Οι «κρυφοί» κυνηγοί κι η απαίτηση από τον Τσιμίκα…

Οι «κρυφοί» κυνηγοί κι η απαίτηση από τον Τσιμίκα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τους κεντρικούς χαφ του Ολυμπιακού, αλλά και για τον Τσιμίκα.

Το πιο σημαντικό σε μία ομάδα είναι να βελτιώνεται. Και το πιο ανησυχητικό όταν επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο...

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια του έχει δείξει μία πολύ μεγάλη πρόοδο στο θέμα των γκολ που παίρνει από τους «κρυφούς» κυνηγούς, από τους κεντρικούς του χαφ, δηλαδή, που έρχονται από πίσω και δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο Γκιγέρμε είχε βάλει τέσσερα γκολ στα τρία προηγούμενα διαδοχικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Καμαρά έχει σκοράρει στα δύο από τα τρία τελευταία κι ο Μπουχαλάκης είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Κοινώς, σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος οι τρεις κεντρικοί μέσοι της ομάδας έχουν πετύχει εφτά γκολ! Αν σκεφθούμε ότι σε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν ο Γκιγέρμε είχε μηδέν γκολ, ο Μπουχαλάκης ένα κι ο Καμαρά τρία, η βελτίωση είναι εντυπωσιακή, παρότι τα τρία από τα τέσσερα γκολ του Βραζιλιάνου ήταν από στατικές φάσεις-και τα γκολ από τα κόρνερ δεν μας χαλάνε, κάθε άλλο!

Εφόσον δεν αποτελεί κάτι συγκυριακό, αποτελεί μία πολύ ευχάριστη διαπίστωση για τον Ολυμπιακό, που χώλαινε πολύ σε αυτό το κομμάτι, ιδίως σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ…

Αντίθετα, στο παιχνίδι στη Λαμία, είδαμε τον Τσιμίκα να επαναλαμβάνει λάθη που είχαμε ξαναδεί κι είχαν στοιχίσει άσχημα στον Ολυμπιακό, όπως π.χ. στο 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου στο Καραϊσκάκη. Ο νεαρός αριστερός μπακ είχε κακή αντίδραση σε μία σειρά από σέντρες που έγιναν προς την πλευρά του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων για την εστία του Λοντίγκιν.

Π.χ. στη φάση της ισοφάρισης της Λαμίας, ο Τσιμίκας σε μία σέντρα της Λαμίας από την απέναντι πλευρά έχασε την κεφαλιά από τον Καραμάνο, που πάσαρε προς την πλευρά των Μπαράλες κι Ασούμπρε, με τον δεύτερο να σκοράρει…Νωρίτερα, σε μία σέντρα των γηπεδούχων από τη δική του αυτή τη φορά πλευρά ο Τσιμίκας έχασε ξανά την κεφαλιά από τον Καραμάνο, που πάλι πάσαρε στον Μπαράλες, με την δική του κεφαλιά να την μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού…Και υπήρξε και τρίτη φάση στην οποία ο Τσιμίκας δεν αντέδρασε σωστά, εκεί που ζήτησε πέναλτι η Λαμία, αφού στο ξεκίνημα της ο «ερυθρόλευκος» αριστερός μπακ αντί να σπεύσει να διεκδικήσει την κεφαλιά από τον Δημούτσο, ολιγώρησε χαρακτηριστικά…

Άραγε, έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι ο Τσιμίκας; Δεν το νομίζω. Γιατί μετά το γκολ της Λαμίας είχε μία έξοχη επέμβαση με το κεφάλι σε μία πολύ επικίνδυνη σέντρα των γηπεδούχων προς το δεύτερο δοκάρι. Λοιπόν; Δεν ξέρω. Πρέπει να το δουλέψει περισσότερο στην προπόνηση το θέμα με τις τοποθετήσεις του στις σέντρες από τα πλάγια, να το δουλέψει καλύτερα στο μυαλό του, να είναι πιο συγκεντρωμένος και αποφασιστικός στο παιχνίδι; Πάντως, η επιλογή, «τρώμε πρώτα γκολ και μετά στην άλλη φάση κάνουμε το σωστό», είναι πολύ απλά μισή δουλειά.

Ο Τσιμίκας φέτος έπαιξε 27 παιχνίδια, τα 25 βασικός, (σε όλες τις διοργανώσεις) στον Ολυμπιακό-ο Κούτρης έπαιξε λιγότερα (23 βασικός+1 αλλαγή). Δεν είναι πια μικρό παιδί, μπαίνοντας στα 23 τον άλλο μήνα. Έπαιξε στην Εθνική ομάδα. Γενικά είχε μία καλή σεζόν, στην πρώτη του ως βασικός στον Ολυμπιακό. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, με όσα είχα δει από αυτόν πέρσι στην Ολλανδία, περίμενα περισσότερα, τόσο αμυντικά (δεν έβαλε κανένα γκολ κι έφτιαξε τέσσερα), όσο κι αμυντικά.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός βγάζει σε ένα νέο παιδί άλλη πίεση σε σχέση με τη Βίλεμ, αλλά ο Τσιμίκας πρέπει να ανεβαίνει. Και για να ανεβαίνει, πρέπει να βελτιώνεται κι όχι π.χ. να είναι ασταθής και στο ένα ματς να βγαίνει ωραία μπροστά και στο άλλο, όπως στη Λαμία, να μην περνάει μία καλή σέντρα.

Του χρόνου, παίζοντας πλέον δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Τσιμίκας πρέπει να εμφανιστεί πιο ώριμος και πιο αποφασιστικός. Και πρώτα πρέπει να το απαιτήσει ο ίδιος από τον εαυτό του. Από εκεί που είχε πέρσι έξι γκολ και τέσσερις ασίστ σε 37 συμμετοχές, γιατί να ρίξει φέτος τα νούμερα του…

Άσχετο: Ταινία για απόψε, Un Petit Boulot (00.10) στην Cosmote Ciename 2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.