Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

bet365

Ο Πανιώνιος τιμώντας την ιστορία του επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ελπίζει πλέον μόνο σε ένα θαύμα για την παραμονή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε μια κατηγορία στη Νέα Σμύρνη, κόντρα στον αδιάφορο Πανιώνιο, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες σεβόμενοι την ιστορία τους χτύπησαν το ματς στα ίσια εκμεταλλεύτηκα το άγχος του ΠΑΣ και με τη νίκη τους με 2-1 στένεψαν την θηλιά ακόμα περισσότερο στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Πως ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος είχε στην διάθεσή του ξανά τον Ντουρμισάι ο οποίος επέστρεφε από τιμωρία με τον τεχνικό του Πανιωνίου να κάνει μία αλλαγή στην ενδεκάδα με τον Παπαγεωργίου να ξεκινάει βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας. Έτσι, ο έμπειρος τεχνικός παρέταξε σε σύστημα 4-2-3-1 τον Μαλέρμπ κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά. Κόρμπος και Μαξίμοβιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Μανιάτη μπροστά τους. Μπουμάλ και Μασούρας στα άκρα με τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης στον τελικό που έδινε η ομάδα του αποφάσισε να κάνει μια μίνι έκπληξη αφού άφησε εκτός ενδεκάδας τον Νικολιά. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-3-3- με τον Μιχαήλ Νεόφυτο στο τέρμα και αμυντική τετράδα τους Μπουκουβάλα, Κάργα, Μιχαήλ και Σεργκελασβίλι. Κάστρο, Τζημόπουλος και Πάντελιτς ήταν η τριάδα των χαφ με τους Παμλίδη (δεξιά) και Κριζμάν (αριστερά) δίπλα στον μοναδικό προωθημένο Μάνο.

Γκολ με το καλημέρα

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που καιγόταν για τη νίκη, αλλά ο Πανιώνιος έβαλε φωτιά στο ματς όταν στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των Ηπειρωτών πήρε κεφάλι στο σκορ με το τρομερό σουτ του Μασο΄πυρα το οποίο τίναξε τα δίχτυα του Μιχαήλ.

Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό πάγωσε τους φιλοξενούμενους ππου δεν μπορούσαν όχι απλά να κάνουν μια επίθεση της προκοπής, αλλά δεν κράταγαν καν μπάλα. Την ίδια ώρα οι «κυανέρυθροι» με την τριάδα Μανιάτη-Μαξίμοβιτς-Κόρμπο ειχαν φέρει στα μέτρα τους το ματς ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό.

Μετά το 35'ο ΠΑΣ αποφάσισε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Ο Γιάννης Πετράκης ανέβασε τις γραμμές του και αμέσως η ομάδα του απείλησε. Αρχικά στο 35' το φάουλ του Σεργκελασβίλι έδιωξε ο Μαλέρμπ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η κεφαλιά του Κρίζμαν κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι επικίνδυνοι και ο Κάστρο έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο με την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών να διώχνει.

Όλα για όλα ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ ήξερε ότι δεν είχε άλλα περιθώρια και τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιάννης Πετράκης μέχρι το 52' είχε ρίξει ήδη στον αγωνιστικό χώρο τους Αθανασιάδη και Νικολιά και πίεσε από την αρχή. Και το κατάφερε σχετικά γρήγορα, αφού στο 53' ο Κρίζμαν κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1. Με την ψυχολογία υπέρ τους οι Ηπειρώτες έψαχναν για την απόλυτη ανατροπή, στο 65' σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Πανιώνιος έκανε το 2-1 όταν ο Μπουμάλ έκανε την σέντρα-σουτ και τον Σπιριντόνοβιτς με το σώμα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Mετά το γκολ ο ΠΑΣ έπαιξε φουλ επίθεση με την είσοδο και του Λεό αφήνοντας πολλά κενά με τον Πανιώνιο με δύο πάσες να βγαίνει σε αντεπιθέσεις τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τις σέντρες χωρίς να κάνουν κάποια ευκαιρία. Στο 93' πάντως σκόραραν από μια στημένη φάση, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Κάργα.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου (59' Σπιριντόνοβιτς), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μανιάτης (59' Τσιλούλης), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Μασούρας, Μπουμάλ (90' Μίκο), Ντουρμισάι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Πάντελιτς (52' Νικολιάς), Παμλίδης (46' Αθανασιάδης), Κρίζμαν, Μάνος (70' Λεό).

MVP: Ο Γιάννης Μασούρας. Ο άσος των γηπεδούχων ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, αφού εκτός από το τρομερό γκολ που πέτυχε, δεν έχασε μάχη και βοήθησε τόσο ως δεξί χαφ όσο και ως μπακ όταν ο ΠΑΣ πίεζε.

Στο ύψος του: Ο Σάντι Κρίζμαν. Ο φορ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν από τους λίγους διακριθέντες της ομάδας του, αλλά δεν ήταν αρκετός. Ο Κροάτης άσος ήταν αυτός που κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ισοφαρίζοντας προσωρινά για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κλάους Αθανασιάδης. Ο έμπειρος επιθετικός μπήκε στην επανάληψη με στόχο να συμβάλει ώστε η ομάδα του να ανατρέψει το σκορ, αλλά είναι ζήτημα αν ακούμπησε 4-5 φορές την μπάλα.

Η γκάφα: Ανήκει στον Σταυρόπουλο ο οποίος υπέπεσε σε πέρναλτι στον Κρίζμαν, σε μια φάση που ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα είχε προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου αφού ήταν σωστή η υπόδειξη πέναλτι του Σταυρόπουλου στον Κρίζμαν, ενώ σωστά ακυρώνεται και το γκολ του ΠΑΣ αφού ο Κάργας ήταν οφσάιντ στην πρώτη κεφαλιά. Θα μπορούσε βέβαια να κάνει καλύτερη χρήση της κάρτας, αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ματς είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού ο ΠΑΣ έπαιζε μια κατηγορία. Αντίθετα, ο Πανιώνιος ήταν αδιάφορος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε, σεβόμενος και την ιστορία του, να χτυπήσει το ματς και να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την παραμονή του ΠΑΣ στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το άγχος των παικτών του Πετράκη, προηγήθηκαν νωρίς έφεραν το ματς στα μέτρα τους και δεν πανικοβλήθηκαν όταν ο Κρίζμαν ισοφάρισε και σε μια αντεπίθεση έκαναν το 2-1. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί ψυχικά την κρισιμότητα του αγώνα, αφού βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Ο Γιάννης Πετράκης τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές του αλλά δεν ήταν αρκετό αφού στο τέλος το άγχος έπνιξε τους παίκτες του που αναλώθηκαν σε ανούσιες σέντρες και πλέον ο «Άγιαξ» χρειάζεται ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα