Σέλουκ: «Ο Τούρε πήγε στον Ολυμπιακό για να είναι βοηθός προπονητή»

Σέλουκ: «Ο Τούρε πήγε στον Ολυμπιακό για να είναι βοηθός προπονητή»

Gazzetta team
Σέλουκ: «Ο Τούρε πήγε στον Ολυμπιακό για να είναι βοηθός προπονητή»

bet365

Ο ατζέντης του Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ μίλησε για την αποχώρηση του Γιάγια από την ενεργό δράση και πρόσθεσε πως «θα γίνει ο πρώτος Αφρικανός προπονητής στη Premier League».

Ο Γιάγια Τουρέ έμεινε χωρίς ομάδα από τις 11 Δεκεμβρίου, όταν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και στις 10 Μαΐου αποφάσισε να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Ντμίτρι Σέλουκ ο οποίος μίλησε σε ρωσικη ιστοσελίδα για το τέλος του Τουρέ ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ο Γιάγια αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, σαν πρωταθλητής. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στο πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό ήταν το πραγματικό φινάλε, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και στην καριέρα του. Ο Γιάγα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Αφρική. Και γι' αυτό αποχωρεί από το ποδόσφαιρο στο peak του. Φυσικά κάθε παίκτης θέλει να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Από θέμα φυσικής κατάστασης ο Γιάγια μπορούσε να παίξει γι' άλλα πέντε χρόνια. Αλλά αποφασίσαμε πως για έναν παίκτη που έχει παίξει στην Μπαρτσελόνα και στη Μάντσεστερ Σίτι δεν θα έπρεπε να ρίξει τον πήχη του. Ο Γιάγια αποφάσισε να αποχωρήσει ως πρωταθλητής και ν' αρχίσει μια νέα καριέρα. Μια καριέρα προπονητή. Δεν υπάρχουν Αφρικανοί προπονητές στην Premier League. O Γιάγια θα είναι ο πρώτος».

-Ναι, αλλά στη συνέχεια πήγε και στον Ολυμπιακό...
«Όταν πήγε στον Ολυμπιακό, είχαμε συμφωνήσει πως θα είναι βοηθός προπονητή, που όμως θα αγωνίζεται ακόμη και ταυτόχρονα θα μελετά για να πάρει δίπλωμα προπονητή. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όπου ο Γιάγια άρχισε την καριέρα του, υποσχέθηκε πως θα του δώσει αυτή την ευκαιρία. Όταν όμως ο Γιάγια πήγε εκεί, δυστυχώς πολλοί στην ομάδα δεν αποδέχτηκαν την ιδέα του και κανένας δεν ήθελε να μοιραστεί τις αρμοδιότητές του. Ο Γιάγια αποφάσισε να λυθεί το συμβόλαιό του, αν και θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα και να συνεχίσει να πληρώνεται. Όμως έχει μια σπουδαία καριέρα και δεν είναι ζητιάνος, που θα κάνει τα πάντα για τα λεφτά».

-Τι κάνει ο Γιάγια αυτήν την περίοδο;
«Για την ώρα είναι σχολιαστής σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το SkySports και το BeIN Sports. Αυτήν την Κυριακή θα σχολιάσει το Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον. Ο Γιάγια έχει πάρει ήδη δίπλωμα και από τον Ιούνιο μπορεί να δουλέψει ως βοηθός προπονητή. Σίγουρα θα πάει σε σύλλογο. Είμαι σίγουρος πως πολλές ομάδες θα ήθελαν την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του Γιάγια».

- Εχετε κάποια πρόταση;
«Ναι υπάρχει. Εχουμε ήδη επιλογές από Ρωσία και Ουκρανία. Πρόσφατα ο Γιάγια είχε Master Class στην Ντιναμό Κιέβου και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι μαζί του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα