Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπρεπε να ξεπερνούν τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με το CIES (pic)

Gazzetta team
Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπρεπε να ξεπερνούν τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με το CIES (pic)

bet365

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχαν τερματίσει πάνω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα στατιστικά τους στο πρωτάθλημα.

Το CIES στην έρευνά του παρουσιάζει τις τρεις καλύτερες και τις τρεις χειρότερες ομάδες από κάθε πρωτάθλημα σε σχέση με τους βαθμούς που θα έπρεπε να είχαν μαζέψει σύμφωνα με τα στατιστικά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι εικονικές βαθμολογίες είχαν σχέση με ένα στατιστικό μοντέλο το οποίο περιελάμβανε τις τελικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και δέχθηκαν στα παιχνίδια καθώς και το ποσοστό της κατοχής μπάλας που είχαν σε αυτά.

Στην έρευνα αυτή για παράδειγμα, στην ιταλική Serie A, τόσο η Νάπολι όσο και η Αταλάντα θα έπρεπε να είχαν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τη Γιουβέντους που κατέκτησε τελικά τον τίτλο. Ωστόσο η ομάδα του Αλέγκρι ήταν πιο αποτελεσματική.

Στην ελληνική Super League τώρα, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ είχαν μεγαλύτερη παραγωγικότητα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Επίσης, στην Bundesliga, η Ντόρτμουντ θα έπρεπε να είχε βγει τέταρτη πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, τη Λειψία και τη Λεβερκούζεν, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική με συνέπεια να τερματίζει στη 2η θέση.

Για περισσότερα στατιστικά μπορεί να ανατρέξει κάποιος σε αυτό το λινκ, ενώ ακολουθεί ο πίνακας με τους εικονικούς βαθμούς των ομάδων σε κάθε παιχνίδι σύμφωνα με την παραγωγικότητα των ομάδων, έτσι όπως προέκυψαν από την έρευνα του CIES για τη φετινή σεζόν:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα