Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου παραδίδει έλεγχο προόδου στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά και την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Από την αρχή της χρονιάς, η αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναίκού, απέκτησε ξεχωριστή σημασία στα λεγόμενα των ανθρώπων του συλλόγου. Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ και παρακάτω θα αναφερθούμε ξεχωριστά σε κάθε ποδοσφαιριστή των πρασίνων που χρησιμοποιήθηκε φέτος από τον Γιώργο Δώνη. Φυσικά, μοναδικό κριτήριο στην αξιολόγηση είναι η αγωνιστική παρουσία, καθώς δεν είναι δυνατό να υπάρχει εικόνα από τις προπονήσεις μίας ολόκληρης χρονιάς ή άλλες λεπτομέρειες σημαντικές, τις οποίες θα θέσουν σοβαρά υπόψιν τους ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης για την… κανονική αξιολόγηση του ρόστερ.

ΠΟΡΤΙΕΡΟ

1. Σωκράτης Διούδης

Ξεκίνησε βασικός κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στα 26 από τα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πραγματοποίησε έναν φανταστικό πρώτο γύρο, με κρίσιμες επεμβάσεις και ηγετική παρουσία στα μετόπισθεν. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς η απόδοσή του έπεσε, υπέπεσε σε λάθη που κόστισαν και η έλλειψη δυνατού ανταγωνισμού για την θέση κάτω από τα δοκάρια σίγουρα δεν του έκανε καλό. Έχει πράγματα να βελτιώσει, κυρίως στις εξόδους του αλλά και στο παιχνίδι με τα πόδια.

Λεπτά συμμετοχής: 2303

Καθαρή εστία: 11

Βαθμός: 7

27. Κωνσταντίνος Κότσαρης

Ως δεύτερος στην ιεραρχία των πορτιέρο κατέγραψε 5 συμμετοχές-η μία από αυτές ως αλλαγή στο Καραϊσκάκη- αλλά τον πήγε πίσω αρκετά ο τραυματισμός τον Δεκέμβριο που τον ανάγκασε να μπει στο χειρουργείο. Στα παιχνίδια που υπερασπίστηκε την εστία του τριφυλλιού είχε μία θετική εικόνα και σίγουρα μπορεί στο μέλλον να αναδειχθεί σε βασική σταθερά του Παναθηναϊκού στην θέση του τερματοφύλακα.

Λεπτά συμμετοχής: 397

Καθαρή εστία: 2

Βαθμός: 6

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

4. Δημήτρης Κολοβέτσιος

Με διαφορά από τον δεύτερο παίκτη στα στόπερ, ο πιο σταθερός σε απόδοση κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και ήταν σημείο αναφοράς για την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού. Έπαιξε σε 28 παιχνίδια, σκόραρε μία φορά και κατέγραψε αξιοσημείωτη πρόοδο σε σχέση με πέρυσι. Σημαντική η προσφορά του και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Λεπτά συμμετοχής: 2520
Γκολ: 1
Βαθμός: 8

24. Φάνης Μαυρομμάτης

Ξεχώρισε από την προετοιμασία, πήρε φανέλα βασικού με το σπαθί του και η πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο σίγουρα έχει θετικό πρόσημο. Εξαιρετικός στις προσωπικές μονομαχίες, θέλει δουλειά στο παιχνίδι με την μπάλα και σε καταστάσεις που κρίνονται σε λεπτομέρειες. Η απειρία του κόστισε σε κάποια παιχνίδια αλλά αυτό είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για ένα παιδί 22 ετών στην θέση του κεντρικού αμυντικού. 20 ματς στην χρονιά από τον Έλληνα στόπερ που θέλει δουλειά αλλά διαθέτει καλή πρώτη ύλη.

Λεπτά συμμετοχής: 1753

Βαθμός: 7

5. Βαγγέλης Οικονόμου

Δεν μπόρεσε να πάρει φανέλα βασικού σε μόνιμη βάση παρά μόνο όταν τραυματίστηκε ο Φάνης Μαυρομμάτης. Επί της ουσίας ήταν η τέταρτη επιλογή στα στόπερ, πίσω και από τον Πούγγουρα. Είναι ή του ύψους ή του βάθους, έχει το εύκολο λάθος, είναι στα 32 ενώ και το συμβόλαιο του δεν ανταποκρίνεται στις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

Λεπτά συμμετοχής: 782

Βαθμός: 4

32. Νώντας Παντελάκης

Ήρθε από τα Χανιά στον Παναθηναϊκό χωρίς να έχει ένα ιδιαίτερο background στην μέχρι τότε καριέρα του, με εξαίρεση την παρουσία του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Κρίνοντας με βάση τις συμμετοχές του, δεν έπεισε τον Δώνη ότι μπορεί να γίνει ενεργός στο βασικό rotation και ήταν από τις μεταγραφές που δεν προσέφεραν, από τα λαχεία που δεν βγήκαν.

Λεπτά συμμετοχής: 264

Βαθμός: 2

44. Αχιλλέας Πούγγουρας

Πήρε περισσότερες ευκαιρίες από τον Παντελάκη και τον Οικονόμου, στην διαχείριση από τον προπονητή ήταν η τρίτη επιλογή. Στην πρώτη του χρονιά με την φανέλα του Παναθηναϊκού ναι μεν έδειξε καλά στοιχεία σε κάποια παιχνίδια αλλά σε κάποια άλλα έδειξε και σοβαρές τακτικές αδυναμίες που μπορούν να βελτιωθούν μέσα από την δουλειά και την εμπειρία.

Λεπτά συμμετοχής: 878

Βαθμός: 5

78. Ουσμάν Κουλιμπαλί

Θα μιλούσαμε σε εντελώς διαφορετική βάση αν ο Αφρικανός μπακ δεν είχε τόσους πολλούς μϋικούς τραυματισμούς που τον άφηναν για σημαντικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Έκανε μία πολύ τίμια σεζόν, ειδικά ως κεντρικός αμυντικός σε τριάδα ήταν πάρα πολύ καλός και αξιόπιστος. Από την στιγμή που υπάρχει ο Γιόχανσον και ο Αποστολάκης, θα ήταν παράλογο αν ο Παναθηναϊκός τον κρατούσε για δεύτερο δεξί μπακ με ένα συμβόλαιο της τάξης των 200-250.000 ευρώ.

Λεπτά συμμετοχής: 1291

Ασίστ: 2

Βαθμός: 6

2. Ματίας Γιόχανσον

Έκανε έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο. Ήταν εξαιρετικός, ανασταλτικά και ειδικά δημιουργικά, τελειώνοντας την σεζόν με 4 γκολ. Κι αυτός, όπως και ο Κουλιμπαλί, έβγαλε συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν ήταν ο ίδιος, καθώς η απόδοσή του έπεσε αισθητά. Είναι από τους καλούς ποδοσφαιριστές αυτού του ρόστερ, από τους έμπειρους που τράβηξαν κουπί στα δύσκολα.

Λεπτά συμμετοχής: 1607

Βαθμός: 6.5

3. Eμάνουελ Ινσούα

Ο Αργεντινός μπακ πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν. Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στον φετινό Παναθηναϊκό και ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα έπαιζε και σε μία κανονική έκδοση πρωταθλητισμού του συλλόγου. Με το πάθος και την τρέλα του αρκετές φορές παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. Ήταν αξιόπιστος αμυντικά ενώ αρκετές φορές βοήθησε και δημιουργικά. Σταθερότατος όλη την χρονιά, δεν τον πήρε η... μπάλα στον κακό δεύτερο γύρο της ομάδας του.

Λεπτά συμμετοχής: 2129

Γκολ: 2

Ασίστ: 1

Βαθμός: 8

12. Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Από τους λίγους πιτσιρικάδες που ήρθαν με μεταγραφή το καλοκαίρι και κατάφεραν να σκορπίσουν ελπίδα για το μέλλον. Ο νεαρός άσος έγινε πολυεργαλείο στα χέρια του Δώνη, έπαιξε τόσο ως αριστερός μπακ-χαφ όσο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κατέγραψε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις και κρίσιμα γκολ. Αρκετά ώριμος και ισορροπημένος για την ηλικία του, είναι από τα παιδιά που τα επόμενα χρονιά μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας.

Λεπτά συμμετοχής: 942

Γκολ: 3

Βαθμός: 7

ΜΕΣΟΙ

21. Δημήτρης Κουρμπέλης

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε μία μέτρια χρονιά με αρκετά πάνω και κάτω κατά την διάρκειά της. Αποτελεί κεφάλαιο για την μεσαία γραμμή. Όταν ήταν καλά αυτός, ανέβαινε επίπεδο η λειτουργία στον άξονα. Με έναν παίκτη δίπλα του ανάλογης κλάσης που θα μπορεί να κάνει διαφορά δημιουργικά, είναι δεδομένο πως θα ανέβει επίπεδο.

Λεπτά συμμετοχής: 2199

Γκολ: 2

Ασίστ: 3

Βαθμός: 6

8. Χρήστος Δώνης

Από τα βασικά στελέχη αυτής της ομάδας. Ενώ κάνει τα απαραίτητα στο γήπεδο σχεδόν πάντα σωστά, του λείπει αυτό το κάτι παραπάνω δημιουργικά που θα τον βγάλει από την μετριότητα. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό ως κεντρικός μέσος δεν γίνεται να τελειώνεις την χρονιά χωρίς ασίστ και σε γενικές γραμμές να σου λείπει η σωστή τελική πάσα με συχνότητα ικανοποιητική.

Λεπτά συμμετοχής: 1733

Γκολ: 1

Βαθμός: 5

22. Φάνης Τζανδάρης

Δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, όπως άλλοι συμπαίκτες του, αλλά και σε αυτές που πήρε δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα να παραγκωνιστεί από τον Γιώργο Δώνη και το μέλλον του να θεωρείται βέβαιο μακριά από το «τριφύλλι».

Λεπτά συμμετοχής: 298

Ασίστ: 1

Βαθμός: 2

8. Πασχάλης Στάικος

Ούτε και φέτος κατάφερε να κάνει το... ξεπέταγμα και να πάρει φανέλα βασικού. Έφτασε πλέον τα 23 και κινδυνεύει ένα ταλέντο που ποτέ δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή. Στα παιχνίδια που πήρε δεν έκανε το κάτι παραπάνω, δεν ξεχώρισε.

Λεπτά συμμετοχής: 544

Βαθμός: 4

26. Έργκους Κάτσε

Όπως ο Παναθηναϊκός με δύο πρόσωπα στην χρονιά, έτσι και ο Αλβανός μέσος δεν ήταν σταθερός στις εμφανίσεις του. Μπορεί, για παράδειγμα, στο Φάληρο να έκανε... παπάδες και στο επόμενο ματς να εξαφανιζόταν. Μπορούσε και έπρεπε να προσφέρει περισσότερα στον άξονα του Παναθηναϊκού.

Λεπτά συμμετοχής: 1480

Γκολ: 2

Ασίστ: 2

Βαθμός: 5.5

18. Γιάννης Μπουζούκης

Από τα ελάχιστα λεπτά πέρυσι, βασικός, αναντικατάστατος και με σημαντική επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ήταν η αποκάλυψη της φετινής σεζόν για το «τριφύλλι» και δεν είναι τυχαία η ανάδειξη του σε κορυφαίο U-21 παίκτη από τους συντάκτες του gazzetta.gr! Βρήκε γκολ, δημιουργία, έκανε δουλειά και ανασταλτικά και ήταν ο κορυφαίος μέσος των «πρασίνων» στην χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Λεπτά συμμετοχής: 1988

Γκολ: 4

Ασίστ: 2

Βαθμός: 8

7. Όμρι Άλτμαν

Επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, εμφανώς επηρεασμένος από την μεγάλη αποχή. Δεν έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, έβγαλε μυϊκά θέματα και ίσως να έχει μια ακόμη ευκαιρία του χρόνου να δείξει ότι μπορεί να γίνει βασικός στο «τριφύλλι».

Λεπτά συμμετοχής: 423

Γκολ: 1

Βαθμός: 4

10. Αντονί Μουνιέ

Σε αυτό τον Παναθηναϊκό, ο Γάλλος έπρεπε να είναι ο ηγέτης. Τελικά ήταν ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε τον περισσότερο καιρό στα... pits λόγω τραυματισμών και όταν πήρε χρόνο συμμετοχής ήταν απογοητευτικός. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας δεν βοήθησε ούτε λίγο.

Λεπτά συμμετοχής: 443

Βαθμός: 2

11. Τάσος Χατζηγιοβάνης

Καταπληκτικός στο πρώτο μισό. Καμία σχέση με το ταλαντούχο αλλά φοβισμένο παιδάκι που βλέπαμε πέρυσι. Πήρε πρωτοβουλίες, έβγαλε προσωπικότητα, προσέφερε ασίστ και γκολ. Στο 2019, όμως, επηρεάστηκε αρκετά από την κακή εικόνα της ομάδας, σε πολλά παιχνίδια «κούραζε» την μπάλα και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Το πρόσημο, όμως, στην σεζόν του Έλληνα εξτρέμ είναι πέρα για πέρα θετικό.

Λεπτά συμμετοχής: 2040

Γκολ: 4

Ασίστ: 4

Βαθμός: 7

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

9. Κίκο Μακέντα

Value for money ο Ιταλός. Δικαίωσε την καλοκαιρινή επιλογή των Νταμπίζα και Δώνη που με... ανύπαρκτο πορτοφόλι κατάφεραν να φέρουν έναν επιθετικό που σκόραρε σε ικανοποιητικό βαθμό, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και ήταν πρότυπο μέσα στα αποδυτήρια για όλους. Πέτυχε σημαντικά γκολ, πέρασε κι αυτός δύσκολα... φεγγάρια στο 2019 αλλά η παρουσία του ήταν ευεργετική σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Λεπτά συμμετοχής: 2122

Γκολ: 10

Ασίστ: 4

Βαθμός: 8

99. Αργύρης Καμπετσής

Είναι παίκτης ρυθμού. Δεν πήρε πολλά ματς ως βασικός και σε γενικές γραμμές δεν προσέφερε πολύ αν και ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν. Είναι ποδοσφαιριστής, στου οποίου τα στοιχεία θα πρέπει να επενδύσει το «τριφύλλι». Αν του χρόνου πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, θα έχει την ευκαιρία να δείξει περισσότερα πράγματα.

Λεπτά συμμετοχής: 750

Γκολ: 2

Ασίστ: 1

Βαθμός: 4

17. Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Η πρώτη του σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού που πήρε λεπτά, όχι βέβαια τόσα όσα θα έπρεπε ένα ταλέντο της δικής του αξίας. Ο 18χρονος επιθετικός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον σύλλογο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία όσο αγωνίστηκε. Χρειάζεται να δουλέψει κυρίως στην νοοτροπία για να γίνει άμεσα πρωταγωνιστής στο «τριφύλλι».

Λεπτά συμμετοχής: 269

Γκολ: 2

Ασίστ: 1

Βαθμός: 5

*Οι νεαροί και γεμάτοι ταλέντο Θεοχάρης, Αποστολάκης, Σέχου και Αθανασακόπουλος έπαιξαν ελάχιστα στο πρωτάθλημα και δεν μπορούν να κριθούν. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάνο Αρμενάκα αλλά και για τον Νίκο Βέργο που είναι ξεκάθαρο πως δεν έπεισαν τον Γιώργο Δώνη με την εικόνα τους στις προπονήσεις.

Υ.Γ1: Κάθε κριτική όλα αυτά τα χρόνια, είτε σκληρή είτε light, γίνεται με μοναδικό γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού και με κριτήριο τον δικό μου τρόπο σκέψης και κατανόησης του ποδοσφαίρου. Όποιος λοιπόν κατά καιρούς ενοχλείται λες και δεν έχει σταματήσει να σηκώνει κούπες στην καριέρα του και θεωρεί τον εαυτό του φτασμένο χωρίς να έχει πετύχει το παραμικρό, να δίνει τις απαντήσεις στο γήπεδο και όχι στα... sms. Ο σύλλογος μπορεί να μην είναι κανονικός αλλά όσοι ασχολούνται μαζί του εκτός διοίκησης, μια χαρά κανονικοί ήταν, είναι και θα είναι. Οπότε παράπονα αλλού, εδώ εξάλλου, πολλά χρόνια τώρα υπάρχει τοίχος. Τόσο απλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.