ΠΑΣ Γιάννινα: Τα ματς που «σημάδεψαν» τον Πετράκη (pics)

Gazzetta team
ΠΑΣ Γιάννινα: Τα ματς που «σημάδεψαν» τον Πετράκη (pics)

bet365

Ο 59χρονος δεν είναι πλέον προπονητής του «Αγιαξ της Ηπείρου» και ας θυμηθούμε τα παιχνίδια που μένουν περισσότερο από τα 5,5 χρόνια που κοουτσάρισε την ομάδα
Εκλεισε πριν από λίγο ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ΠΑΣ, καθώς ο Γιάννης Πετράκης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την ομάδα, μετά από 5,5 σεζόν στον πάγκο της. Ο 59χρονος κόουτς είχε τα «ηνία» του για 196 επίσημα ματς (63-60-73 το ρεκόρ του), στη διάρκεια της θητείας του από τον «Αγιαξ της Ηπείρου» πουλήθηκαν αρκετοί παίκτες (Χαρίσης, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Βελλίδης, Κούτρης και φυσικά ο Μαυροπάνος), η ομάδα έπαιξε στην Ευρώπη, αλλά και ήπιε πρόσφατα από το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Ας θυμηθούμε με... κλικς την πορεία του...
Την 1η Φλεβάρη του 2014 πάτησε το χορτάρι των «Ζωσιμάδων» ως τεχνικός του ΠΑΣ, σε έναν αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου κέρδισε 2-1 χάρις σε γκολ των Ιλιτς και Τσουκαλά.
Στις 10 Μαΐου του 2015 ο ΠΑΣ έχασε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 3-1 (Ιλιτς) και ο Πετράκης έβγαλε για πρώτη φορά στην καριέρα του μία ολόκληρη σεζόν στη Super League (2014/15).
Στις 14 Ιανουαρίου του 2016 ο ΠΑΣ έπαιξε στη Λεωφόρο, στη ρεβάνς του 2-1 που είχε χάσει τότε από τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Τότε ήταν η ημέρα που βρίσκονταν περισσότερο από ποτέ σε πίεση, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, και ενδεχόμενο νέο ήταν πιθανό να τον οδηγούσε στην έξοδο. Ομως για πρώτη φορά έπαιξε με τρεις στόπερ (σύστημα που καθιέρωσε), κέρδισε 1-0 και μπορεί να μην πήρε την πρόκριση, ήταν μία εξέλιξη που γύρισε τον... διακόπτη.
Ως συνέχεια της παραπάνω εξέλιξης ήταν ο «Αγιαξ της Ηπείρου» να πάρει τα... πάνω του και χάρις σε ένα εξαιρετικό φίνις (5 νίκες-2 ισοπαλίες στα 7 τελευταία ματς), τερμάτισε 6ος τη σεζόν 2015/16. Η μη αδειοδότηση του Πανιωνίου τον έστειλε στο Γιουρόπα της επόμενης χρονιάς και το ματς που «σφράγισε» την ευρωπαϊκή του έξοδο ήταν εκείνο της Ξάνθης, στις 17 Απριλίου.
Στις 14 Ιουλίου του 2016 ο ΠΑΣ υποδέχθηκε την Οντ Γκρένλαντ, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του, που μάλιστα συνοδεύτηκε με εντυπωσιακή νίκη (3-0). Λίγες ημέρες μετά πήρε την πρόκριση στη Νορβηγία.
Στις 29 Νοεμβρίου του 2016, σε έναν αγώνα Κυπέλλου στον Εύοσμο με τον Αγροτικό (0-1, Δώνης), συμπλήρωσε 100 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΣ.
Στις 23 Απριλίου του 2017, οι Γιανιώτες έχασαν στο Φάληρο με 5-0 από τον Ολυμπιακό, ενώ με το ίδιο σκορ σε αυτό το γήπεδο ηττήθηκαν και στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018. Πρόκειται για τις «βαρύτερες» ήττες της ομάδας, με τον Πετράκη στον πάγκο της.
Την 1η Οκτωβρίου του 2018 ο ΠΑΣ κέρδισε την Θύελλα Καμαρίου με 5-0 για το Κύπελλο, στην πιο ευρεία νίκη του με τον Πετράκη στον πάγκο. Στη θητεία του ο έμπειρος κόουτς πήρε και τρεις νίκες με 4-0 (με Νίκη Βόλου, ΑΕΛ στο πρωτάθλημα και Λεβαδειακό στο Κύπελλο).
Την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΣ έχασε από τον ΠΑΟΚ και υποβιβάστηκε στη Super League 2, κάτι που σήμανε το τέλος του έμπειρου κόουτς στον πάγκο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα