Ολυμπιακός: Από τον Μοντέστο στον Καμαρά! (vids & poll)

Ολυμπιακός: Από τον Μοντέστο στον Καμαρά! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Από τον Μοντέστο στον Καμαρά! (vids & poll)

bet365

Το Gazzetta στέκεται στην παράδοση ετών που έχει... χτίσει ο Ολυμπιακός επιλέγοντας παίκτες για τον άξονά του που είτε ήταν Γάλλοι είτε είχαν γαλλικό background, ξεκινώντας από Μοντέστο και φτάνοντας στον Καμαρά.

100% Επιστροφή* χρημάτων Ίντερ - Γιουβέντους! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Όταν ο Φρανσουά Μοντέστο αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό το 2010-2011 δεν είχε καν περάσει από το μυαλό του ότι θα ερχόταν η στιγμή που εκείνος θα όριζε το μεταγραφικό πλάνο των Πειραιωτών και θα έφερνε παίκτες... λαβράκια από την Γαλλία. Από εκείνη την χρονιά και μετά (σ.σ. φυσικά είχε συμβεί και πιο παλιά) οι Πειραιώτες είχαν την δική τους... παράδοση με παίκτες για τον άξονά τους που είτε ήταν Γάλλοι είτε είχαν background από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Μοντέστο έκλεισε στον Ολυμπιακό το 2010 προερχόμενος από την Μονακό. Το 2010-2011 είχε 31 ματς με 3 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας παίξει σέντερ μπακ, δεξιός μπακ και αμυντικός χαφ. Ως αμυντικός χαφ είχε 5 ματς εκείνη την χρονιά με 1 γκολ και 1 ασίστ. Στον πειραϊκό σύλλογο έμεινε έως το 2013, έγινε αρχηγός, πήρε τίτλους, λατρεύτηκε από τον κόσμο και κατέγραψε 100 ματς με 7 γκολ και 6 ασίστ. Να σημειωθεί πως ο Μοντέστο είχε με την Μονακό στην καριέρα του 207 παιχνίδια με 6 γκολ και 5 ασίστ. Γύρισε στο Λιμάνι για να εργαστεί και να βοηθήσει από αρκετά πόστα για να είναι σήμερα υπεύθυνος τμήματος scouting, μέσα στο team για τις μεταγραφές και φυσικά υπεύθυνος για ότι ήρθαν παίκτες από την Γαλλία σαν τον Παπέ Σισέ, τον Καμαρά ή και φέτος τον Ουσεϊνού Μπα.

To 2012 ο Ολυμπιακός πόνταρε και στον Ντρίσα Ντιακιτέ. Ο Αφρικανός διεθνής - που έπαιζε και αμυντικός χαφ - θα έμενε μόνο μία σεζόν στο Λιμάνι και παίζοντας κυρίως ακραίος μπακ για να αποχωρήσει μετά. Είχε μόνο 9 ματς με 1 ασίστ. Το 2013-2014 η... σκυτάλη πήγε στον Ντελβίν Ντινγκά, που δεδομένα έκανε πολύ πιο καλή καριέρα στον Ολυμπιακό από τον Ντιακιτέ. Ο Κονγκολέζος διεθνής που παίζει ακόμα ποδόσφαιρο (σ.σ. στην Τουρκία) είχε στο σύνολο 61 ματς στα πόδια του με τον ελληνικό σύλλογο με απολογισμό 3 γκολ και 2 ασίστ και αποχώρησε το 2015 για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία. Είχε 55 παιχνίδια που είχε παίξει ως αμυντικός χαφ ενώ υπήρξαν και ματς όπου χρησιμοποιήθηκε ως οκτάρι. Υπήρξε βασικότατο στέλεχος σε σημαντικές ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού καθώς στην πρώτη του σεζόν οι ερυθρόλευκοι έχοντας περάσει τους ομίλους έπαιξαν με την Γιουνάιτεντ (σ.σ. την οποία αν και κέρδισαν στο πρώτο ματς δεν μπόρεσαν να περάσουν λόγω της ήττας στο 2ο παιχνίδι). Στην 2η σεζόν του ήταν ξανά βασικό στέλεχος στην ομάδα που νίκησε στους ομίλους Γιουβέντους (σ.σ. είχε σκοράρει στο ματς που είχε χάσει από τους Ιταλούς στον όμιλο ο Ολυμπιακός) και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 2015-2016 ο Ολυμπιακός δεν είχε στο ρόστερ του γαλλική επιλογή για τον άξονά του. To 2016-2017 πήγε στην ομάδα ο 35χρονος πλέον Τονγκολέζος (σ.σ. αλλά και με γαλλικό διαβατήριο), Αλεξίς Ρομαό. Ο Ρομαό επίσης θα γινόταν βασικό στέλεχος στον Ολυμπιακό και αρχηγός και θα έπιανε τον αριθμό των 60 αγώνων με 6 γκολ και 2 ασίστ προτού αποχωρήσει για τη Ρεμς, όπου παίζει φέτος. Ο Ρομαό είχε λίγο πιο πάνω από 40 ματς που έπαιξε εξάρι (σ.σ. αμυντικός χαφ) στον Ολυμπιακό και στα άλλα είχε προσφέρει ως στόπερ αλλά και ως οκτάρι. To 2018 ήταν η σειρά του "γαλλοαναθρεμμένου" Αφρικανού Μαντί Καμαρά (σ.σ. του οποίου το γκολ με την Λαμία μπορείτε να δείτε ακριβώς από κάτω).

Του νέου... αστεριού του Ολυμπιακού διά χειρός Μοντέστο που ήρθε από την Αζαξιό. Ο Καμαρά έχει φέτος 35 ματς με 5 γκολ και 2 ασίστ και τα ματς του είναι κάπως "μοιρασμένα" ως προς τις θέσεις του. Έχει αγωνιστεί ως εξάρι και ως οκτάρι φέτος ενώ φυσικά η τιμή του έχει "εκτοξευθεί" και η ζήτησή του είναι μεγάλη. Ο Ολυμπιακός φυσικά ως γνωστόν έχει εμπιστευθεί και στόπερ από την γαλλική αγορά ωστόσο προφανώς η αναφορά έχει να κάνει με παίκτες του άξονα. Μία "παράδοση" που ξεκίνησε χρόνια τώρα και θα συνεχιστεί.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll και στην Gallery δείτε βίντεο των Μοντέστο, Ντινγκά, Ρομαό και Καμαρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα