Είναι μια εικόνα - ντροπή που ΔΕΝ θα ξαναδούμε!

Είναι μια εικόνα - ντροπή που ΔΕΝ θα ξαναδούμε!

Είναι μια εικόνα - ντροπή που ΔΕΝ θα ξαναδούμε!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που έκανε την υποχρέωση της απέναντι στον Λεβαδειακό, εστιάζει στο ματς αλλά και στον τελικό, ενώ έχει υστερόγραφα

Η υποχρέωση βγήκε όπως ακριβώς έπρεπε. Εκεί που ακριβώς έπρεπε... Απέναντι σε ένα πρόσωπο -και όχι σε μια πόλη, ή την ομάδα αυτή- που επίσης έπρεπε! Νίκη με τριάρα, αντί για τουλάχιστον έξι γκολ, σε ένα γήπεδο που έχουν γίνει τα πάντα σε βάρος του κόσμου της ΑΕΚ επί σειρά ετών. Τα τελευταία χρόνια το πλέον αφιλόξενο γήπεδο της χώρας για την Ένωση με το φίλαθλο κοινό της να υποχρεώνεται να παρακολουθεί την αναμέτρηση στα σπίτια πάνω από το... νεκροταφείο.

Για τον λόγο αυτό επιλέγω και τη συγκεκριμένη φωτογραφία! Είναι το μοναδικό στιγμιότυπο που αξίζει να θυμάται κανείς και ειδικότερα ο Ενωσίτης από την ομάδα που οδηγήθηκε στην πιο κάτω κατηγορία. Μια εικόνα - ντροπή, όχι για τον κόσμο της ΑΕΚ που βρέθηκε εκεί, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν θα ξαναδούμε (έστω δεδομένα για του χρόνου στο πρωτάθλημα). Ούτε οι νίκες, ούτε τα γκολ που υπήρξαν πολλά υπέροχα, ούτε τα πρόσωπα. Αυτό το γήπεδο το οποίο του χρόνου δεν θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ θα μας φέρνει μόνο τη συγκεκριμένη όμορφη ανάμνηση στο μυαλό μας. Σε καιρό δημοκρατίας και με... αριστερή κυβέρνηση!

Πάμε όμως παρακάτω... Η ομάδα του Χιμένεθ έκανε την υποχρέωσή της στο χορτάρι και απέδειξε σε αυτό από το πρώτο λεπτό πως επιθυμεί τη νίκη και θα την κατακτήσει. Τίποτα παραπάνω... Η ΑΕΚ από το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης επιβεβαίωνε πως η Λιβαδειά θα πει το τυπικό αντίο στην κατηγορία με τρόπο εύκολο και όπως αρμόζει στη σεζόν που πραγματοποίησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τριάρα ήταν μάλλον κολακευτικό αποτέλεσμα για την γηπεδούχο με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι, χαμένα τετ α τετ και τον αντίπαλο γκολκίπερ (σ.σ.: Μπάγιτς) να βγάζει και δύο καλά τελειώματα για γκολ των "κιτρινόμαυρων". Η ήττα από την Λάρισα στο ΟΑΚΑ υποχρέωνε τους παίκτες του Σεβιγιάνου προπονητή και τον ίδιο να δουλέψουν σωστά αυτό το παιχνίδι και να το κερδίσουν.

Έως εδώ όμως... Από το συγκεκριμένο ματς δεν μπορεί να προκύπτουν συμπεράσματα που να είναι ουσιαστικά και να βοηθούν στο γενικό σύνολο της αξιολόγησης σεζόν και προσώπων. Το ίδιο ίσχυε και για την αναμέτρηση και την ήττα της ΑΕΚ στην Αθήνα από την ΑΕΛ. Ματς που δεν έχουν σε τίποτα να μοιάζουν με αυτό που έρχεται την 11η του Μάη στο ΟΑΚΑ για την τελικό του Κυπέλλου.

Αντίπαλος μια πολύ καλή ομάδα, ένας πρωταθλητής με αξιοπρόσεκτο αήττητο και δεμένο σύνολο που πεινάει για τίτλους και τους διεκδικεί και κατακτά. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα είναι διαφορετικά: η πίεση, ο αντίπαλος, η επιθυμία, ο τίτλος, όλα μαζί αρκούν για να έχεις σαν ΑΕΚ ένα απίθανο κίνητρο για να σώσεις μια χρονιά. Πώς λοιπόν στα σοβαρά να εστιάσεις σε ένα ματς με υποβιβασμένη ομάδα και να αναλύσεις στα σοβαρά αυτά που έχεις σαν δεδομένα συγκριτικά με το παιχνίδι που ακολουθεί;

Αντίθετα είχε ουσιαστικά συμπεράσματα σε επίπεδο επιστροφών στο χορτάρι και ως εκ τούτου προσώπων σημαντικών. Ο Τσιγκρίνσκι για παράδειγμα επιβεβαίωσε και απέδειξε ότι σωστά υπολογίζεται από τον Χιμένεθ για τον τελικό. Ένα ακόμη πρόσωπο ο Λούκας Μπογέ ο οποίος με την εικόνα του δικαιώνει την επιλογή του Μανόλο να τον έχει στην εξίσωση για την αποστολή και για να διαχειριστεί τον τελικό (με την έκπληξη της 11αδας να μην αποκλείεται ποτέ όταν έχουμε να κάνουμε με Χιμένεθ).

Είχε και Λόπες έπειτα από 7 μήνες. Πόσο ευχάριστη είδηση η συγκεκριμένη... Ο Πορτογάλος από τη νέα σεζόν θα αποδείξει πόσο σημαντική ήταν φέτος η απουσία του ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό για την ΑΕΚ διάστημα. Φάνηκε όμως και ότι στον τελικό ακόμη και ως μέλος της αποστολής και του πάγκου δύσκολα θα μπορεί να είναι απ αυτούς που θα σκεφτεί άμεσα -και χωρίς να προκύψει ανάγκη- ο προπονητής της Ένωσης. Απόλυτα δικαιολογημένα...

Στην τελική ευθεία από σήμερα για έναν τελικό που πριν αρχίσει και χωρίς να έχουμε τα δεδομένα καν, τον έκαναν παρωδία. Η κυβέρνηση και η ΕΠΟ... Εκείνοι αποφασίζουν και κρίνονται (και έχουν κριθεί πιο σωστά)! Δεν υπάρχει κάνεις λόγος για να εστιάσουμε σε ένα ακόμη άρθρο μας στο κομμάτι του κόσμου. Ούτως ή άλλως η... φάση και η κατάσταση είναι: αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Ας μη το κουράζουμε άλλο.

Η ΑΕΚ πρέπει να πάει στον τελικό με τη νοοτροπία: αυτά τα ματς τα κερδίζεις, δεν τα παίζεις απλά! Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία και ψυχολογική προσέγγιση κρίνοντας πάντα από το τι έχει αποδείξει η ίδια η ιστορία. Εκείνος που ο θέλει περισσότερο, που μοχθεί παραπάνω, που δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο και που το έχει ανάγκη σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αντίπαλο.

Τα καλά μαντάτα για τον Χιμένεθ είναι ότι μπορεί να υπολογίζει σε όλους και οι περισσότεροι μάλιστα μοιάζουν να είναι σε καλή κατάσταση όταν απαιτείται να πετύχουν κάτι...

Υγ: Με αφορμή νέα κείμενα για συναντήσεις στην ΕΠΟ και στο Γουδί και σχόλια γελοία, αλλά και αντίστοιχα για δείπνα στην Θεσσαλονίκη και τώρα, και τον περασμένο Νοέμβριο, και όλη τη διάρκεια της σεζόν σε γνωστό ξενοδοχείο (γνωστής ιδιοκτησίας) στην Θεσσαλονίκη, θυμίζω τούτο: σταματήστε να το κάνετε αυτό από παντού... Το έγραφα και στο προηγούμενο blog μου. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα από όλους! Δεν γίνεται να σου παραγγέλνουν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά και εσύ να το κάνεις...

Υγ2: Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ είναι ο οδηγός: "Δεν θα μπω σε διαδικασία να για μιλήσω για το πως χάσαμε τον πρώτο τελικό γιατί θα αρχίζαμε να προκαλούμε" και διάολε δεν πρέπει πρώτα αυτοί, οι πρωταγωνιστές οι ίδιοι, να προκαλούν. Και δη οι προπονητές που συνιστούν και παιδαγωγούς! Ο Χιμένεθ συνέχισε αναγνωρίζοντας ότι: "Στον δεύτερο τελικό χάσαμε γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο συγκεντρωμένα, ήταν καλύτερος από έμας", για να καταλήξει με το πλέον σημαντικό: "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρεβάνς, δεν υπάρχει εκδίκηση. Είναι δύο αντίπαλοι που παίζουν ποδόσφαιρο". Αυτές πρέπει να είναι οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών και ειδικά των προπονητών. Οι ποδοσφαιριστές είναι και μικρά παιδιά, μπορεί να πουν και κάτι παραπάνω... Όμως εξαρτάται πάντα και από το τι πρεσβεύει ένας Σύλλογος και πόσο η ιδιοκτησία του τον σέβεται, πρώτα τον ίδιο το Σύλλογο που είναι περαστικός ιδιοκτήτης του! Διότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι αναξιοπρεπής και να στερείται σεβασμού στον απέναντί του λόγω παιδείας και αγωγής. Όμως οφείλει ο Σύλλογος και η ιδιοκτησία να του δώσει να καταλάβει και όχι να έχει στάση χειρότερη!

Υγ3: Η συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής στα γραφεία της ΑΕΚ μεταξύ Μελισσανίδη και Λυμπερόπουλου - Χιμένεθ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας που ανέφερε ότι ο αγωνιστικός σχεδιασμός τρέχει για τη νέα σεζόν με δεδομένους τους δύο στη θέση τους. Πάρα τα διαφορετικά που ακούγονταν και γράφτηκαν. Κάτι που όντως δεν πρέπει να αλλάξει τώρα. Αυτό έχει αποφασιστεί καιρό και γι αυτό τρέχει έως τώρα σωστά το σχέδιο "ρόστερ 2019-2020"! Απαιτούνται τα κατάλληλα εργαλεία και χρόνος για να βρεθούν και να δημιουργηθεί ομάδα που θα διεκδικήσει ξανά πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη εφόσον μπει σε ομίλους με δύο προκριματικά ματς κεκλεισμένων των θυρών... Δεν πρέπει να αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα.

Υγ4: Τα είπαμε όλα και τα εξαντλήσαμε για τον τελικό. Μας κούρασαν και κουράσαμε! Εκείνους τους συμπατριώτες μας που έκλεισαν τα εισιτήρια τους για πτήση 11η Μαΐου, πλήρωσαν ήδη, κανόνισαν να έρθουν Αθήνα και πήραν άδεια από την εργασία τους για να ταξιδέψουν, είτε από το εξωτερικό είτε από την Ελλάδα, υπάρχει κανείς που να τους σκέφτεται;;; Οχι και ποτέ! Κι όλα αυτά για τις εκλογές. Και δεν τους νοιάζει που ακολουθούν οι εθνικές εκλογές μετά έστω κάποιους μήνες. Σου λέει: Ελληνάρες μωρέ θα έχουν ξεχάσει την ξεφτίλα διοργάνωσης δύο τελικών χωρίς κόσμο και έναν Βόλο! Άντε να δούμε όμως, θα ξεχάσουν πάλι;;;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...