Όταν έχεις την συνείδηση σου καθαρή

Θοδωρής Βασίλης
Όταν έχεις την συνείδηση σου καθαρή

bet365

Σε μια χώρα κι ένα ποδόσφαιρο όπου επικρατεί η αυθαιρεσία και ο τσαμπουκάς, ο Πανιώνιος βούλωσε στόματα για όλους που είχαν χτίσει το μυαλό τους διάφορα σενάρια για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σ. με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Σε μια εποχή που η σαπίλα της ελληνικής κοινωνίας έχει ξεπεράσει κάθε επίπεδο, σε μια χώρα που επικρατεί η αυθαιρεσία και η απαξίωση των άλλων, και η νεοελληνική κουλτούρα έχει διαβρώσει τα πάντα υπάρχουν περιστατικά και παραδείγματα που καταφέρνουν να αποβάλουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έστω και για λίγο και να σου δείξουν πως δεν είναι όλα αδιέξοδα. Γιατί τα γράφω αυτά; Για το ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη νίκη των «κυανέρυθρων» επί των Ηπειρωτών που κατά ένα μεγάλο ποσοστό στέλνει την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Τι έκανε ο Πανιώνιος και φτάσαμε στο σημείο να σχολιάζουμε το αυτονόητο; Κατέβηκε και χτύπησε το ματς το οποίο κέρδισε παρότι ο ίδιος δεν είχε κάποιο πραγματικό κίνητρο, εν αντιθέσει με τον αντίπαλό του. Ξέρεις με κάποια πράγματα, όπως είναι η ιστορία σου δεν παίζεις, και ευτυχώς για τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης η ιστορία του δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου. Την ώρα που άλλες ομάδες δίνουν δικαιώματα σχολιασμού με την νωχελικότητα που αντιμετωπίζουν ίδιας βαρύτητας ματς, ο Πανιώνιος αποφάσισε να μην χαρίσει τίποτα.

Όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα είχαν βγει διάφορες φήμες ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έφευγε με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη, οι γνωστές καφενειακές φήμες δημιουργώντας εντυπώσεις κι ένα κλίμα πως μέχρι και ότι οι δύο ομάδες το είχαν συμφωνημένο. Καλά ειδικά μόλις ο Κρίζμαν ισοφάρισε σε 1-1 αμέσως βγήκαν τα σαλιγκάρια με ύφος 1000 καρδιναλίων να μας πούνε κιόλας ότι το έπαιξαν και ανατροπή 1 ημίχρονο και 2 τελικό. Βέβαια το 2-1 τους χάλασε λίγο το αφήγημα αλλά εντάξει στην Ελλάδα βρίσκεσαι που σε πολλά πράγματα επικρατεί πλήρως ο ανθρώπινος ολοκληρωτισμός. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς ούτε η τελευταία. Μόλις δύο μήνες πριν και στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ τα όσα έγιναν με τις αποφάσεις του διαιτητή Σκουλά ανέδειξαν ξεκάθαρα αυτό το πρόβλημα.

Μην κοιτάς που κάθε μέρα όλοι πλακώνονται με όλους. Αν το δεις στο βάθος της υπόθεσης, όλοι βολεμένοι στις κοσμοθεωρίες τους είναι. Βρήκαν ένα πρόχειρο ιδεολογικό στρατόπεδο και οχυρώθηκαν με περίσσια βόλεψη, πότε πετώντας βέλη και πότε ορθώνοντας ασπίδες για τα βέλη των άλλων. Ο Πανιώνιος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ομάδας, αλλά μπορεί και κάποιας άλλης επειδή οι οπαδοί έχουν σχέσεις σεβασμού μεταξύ τους σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ένα στρατόπεδο, μετά βέβαια αν σε κάποιο από τα τρία στρατόπεδα η ίδια ομάδα τον κοιτάξει στα μάτια αμέσως μπαίνει σε κάποιο άλλο στρατόπεδο.

Και συ την ίδια ώρα να προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα και να διώξεις τις όποιες ταμπέλες σου βάζουν. Κι εκεί καταλαβαίνεις πως μόνο ματαίωση υπάρχει σε αυτό. Γιατί δυστυχώς για σένα ο άλλος έχει χτίσει ένα παραμύθι, έχει βγάλει και κολλήσει ταμπέλες, έχοντας δημιουργήσει στρατόπεδα χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους γιατί αυτό τους έμαθαν να κάνουν. Και συ να προσπαθείς την ίδια ώρα να τα αποδοκιμάζεις, γι αυτούς όμως δεν αλλάζει κάτι. Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς το πιο απλό πράγμα. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με το ποδόσφαιρο μας. Αυτό λειτουργεί όπως λειτουργεί κι έτσι θα λειτουργεί, με τις φήμες του, τους τραμπουκισμούς τους και την λάσπη του. Το δόγμα «ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας» κυριαρχεί και την ίδια ώρα εσύ να προσπαθείς να κρατήσεις την συνείδηση σου καθαρή.

Και όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους την Κυριακή ο Πανιώνιος κράτησε την συνείδηση του καθαρή, και το ίδιο καθαρή θα την κρατήσει και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα