Σαμαράς: «Σπίτι μου ο ΟΦΗ, δουλεύω τρία χρόνια πάνω σε αυτό το πρότζεκτ»

Σαμαράς: «Σπίτι μου ο ΟΦΗ, δουλεύω τρία χρόνια πάνω σε αυτό το πρότζεκτ»

Gazzetta team
Σαμαράς: «Σπίτι μου ο ΟΦΗ, δουλεύω τρία χρόνια πάνω σε αυτό το πρότζεκτ»

bet365

Συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Γιώργος Σαμαράς, μιλώντας για το πλάνο που έχει για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε για τον ΟΦΗ στην ιστοσελίδα «El Periodico de Aragon»:

Γιατί ο ΟΦΗ χρειάστηκε την βοήθεια του: «Πρώτα από όλα, πρέπει να πω ότι ο ΟΦΗ και η Κρήτη είναι το σπίτι μου και η οικογένεια μου. Η καρδιά μου ήταν πάντα εκεί και ονειρευόμουν πάντα να ολοκληρώσω την καριέρα μου παίζοντας στον ΟΦΗ ή βοηθώντας για το club με κάποιον τρόπο. Έχω πει πολλές φορές, σε αρκετές συνεντεύξεις για το πως ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου. Είναι το μοναδικό club που ήθελα να παίξω ποτέ στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είχε οικονομικά προβλήματα, αγωνίστηκε σε μικρότερες κατηγορίες όπως συνέβη με πολλές ομάδες στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ο ΟΦΗ δεν περίμενε εμένα όμως πάντα μιλούσε με υποψήφιους επενδυτές μελετώντας προτάσεις και προτζέκτ. Όμως πάνω από όλα έψαχνα για την ομάδα καθαρούς ανθρώπους που να προσέχουν όχι μόνο τον ΟΦΗ αλλά και όλη την κοινωνία γιατί αποτελεί μέρος του νησιού. Αυτή είναι η δική μας νοοτροπία».

Για το πρότζεκτ: «Σημασία είχε να είναι συμφέρον οικονομικά. Από εκεί και πέρα να μεγαλώνει συνεχώς το πρότζεκτ για να έχει μια θετική ανάπτυξη. Σε αθλητικούς όρους γνωρίζαμε που βρισκόμασταν στην βαθμολογία και στόχος ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όμως η προτεραιότητα ήταν να φτιάξουμε την βάση γιατί χωρίς μια χωρίς αυτήν το club δεν θα είχε την ανάλογη υποστήριξη. Έχουμε ένα ποδοσφαιρικό πλάνο γιατί από την εμπειρία μου στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, το σημαντικό είναι να χτίσουμε μια καλή ευρωπαϊκή βάση».

Για τις αρμοδιότητες που έχει στον ΟΦΗ: «Ο ιδιοκτήτης είναι Ελληνοαμερικανός και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες οπότε υπάρχει αρκετό βάρος στα χέρια μου. Είμαι το άτομο εντός του συλλόγου και ασχολούμαι με τα πάντα που έχουν να κάνουν με το ποδοσφαιρικό και το οικονομικό κομμάτι. Σε κάθε θέση υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν συγκεκριμένη δουλειά. Είναι οι τυπικές αρμοδιότητες ενός προέδρου».

Για το πως είναι να δουλεύει με τον πατέρα του: «Το ποδόσφαιρο είναι η οικογένεια μας. Ο πατέρας μου έπαιξε στον ΟΦΗ και την Εθνική Ελλάδας. Δεν έχει σημασία για εμάς αν βρισκόμαστε στο ίδιο γήπεδο γιατί το ποδόσφαιρο κυριαρχεί στις συζητήσεις μας. Είναι ένα άτομο που γνωρίζω πολύ καλά και είναι από τους πιο ενημερωμένους στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, των ακαδημιών και πως θα οργανώσει και θα προπονήσει παίκτες. Δουλεύουμε μαζί αλλά σε διαφορετικές θέσεις, τα γραφεία μας είναι δίπλα. Όταν καθόμαστε στο τραπέζι το βράδυ με την μητέρα μου και την αδερφή μου μας ακούν να τσακωνόμαστε (γελάει)».

Για το πως έζησε τον πατέρα του ως ποδοσφαιριστή: «Κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 με προπονητή τον Γκέραρντ, ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον ΟΦΗ αλλά και για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας. Κατά την διάρκεια των παιδικών μου χρόνων δεν το ένιωσα αυτό γιατί είναι ένας απλός άνθρωπος και χαμηλών τόνων οπότε δεν μας επηρέασε στο σπίτι. Σίγουρα, από τότε με προπονούσε και έβαλε το ποδόσφαιρο μέσα στο αίμα μου. Πάντα ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να μαθαίνει και να ενημερώνεται σχετικά με την εκμάθηση νεαρών παικτών, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην εκπαίδευση τους και πως θα συνδυάζουν μαζί το ποδόσφαιρο και την εκπαίδευση τους. Επίσης, εργάστηκε στην Ολλανδία και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας. Το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε στην δουλειά του ήταν τα επτά χρόνια που εργάστηκε στον Παναθηναϊκό. Την προηγούμενη χρονιά, ξεκίνησε στην ΑΕΚ αλλά τον “έκλεψα” για την ομάδα μου, τον ΟΦΗ (γέλια)».

Για το αν επηρεάστηκε από τον πατέρα του για να αρχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στον ΟΦΗ: «Απόλυτα. Ο ΟΦΗ έβαλε τα θεμέλια για την ποδοσφαιρική μου ταυτότητα, πως να αγαπήσω ένα club και να παλεύω μέσα στο γήπεδο. Όταν ήμουν 16 χρονών, πήγα στην Ολλανδία όπου ξεκίνησα να μαθαίνω πως να παίζω. Μπορώ να πω πως ο ΟΦΗ ήταν το σχολείο μου και η Χερενφέιν το πανεπιστήμιο μιλώντας ποδοσφαιρικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα