Χριστοβασίλης: «Θα κινηθούμε νομικά για την σωτηρία»

Gazzetta team
Χριστοβασίλης: «Θα κινηθούμε νομικά για την σωτηρία»

bet365

Την σωτηρία στις αίθουσες των δικαστηρίων θα διεκδικήσει ο ΠΑΣ όπως τόνισε και ο πρόεδρός του, Γιώργος Χριστοβασίλης. Επισημοποίησε την αποχώρηση του Πετράκη.

Αναλυτικά ο διοικητικός ηγέτης των «κυανόλευκων» μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφερε τα εξής: «Φαινόταν τις τελευταίες εβδομάδες, ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Υπήρχαν και άλλοι παράγοντες βέβαια, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Σήμερα δεν μας έφτανε το αν θα κερδίζαμε, θέλαμε κι άλλο αποτέλεσμα από άλλο παιχνίδι. Δεν έγινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Πιστεύω ότι δεν είναι οριστικός ο υποβιβασμός. Θα πρέπει να προχωρήσουμε και στα επόμενα θέματα, που θα είναι πια εξωγηπεδικά και θα δούμε τις επόμενες ήμερες τι θα γίνει. Νομικά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κυνηγήσουμε. Υπάρχουν κάποιες ευθύνες, τις οποίες θα κυνηγήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Πολύς κόσμος μιλάει για το ρόστερ φέτος. Πιστεύω ότι η ομάδα είχε πολύ μεγαλύτερο βάθος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ένα πολύ κακό ξεκίνημα με πολλά παιχνίδια εκτός και κυρίως οι πολλοί τραυματισμοί, μας στοίχισαν. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε με την ίδια ενδεκάδα, σε συνεχόμενα παιχνίδια. Όλα αυτά, έφεραν την ομάδα χαμηλά στην βαθμολογία. Είδατε και στο ενδιάμεσο, ότι κάποιοι διαιτητές και κυρίως οι επόπτες έκαναν πολλά λάθη. Είναι πάρα πολλά. Ποτέ δεν έχω πει κάτι. Κάθε χρόνο λέω ότι θα πολεμάω. Θα είμαι πάντα διαθέσιμος, για οποιονδήποτε θέλει να έρθει μπροστά και να πάρει τη ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν έχει πλάνο για την επόμενη χρονιά είτε συνεχίσει έτσι, είτε είναι στην Super League 2. Η ομάδα το 2008 ανέβηκε, έπεσε και ανέβηκε ξανά».

Μετά μιλώντας ξανά, σχολίασε πως έκλεισε ο κύκλος του Γιάννη Πετράκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
«Είναι μια άσχημη βραδιά για μας. Φαινόταν ότι δεν ήταν αρκετές και οι δικές μας δυνάμεις εδώ και 2-3 εβδομάδες. Υπήρχαν κι άλλοι παράγοντες. Σήμερα δεν θα έφτανε αν κερδίζαμε, έπρεπε να έρθει κι άλλο αποτέλεσμα. Τελικά δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Αυτή τη στιγμή, βάσει προκήρυξης που είχε γίνει πέρυσι, η ομάδα υποβιβάζεται. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι οριστικό. Θα προχωρήσουμε σε κάποια εξωγηπεδικά θέματα που θα τα δείτε σε λίγες μέρες. Νομικά μπορούμε να κυνηγήσουμε κάποια θέματα, διότι αυτό που έγινε πέρυσι δεν είναι νόμιμο και ακόμα δεν έχει πάει στη βουλή να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Επομένως υπάρχουν κάποιες μικρές ελπίδες τις οποίες ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εξαντλήσει».

Για το τι έφταιξε που έφτασε εδώ η ομάδα: «Πολύς κόσμος αναφέρεται στο ρόστερ. Αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι είχε το μεγαλύτερο βάθος από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Δυστυχώς, όμως, ένα πολύ κακό ξεκίνημα με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια και κυρίως οι μόνιμοι τραυματισμοί. Κάθε εβδομάδα είχαμε 6-8 τραυματίες. Ποτέ δεν μπόρεσε η ομάδα να παίξει δύο συνεχόμενες αγωνιστικές με την ίδια ενδεκάδα. Όλα αυτά έφεραν από νωρίς την ομάδα χαμηλά στη βαθμολογία και ενδιάμεσα υπήρχαν και πολλά ματς που η ομάδα αδικήθηκε από τη διαιτησία και κυρίως τους επόπτες και βγάλαμε κι ένα σχετικό βίντεο. Έκαναν πάρα πολλά λάθη, δεν θέλω να πω ότι ήταν σκόπιμα, αλλά αν είχαμε 2-3 βαθμούς ακόμα μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για το αν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ηγεσία της ομάδας: «Ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Πάντα κάθε χρόνο λέω, επειδή ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος, οποιοσδήποτε θέλει ας κάνει ένα βήμα μπροστά να πάρει την ομάδα. Αν όμως αυτό δεν συμβεί δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν έχει πλάνο, ακόμα κι αν υποβιβαστεί».

Για το όραμα της επόμενης μέρας και αν ο κόσμος του χρόνου τέτοιον καιρό θα πανηγυρίζει την επάνοδο: «Το ζήσαμε και την πρώτη χρονιά που ήρθα, η ομάδα ανέβηκε, έπεσε και ξανανέβηκε. Από τότε ήταν 8 χρόνια παρούσα στη μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο θα συμβεί κι αυτή τη φορά».

Για το αν ο σχεδιασμός θα γίνει από το μηδέν ή θα παραμείνουν κάποιοι παίκτες: «Οι περισσότεροι παίκτες έχουν συμβόλαιο και θα παραμείνουν εφόσον θεωρήσουν ότι είναι ικανοί να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την ομάδα στη Super League».

Για το αν τίθεται θέμα προπονητή: «Θα το δούμε αύριο, αλλά νομίζω ότι ο κύκλος του κ. Πετράκη έκλεισε άδοξα νομίζω. Ήρθε, βοήθησε την ομάδα, φτάσαμε μαζί του πολύ ψηλά και είναι άδικο και γι’ αυτόν να φεύγει χαμένος, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την παραίτηση Πετράκη που δεν είχε γίνει δεκτή: «Είναι αλήθεια, αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι μία φορά σε όλα αυτά τα χρόνια είχα διώξει προπονητή. Πίστευα ότι κάτι θα γινόταν, θα γυρνούσαν τα παιχνίδια και δεν ήταν το πρόβλημα μόνο ο προπονητής. Ήταν οι τραυματισμοί, τα εκτός έδρας ματς στην αρχή και οι διαιτησίες. Δεν τον έδιωξα γιατί θεώρησα ότι μετά από τόσα χρόνια δεν θα ήταν σωστό να του φερθώ έτσι».

Για το αν έχει ευθύνες ο ίδιος: «Ποδόσφαιρο δεν παίζουμε, αλλά την ευθύνη πάντα η κεφαλή την παίρνει. Αν αύριο κερδίσουμε την παραμονή μας όμως με άλλον τρόπο, τότε τι θα πούμε μετά;. Επομένως το ποδόσφαιρο δυστυχώς στις νίκες είμαστε καλοί και στις ήττες οι κακοί».

Για τις κινήσεις που θα γίνουν για να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση: «Καταρχάς αυτό που έγινε πέρυσι από τον ΚΑΠ δεν είναι αποδεκτό. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει, ο ΚΑΠ προβλέπει σε 4 σημεία ότι πρέπει να ισχύει από τη μεθεπόμενη χρονιά».

Για το αν θα γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη: «Προσπαθούμε να γίνει μία συνάντηση όταν θα είναι εδώ, θα του δώσουμε τους λόγους για τους οποίους ζημιώνει η αναδιάρθρωση άλλες 18 πόλεις και ομάδες κυρίως της Γ’ Εθνικής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα