παιχνίδια (μ.ο 28’ ανά αγώνα) και σποραδικές συμμετοχές. Σκοράροντας κόντρα σε Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό τα κατάφερε.

Τώρα καλείται να εμφανιστεί έτοιμος στα δυο πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, σε ένα περιβάλλον γνώριμο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στα Περιβόλια ως φιλοξενούμενος, αφού στην επίσκεψη της ΑΕΚ εκεί για τη σεζόν 2017/18 έμεινε στον πάγκο. Τώρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι βασικός και ο Χάιμε Βέρα ελπίζει και σκόρερ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα