ΠΑΣ Γιάννινα: Ελπίζει ή όχι; (poll)

Gazzetta team
ΠΑΣ Γιάννινα: Ελπίζει ή όχι; (poll)

bet365

H Super League 2 είναι προ των πυλών για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» μόνο με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων πάει στα μπαράζ παραμονής και αυτό προϋποθέτει να κερδίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Μπορεί;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελευταία αγωνιστική, όπου θα κριθούν τα πάντα στην ουρά. Εκεί όπου ο ΠΑΣ βρίσκεται στην πλέον δύσκολη θέση, αφού μόνο με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και θα πάει στα μπαράζ παραμονής. Να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ να χάσει στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Υπό αυτές τις συνθήκες καλείται να ρίξει στο... καναβάτσο τους πρωταθλητές και το ερώτημα φαντάζει εύλογο. Ελπίζει βάσιμα ή όχι;

ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ...

* Ο ΠΑΣ παίζει την «ύπαρξή» του. Δεν μιλάμε απλά για ένα ματς «κλειδί» για το μέλλον του ή που έστω κρίνει την Ευρώπη. Αν δεν κερδίσει πέφτει, πάπαλα. Και δεν πρόκειται για μία ομάδα «ασανσέρ», αλλά για κάποια που έχει εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία. Σε μεγάλο βαθμό κρίνεται το μέλλον του «Αγιαξ της Ηπείρου» και σε ανάλογες περιπτώσεις το αίσθημα της αυτοσυντήρησης είναι αρκετό.

*Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια από τα Γιάννινα, αλλά μόνο το περσινό 3-1 μπορεί να χαρακτηριστεί «άνετο». Ο ΠΑΣ έχει κερδίσει τις 3 από τις τελευταίες 9 αναμετρήσεις των δύο ομάδων και σε επιπλέον 4 του έβαλε... δύσκολα (μία ισοπαλία, 3 ήττες στο γκολ), επίδοση αρκετά καλή για «μικρομεσαίο» που αντιμετωπίσει κατά τεκμήριο «μεγάλο».

*Υπάρχει συσπείρωση. Παρότι η ομάδα αγωνιστικά δεν πάει καλά, τα εις βάρος της διαιτητικά λάθη έχουν «πεισμώσει» κόσμο και ποδοσφαιρικό τμήμα, και το κλίμα δεν θυμίζει ομάδα πάει άσχημα και απογοητεύει στη σεζόν.

*Να τα λέμε όλα, παρατηρώντας το υλικό του ΠΑΣ θα δούμε παίκτες έμπειρους και ικανούς να διαχειριστούν ανάλογες καταστάσεις. Και κυρίως καλούς. Οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Μάνος, Κριζμάν και άλλοι... έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και είναι σε θέση να διαχειριστούν ανάλογες καταστάσεις πίεσης και άγχους (αναφερόμαστε σε όσους είναι διαθέσιμοι).

*Τι χρειάζεται ο «Αγιαξ της Ηπείρου» για να μείνει «ζωντανός»; Νίκη με «μισό-μηδέν». Στους «Ζωσιμάδες» κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 5 από τα 6 εκεί τελευταία του ματς.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ...

*Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γκολ. Κυρίως στους Ζωσιμάδες. Σκόραρε μόλις στα 3 από τα 8 παιχνίδια που έδωσε εκεί το 2019 για την κατηγορία (4/9 συνολικά) και αν δεν κουνήσεις πλεκτό, νίκη δεν παίρνεις. Μάλιστα στο ένα βρήκε δίχτυα με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς, ενώ παραμένει εντός έδρας «άσφαιρος» για 400 αγωνιστικά λεπτά.

*Ως συνέχεια του παραπάνω, διαθέτει την 3η χειρότερη επίθεση στην κατηγορία και καλείται να βρει δίχτυα κόντρα στην κατά τεκμήριο καλύτερη άμυνα της Super League.

*Απέναντί του θα βρεθεί μία ομάδα που δεν έχασε... άλλα και άλλα ματς. Ο ΠΑΟΚ, ξέχωρα από το δέλεαρ του αήττητου πρωταθλήματος, αγνοεί την ήττα στο πρωτάθλημα, σε ματς που έγινε ή τελείωσε, από τις 4 Μαρτίου του 2018 και για 34 σερί αναμετρήσεις του.

*Η υπόθεση παραμονή δεν εξαρτάται μόνο από εκείνον και δεν ορίζει την τύχη του. Αρα εάν ο αγώνας στο Περιστέρι δεν... κυλά όπως θα ήθελε (νίκη του Ατρόμητου), είναι πιθανό να υπάρξει απογοήτευση πριν το φινάλε της δικής του αναμέτρησης. Ανθρώπινο είναι.

*Παρότι τα τελευταία χρόνια ο τίτλος είχε κριθεί την τελευταία αγωνιστική, βλέπουμε τον εκάστοτε πρωταθλητή να αποχαιρετά νικηφόρα την κατηγορία. Η ΑΕΚ επικράτησε πέρσι στη Ριζούπολη (1-0), ενώ ο Ολυμπιακός το 2017 κέρδισε στο Αγρίνιο (2-0) και το 2016 νίκησε την Καλλονή (5-0).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα