Η Α.Ε.Κ. και οι επαφές με Αραούχο!

Η Α.Ε.Κ. και οι επαφές με Αραούχο!

bet365

Η Ένωση είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον «Τσίνο». Τα δεδομένα της υπόθεσης, η επιθυμία για αγορά (άμεσα ή σε διάστημα χρόνου) και η Λας Πάλμας.

Επιστροφή χρημάτων* στο Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα και σούπερ αποδόσεις στην Championship από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει να «τρέχει». Άλλωστε στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αυτό που επιθυμούν είναι να κινηθούν όπως ακριβώς και το καλοκαίρι του 2017, όταν και πάλι με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταγραφικές ενισχύσεις πολύ νωρίς, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ που κατέκτησε στη συνέχεια τον τίτλο.

Με την περίπτωση του Εσέκιελ Πόνσε να είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη, λόγω της επιθυμίας της πλευράς του παίκτη να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα έπειτα από την παραγωγική χρονιά του στην Ελλάδα, η ΑΕΚ στράφηκε ξανά στον Σέρχιο Αραούχο. Όπως διαβάσατε άλλωστε στο gazzetta.gr η Ένωση είχε πάντα στα ραντάρ της τον «Τσίνο» διατηρώντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, με τον πατριό και ατζέντη του, αλλά και με τη Λας Πάλμας, γνωρίζοντας ότι ο Αργεντινός επιθετικός επιθυμεί την επιστροφή του στην ομάδα.

Αυτό που προκύπτει από την πλευρά του Αραούχο είναι ότι η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις επαφές μαζί του, επιδιώκοντας να φτάσει σε συμφωνία πάνω στο οικονομικό σκέλος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αποδοχές του Αραούχο στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι με την ομάδα των Καναρίων Νήσων ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι ο «Τσίνο» θα πρέπει να ικανοποιηθεί στο οικονομικό κομμάτι από τη μεριά των κιτρινόμαυρων.

Το γεγονός, πάντως, ότι οι επαφές με τον Αραούχο εντείνονται, σημαίνει ότι η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει αποφασισμένη να πετύχει συμφωνία μαζί του, η οποία θα της επιτρέψει στη συνέχεια να πάει στη Λας Πάλμας με ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της και να πιέσει τον πρόεδρο Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ. Θυμίζουμε ότι ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού συλλόγου με δηλώσεις του στο gazzetta.gr είχε παρουσιαστεί κάθετος ότι θα μπει σε διαπραγματεύσεις μόνο για πώληση του παίκτη στην τιμή που θέλει αυτός. Όμως, είχαμε επισημάνει ότι δεν αποκλείεται αυτό να εμπεριείχε και ένα διαπραγματευτικό τρικ από τον Ραμίρεθ, γνωρίζοντας πως ο Αραούχο είναι πολύ δύσκολο να πιάσει ποσά άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ που ισχυρίζεται ότι αξιώνει ο πρόεδρος της Λας Πάλμας.

Έτσι στην ΑΕΚ, με σύμμαχο τον Αραούχο που θέλει να επιστρέψει στην Ένωση, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν συζητήσεις με τη Λας Πάλμας, έχοντας ως βάση είτε τον δανεισμό του παίκτη, αλλά με προκαθορισμένη οψιόν αγοράς αυτή τη φορά, είτε ακόμα την άμεση αγορά του! Στην ΑΕΚ, σε περίπτωση που κατάφερναν να επιτύχουν έναν νέο δανεισμό του «Τσινο», στοχεύουν στην τοποθέτηση οψιόν προκειμένου να ορίζουν εκείνοι την μονιμοποίηση του Αραούχο στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και να αποφύγουν ό,τι συνέβη τις προηγούμενες φορές που έπρεπε να ανοίξει νέος κύκλων επαφών με τη Λας Πάλμας. Όσον αφορά την περίπτωση της άμεσης αγοράς, εδώ εξαρτάται και από τα ποσά που θα αξιώσει η ισπανική ομάδα και την αντίδρασή της σε μια προσφορά της ΑΕΚ που θα αφορούσε για παράδειγμα συνιδιοκτησία του ποδοσφαιριστή, παρά το γεγονός ότι ο Ραμίρεθ είχε δηλώσει αντίθετος προς αυτό.

Το ισπανικό club γνωρίζει καλά πλέον πως δεν δύναται με τη σεζόν που έχει κάνει ο Αργεντινός επιθετικός να αξιώνει τρελά λεφτά! Τραυματισμός, κακή πορεία, παραμονή στη δεύτερη κατηγορία, οικονομικά ζητήματα στον σύλλογο, συνθέτουν την εικόνα για οποιαδήποτε περίπτωση πώλησης παίκτη και είναι στοιχεία που ρίχνουν αυτόματα τις απαιτήσεις. Η Λας Πάλμας θα ήθελε πώληση πακέτο στην Ελλάδα των Ματέο Γκαρσία και Αραούχο με ένα ποσό κοντά στα 6 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο όμως διότι θα πρέπει να συνηγορούν και οι ποδοσφαιριστές και ο «Τσίνο» στη χώρα μας θέλει να γυρίσει στην Αθήνα και την ΑΕΚ. Δεν έχει ακόμη τουλάχιστον δεύτερες σκέψεις για αυτό! Το βασικό πάντως είναι για την Ένωση η επίτευξη συμφωνίας σε οικονομικό επίπεδο με τον ίδιο τον Αργεντινό επιθετικό. Αυτό θα ξεκλείδωνε ένα σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης και θα την έβαζε σε έναν πολύ καλό δρόμο προκειμένου στη συνέχεια ΑΕΚ και Αραούχο να στρέφονταν στη Λας Πάλμας για να ολοκληρώσουν το deal.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα