Ολυμπιακός: Η σημασία της αγοράς του Σα και η πρώτη εκπλήρωση επιθυμίας του προπονητή

Ολυμπιακός: Η σημασία της αγοράς του Σα και η πρώτη εκπλήρωση επιθυμίας του προπονητή

Ολυμπιακός: Η σημασία της αγοράς του Σα και η πρώτη εκπλήρωση επιθυμίας του προπονητή

bet365

Ο Ολυμπιακός με την τυπική πλέον ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση του Ζοσέ Σα εκπληρώνει μία πρώτη βασική επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς και θέτει μία νέα σωστή βάση για την τριάδα των κίπερ του.
Η απόκτηση του Ζοσέ Σα από τους Πειραιώτες είναι γεγονός και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και φυσικά τα όσα είχαμε αναφέρει και αναδείξει και στο Gazzetta και ακόμα και καιρό πριν. Με την Πόρτο ο Ολυμπιακός ουσιαστικά τα είχε βρει μέρες τώρα - ξεπερνώντας και τα τελευταία εμπόδια στις επαφές τους - και απέμενε το σκέλος του deal με την πλευρά του Πορτογάλου διεθνούς πορτιέρο και φυσικά του ατζέντη του Μέντες. Από την στιγμή που έγινε και αυτό ήρθε και η ανακοίνωση για μία αγορά ύψους 2.500.000 ευρώ. Η επένδυση αυτή φυσικά ξεπερνά το συγκεκριμένο ποσό με δεδομένο ότι με το νέο deal ο Σα θα φτάσει σχεδόν στις 800.000 ευρώ ετησίως (σ.σ. θα υπάρχουν και μπόνους), παίρνοντας μία... γενναία αύξηση από την στιγμή που το συμβόλαιό του δεν ξεπερνούσε τις 500.000. Επίσης στο deal επρόκειτο να μπει και μία αρκετά υψηλή ρήτρα.
Προφανώς και οι ερυθρόλευκοι δεν σταματούν εδώ στο σκέλος των γκολκίπερ καθώς μπορεί να χρειαστούν ακόμα και δύο προσθήκες (σ.σ. συμπληρωματικών τερματοφυλάκων πίσω από τον Σα), ωστόσο με την κίνηση αυτή έχουν διασφαλισμένο το Νο1 τους. Τον τερματοφύλακα που μπορεί να εξελιχθεί ως ο νέος Ρομπέρτο. Τον Ισπανό άσο και άλλοτε αρχηγό των Πειραιωτών για τον οποίο επίσης είχε δοθεί σημαντικό ποσό για την αγορά του. Κοινώς ήταν μία κίνηση και επιβεβλημένη και που την είχε ανάγκη αγωνιστικά ο σύλλογος από την στιγμή που ήθελε κυρίως έναν βασικό γκολκίπερ. Να έχει την απαιτούμενη σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ του.
Ανεξάρτητα από την στατιστική και πέραν όλων των υπολοίπων αγωνιστικών ο Σα μένει στον Ολυμπιακό γιατί:
1) Αναγνωρίζει πως με τους Πειραιώτες έκανε την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του και ενώ έχει την ευκαιρία να δουλέψει για 2η διαδοχική σεζόν με Πορτογάλο τεχνικό, τον Πέδρο Μαρτίνς.
2) Ο Ολυμπιακός όχι απλά τον ανέδειξε αλλά τον... έστειλε και στην Εθνική της Πορτογαλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του. Δεν το λες και λίγο πράγμα.
3) Αντιλαμβάνεται πως με τον Ολυμπιακό έτσι όπως... χτίζεται για τη νέα περίοδο μπορεί να διεκδικήσει και κατακτήσει τίτλους στην Ελλάδα και να κάνει μία ακόμα πιο καλή πορεία στην Ευρώπη.
4) Εισέπραξε σε μεγάλο βαθμό την αγάπη του κόσμου, ζώντας και σημαντικές βραδιές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αποκορύφωμα την πρόκριση σε βάρος της Μίλαν. Κάθε φορά που έπαιζε στο Καραϊσκάκη ο Σα φρόντιζε να δείχνει το πόσο τον... γεμίζει που παίζει στο γήπεδο αυτό και με τέτοιον κόσμο.
5) Η πλευρά του παίκτη ότι αγωνιστικές και οικονομικές εγγυήσεις ζήτησε από την ομάδα, την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και τον ίδιο και τον ισχυρό της άνδρα, Βαγγέλη Μαρινάκη τις πήρε.
6) Η οικογένεια του Σα νιώθει πολύ καλά στην Ελλάδα, όπως και η ίδιος. Πάντα παίζει κομβικό ρόλο αυτό (σ.σ. έχουμε δει περιπτώσεις και στο πρόσφατο παρελθόν όπως του Οφόε για το τι μπορεί να συμβεί εάν η οικογένεια ενός παίκτη ή ο ίδιος δεν αισθάνονται καλά).
7) Ο Σα στον Ολυμπιακό δεν βρήκε μόνο το κλίμα που θα ήθελε αλλά και συμπαίκτες με τους οποίους δέθηκε ιδιαίτερα και έγινε φίλος σαν τον Ποντένσε ή τον Χασάν.
Για όλα τα παραπάνω και άλλα ακόμα ο 26χρονος Σα συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός όμως κάνει και κάτι άλλο. Εκπληρώνει μία πρώτη και βασική επιθυμία του προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς: να μείνει ο Ζοσέ Σα στην ομάδα. Ο ερυθρόλευκος κόουτς βέβαια έχει και άλλες, όπως την παραμονή του Χασάν, που δεν είναι βέβαια τόσο απλή και εύκολη υπόθεση, πλην όμως ο Ολυμπιακός φανερώνει εκ νέου μία διάθεση πλήρους στήριξης του προπονητή του και των... θέλω του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα