Ο Ολυμπιακός το έχασε όρθιος. Κι αν χτίσει πάνω στο φετινό...

Ο Ολυμπιακός το έχασε όρθιος. Κι αν χτίσει πάνω στο φετινό...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα πεπραγμένα του φετινού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό και κάνει πρόβλεψη για τη νέα σεζόν.

100% Επιστροφή* χρημάτων Νάπολι - Αταλάντα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τέλειωσε λοιπόν και τυπικά η υπόθεση τίτλος, την προτελευταία αγωνιστική. Ουσιαστικά είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα λένε οι κακές γλώσσες, αλλά ας τις αφήσουμε αυτές έξω από την κουβέντα μας.

Ο Ολυμπιακός έχασε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά αν μη τι άλλο το έχασε όρθιος. Έφτασε τον ΠΑΟΚ έως την προτελευταία αγωνιστική για να το κατακτήσει, συγκεντρώνοντας 72 βαθμούς, την στιγμή που η ΑΕΚ πέρσι το πήρε με 70, εκ των οποίων οι 68 μέσα στο γήπεδο, αφού το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (0-0 η,…1-0!!!) το πήρε στα χαρτιά. Επαναλαμβάνω, ο Ολυμπιακός έχει φέτος 72 βαθμούς, κι ένα παιχνίδι ακόμη για να πάει στους 75, κι η ΑΕΚ πέρσι το πήρε με ουσιαστικά 68, τυπικά με 70!!!

Με 15 νίκες στις 16 τελευταίες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός! Και τι νίκες! Με 47 γκολ ενεργητικό και έξι παθητικό σε αυτά τα 15 νικηφόρα αποτελέσματα!!! Δηλαδή, με τον Ολυμπιακό να βάζει πάνω από τρία γκολ κατά μέσο όρο και να μην δέχεται ούτε…μισό γκολ κατά μέσο όρο. Και κάπως έτσι να έχει την καλύτερη επίθεση με 68 γκολ και διαφορά γκολ +51, έναντι +50 του ΠΑΟΚ. Οι τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού είναι 96 περισσότερες από του ΠΑΟΚ και τα δοκάρια 14-4…

Η στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος δίνει (στη μία κατηγορία αξιολόγησης) κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος τον Φορτούνη, με…200 πόντους διαφορά από τον δεύτερο (Κουλούρη) και 250 από τον τρίτο (Μπίσεσβαρ). Ο Γκιγέρμε είναι Νο 4, ο Ποντένσε Νο 10 κι ο Καμαρά Νο 13, ενώ από τον ΠΑΟΚ υπάρχει ο Βιεϊρίνια στο Νο 12. Στην δεύτερη κατηγορία αξιολόγησης κι οι τρεις κορυφαίοι παίκτες είναι του Ολυμπιακού: Φορτούνης, Καμαρά, Γκιγέρμε.

Ο ΠΑΟΚ υπερτερεί του Ολυμπιακού εκτός από τους βαθμούς, μόνο στα…πέναλτι (9-4). Τα πέναλτι που έκαναν τη διαφορά στους βαθμούς…

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη συγκομιδή 15 βαθμών παραπάνω από πέρσι (72-57)! Κι αν κερδίσει στη Λάρισα θα πάει στο +18…Παρότι πέρσι είχε νίκες στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (στα χαρτιά η μία) και φέτος δύο ήττες στα δύο παιχνίδια από τον ΠΑΟΚ! Όμως, φέτος πήρε τέσσερις πόντους από την ΑΕΚ (πέρσι μηδέν), τέσσερις από τον Παναθηναϊκό (πέρσι έναν), έξι από τον Ατρόμητο (πέρσι ένα), έξι από τον Αστέρα (πέρσι ένα), έξι από τον ΠΑΣ (πέρσι τρεις), έξι από τον Λεβαδειακό (πέρσι τρεις) κι έξι από τον Απόλλωνα (πέρσι τρεις). Ο δε Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε δύο φορές τον Άρη…

Να θυμίσω ότι και το 2004, τότε που ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, το είχε χάσει όρθιος ο Ολυμπιακός. Και τότε είχε συγκεντρώσει 75 βαθμούς σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, και τότε είχε καλύτερη επίθεση (70 γκολ έναντι 62) και τότε είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (+51, έναντι +44). Αλλά ο Παναθηναϊκός το είχε πάρει, φτάνοντας τους 77 βαθμούς, ελέω Δούρου, σε εκείνο το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2.

Βεβαίως και το πρώτο που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι να παίρνει το πρωτάθλημα. Αλλά είναι διαφορετικό το να χάνεις ένα πρωτάθλημα όρθιος και διαφορετικό να το χάνεις όπως το έχασε πέρσι ο Ολυμπιακός η, όπως το είχε χάσει το 2010, καταρρέοντας και τις δύο φορές στο β΄ μισό της σεζόν κι ενώ ήταν πρώτος μέχρι την 14η και 18η αγωνιστική αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα με 67 βαθμούς. Φέτος, έστω με ισοπαλία στη Λάρισα, θα έχει την ίδια βαθμολογική συγκομιδή (73 βαθμών) που είχε στα δύο πρωταθλήματα που είχε πάρει με τον Βαλβέρδε, το 2011 και το 2012!!!

Αν χτίσει πάνω στο φετινό πρωτάθλημα που έκανε και συνεχίσει έτσι, αν επαναλαμβάνω, τότε πολύ απλά του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δυνατός διεκδικητής και θα χρειαστούν όχι εννιά, αλλά 19 πέναλτι για να πάρει άλλος το πρωτάθλημα-όχι ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο!…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.