Super League Κ17: Το Πανόραμα της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος

Gazzetta team
Super League Κ17: Το Πανόραμα της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος

bet365

Η Super League διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα Super League K17 και η ανάδειξη του Πρωταθλητή θα γίνει μέσα από την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί την M. Δευτέρα 22/4/2019 και την Μ. Πέμπτη 25/4/2019 στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Οι ημιτελικοί (μαγνητοσκόπηση) και ο τελικός (ζωντανά) του Πρωταθλήματος Super League K17 θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς:

ACTION TV – Αττική

Star Lamias - Κεντρικής Ελλάδας

TV 100 - Θεσσαλονίκη

Θεσσαλία TV - Θεσσαλία

Δέλτα TV - ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ

Ionian TV - Τηλεόραση Δυτικής Ελλάδας

Notos TV - Τηλεόραση Κρήτης

Flash TV - Τηλεόραση Δυτικής Μακεδονίας

Αιγαίο TV - Αιγαίο Πέλαγος

ITV - Ήπειρος

και ζωντανά στο Youtube, στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter και από την ιστοσελίδα www.ina.tv.

Η ιστοσελίδα της Super League φιλοξενεί δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League Κ17. Δείτε επίσης, τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2018-2019, καθώς και αναλυτικά στοιχεία (ομαδικά και ατομικά στατιστικά, συμμετοχές και τέρματα) των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League Κ17.

Ολυμπιακός

Ο κάτοχος των δύο τελευταίων τίτλων και πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός τερμάτισε στην 1η θέση του Α’ Ομίλου με 56 βαθμούς (17 νίκες, 5 ισοπαλές, 2 ήττες). Σημείωσε 69 γκολ σε 24 αγώνες και δέχθηκε 21, με τους Κατσαβάκη και Σουρλή να είναι οι πρώτοι σκόρερ τη ομάδας με 10 γκολ. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήταν το 7-1 επί του Λεβαδειακού (20ή αγων.) και το 6-0 επί του Πανιωνίου (27η αγων.).

Δημήτρης Μαυρογενίδης (Προπονητής)

«Συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες για την πρόκρισή τους στο final four της SL. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να ζήσουν έντονα τις στιγμές και να κερδίσουν πράγματα από αυτή την εμπειρία.

Εμείς ως Ολυμπιακός είμαστε φιλόδοξοι, έχουμε προετοιμαστεί όλη τη χρονιά για να φτάσουμε εδώ και να τερματίσουμε νικητές».

Θωμάς Γούλας (Αρχηγός)

«Αυτή η χρονιά είναι μια χρονιά ορόσημο για εμάς τα παιδιά και ολόκληρη την ακαδημία, με πολλές αναπροσαρμογές που στόχευαν στην βελτίωση μας. Από την αρχή της σεζόν έχουμε θέσει γερά θεμέλια και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Αυτή η ομάδα έχει φτιαχτεί από μέταλλο και φιλοδοξίες και το Final Four είναι ακόμα ένα εμπόδιο από τα πολλά που θα βρεθούν στην καριέρα μας.

Θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να δείξουμε το τι αξίζουμε και τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλον τον καιρό που είμαστε ως γκρουπ. Ελπίζω όλες οι ομάδες να ανταποκριθούν στο επίπεδο τους και από εκεί και πέρα δεν έχω αμφιβολίες για την ομάδα μου και τις προοπτικές της».

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο στην 1η διοργάνωση Final 4, τo 2008-09, ενώ την περσινή σεζόν έχασε τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 από τον Ολυμπιακό. Τερμάτισε 2ος στον Α’ Όμιλο με 49 βαθμούς και απολογισμό 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 58-19. Πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του Α’ Ομίλου αναδείχθηκε ο Ιωάννης Νιάρχος με 12 γκολ με τον Θανάση Λιούμη να τον ακολουθεί με 10. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του το 6-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη την 13η αγωνιστική.

Κώστας Φρατζέσκος (Προπονητής)

«Για μας ήταν μία δύσκολη χρονιά σαν τμήμα γιατί ήρθαν εννέα καινούργια παιδιά και είχαν μείνει 11 από την περσινή ομάδα. Παιδιά που είχαν διαφορετικές παραστάσεις και έπρεπε να περάσουμε τη φιλοσοφία μας και το στυλ παιχνιδιού, κάτι πολύ δύσκολο σε αυτή την ηλικία. Μας πήρε αρκετό χρόνο από το καλοκαίρι, είχαμε στην αρχή μεγάλα σκαμπανεβάσματα μέχρι να καταλάβουν όλοι τι ακριβώς θέλουμε. Έπρεπε να αποβάλουν το άγχος γιατί σε αυτή την ηλικία, όταν έρχεσαι στον Παναθηναϊκό, θέλεις να δείξεις πράγματα, οπότε έπρεπε να νιώσουν ασφάλεια και ηρεμία.

Πιστεύω ότι τα παιδιά τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά, δούλεψαν πάρα πολύ για να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Είχαν βάλει μόνοι τους στόχο να γίνουν πρώτα ομάδα και δεύτερο στόχο, εάν μπορέσουμε, να πάμε στο final 4. Είναι μεγάλη επιτυχία η επίτευξη των στόχων. Από εκεί και πέρα, όμως, σίγουρα τώρα δεν θέλουν να έχουν μόνο τυπική παρουσία στο final 4. Αυτό μου αρέσει γιατί βάζουν νέους στόχους στη ζωή τους και στην πορεία τους και δείχνει ότι πράγματι είναι μια καλή ομάδα σαν σύνολο. Από τη στιγμή που φτάνεις στο final 4, θέλεις την πρώτη θέση, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός και βυθιστείς. Δίχως να αλλάξουμε τίποτα από τη φιλοσοφία, το στόχο και το στυλ παιχνιδιού μας. Το πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό από πολλές ομάδες όπως άλλες χρονιές, αλλά υπήρχαν δυνατά παιχνίδια και αυτό μας κράτησε σε εγρήγορση».

Αλέξανδρος Δημοσθενιάδης (Αρχηγός)

«Με την πορεία μας όλη τη χρονιά δείξαμε ότι ανήκουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Σίγουρα όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό αυτό δεν αρκεί. Θα πάμε στο Αγρίνιο να προσπαθήσουμε να φτάσουμε έως το τέλος της διαδρομής. Ό,τι και να συμβεί εκεί δεν αναιρεί ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο με πολύ πάθος. Εμείς είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και νιώθουμε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Π.Α.Ο.Κ.

Ο Π.Α.Ο.Κ. που έχει κατακτήσει τον τίτλο δύο φορές (2013, 2016) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην 1η θέση της κανονικής περιόδου του Β’ Ομίλου με 52 βαθμούς (15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες) και τέρματα 77-19. Πρώτος σκόρερ του συλλόγου αλλά και του Β’ Ομίλου αναδείχθηκε ο Χρήστος Τζόλης με 24 γκολ σε 23 συμμετοχές και τέσσερα χατ-τρικ. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήταν την 7η αγωνιστική όταν επιβλήθηκε με 10-1 επί της ΑΕΛ στην έδρα του.

Αλέξανδρος Αλεξιάδης (Προπονητής)

«Φτάνοντας στο τέλος μίας ακόμα ποδοσφαιρικής χρονιάς, διεκδικούμε εκ νέου τον τίτλο του πρωταθλητή. Ανέκαθεν τα Final Four της Κ17 ήταν ανταγωνιστικά και κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά, με απόλυτη συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια της σεζόν έβγαλαν προσωπικότητα και χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος και πιστεύω πολύ σ’ αυτούς. Στο Αγρίνιο θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και στόχος μας, φυσικά, είναι η πρόκριση στον τελικό. Εύχομαι τα παιδιά και των τεσσάρων ομάδων να βγουν υγιή από το γήπεδο».

Θωμάς Καραμπέρης (Αρχηγός)

«Είμαστε κοντά στο τέλος μια δύσκολης χρονιάς, κοντά στη στιγμή για την οποία ανυπομονούμε όλοι. Το Final Four αποτελεί κίνητρο για όλους μας. Ως ομάδα έχουμε το πνεύμα του νικητή και θέλουμε να κλείσουμε τη σεζόν με την κατάκτηση του τίτλου. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή και βγάζοντας στο γήπεδο χαρακτήρα, πιστεύω ότι θα είμαστε οι νικητές.

Στον ημιτελικό πρέπει να είμαστε από το πρώτο λεπτό προσηλωμένοι. Είμαι σίγουρος ότι κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλύτερα και παίζοντας ο ένας για τον άλλον, θα προκριθούμε στον τελικό».

ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την ισοπαλία (0-0) που απέσπασε στην έδρα του Άρη την τελευταία αγωνιστική, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος καταλαμβάνοντας την 2η θέση του Β’ Ομίλου με 44 βαθμούς (13 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες) και τέρματα 51-33. Επιστρέφει σε Τελική Φάση μετά τη σεζόν 2014-15 και έχει ως πρώτους σκόρερ τους Παύλο Γροσδάνη και Λάζαρο-Χάρη Λέκκα με 10 γκολ. Την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του την σημείωσε την 27η αγωνιστική με το 8-1 επί της ΑΕΛ στην έδρα του.

Νίκος Μπαδήμας (Προπονητής)

«Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούλιο με στόχο να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι έβλεπα απίστευτη βελτίωση των παιδιών και την φλόγα της διάκρισης να λάμπει στα μάτια τους. Και να που φτάσαμε στο final 4. Από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Αυτά τα παιδιά μας εκπλήσσουν συνέχεια.

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι στην προετοιμασία της ομάδας. Θα συνεχίσουμε πάνω στο πλάνο που δουλεύουμε όλη την χρονιά. Δεν ήταν στόχος μας να φτάσουμε εδώ επομένως είμαστε ήδη επιτυχημένοι. Από εδώ και πέρα μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση θα είναι εκπληκτική εμπειρία.

Από τη φετινή σεζόν ξεχωρίζω την πρόκρισή μας στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στην έδρα του Άρη με 10 παίκτες και τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ που ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ σε όλες τις κατηγορίες για την φετινή χρονιά».

Αλέξανδρος Λώλης (Αρχηγός)

«Φέτος με την ομάδα ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές, αλλά νομίζω πως το τελευταίο μας παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη ήταν κάτι το διαφορετικό με την σημασία που είχε. Θέλαμε 1 βαθμό για να πάρουμε την πρόκριση στο final 4 από τον “αντίπαλο" μας και τον πήραμε με χαμένο πέναλτι του αντιπάλου και παίζοντας με 10 παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο, κάτι που έδειξε πόσο ομάδα είμαστε και πόσο μεγάλη ψυχή έχουμε. Επίσης ήταν μια μεγάλη στιγμή για εμάς διότι πρώτη φορά παίξαμε εκτός έδρας παιχνίδι με τον κόσμο μας δίπλα μας.

Για εμάς δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, θα κάνουμε αυτό που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε το όνειρο μας το οποίο είναι να αγωνιστούμε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα».

Ποινολόγιο Ημιτελικών

Ο παρακάτω ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής τους ημιτελικούς αγώνες της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Super League K17:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Κ17:

2008 – 2009: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τελικός: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 3-0

2009 – 2010: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 2-1

2010 – 2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-5

2011 – 2012: ΑΡΗΣ

Τελικός: ΑΡΗΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 1-0

2012 – 2013: Π.Α.Ο.Κ.

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 0-1

2013 – 2014: SKODA ΞΑΝΘΗ

Τελικός: SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-1

2014 – 2015: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 1-0

2015– 2016: Π.Α.Ο.Κ.

Τελικός: SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ο.Κ.: 1-2

2016– 2017: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.: 1-1 (Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-4 στα πέναλτι)

2017– 2018: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 (1) – 0 (1) (Ο Ολυμπιακός κέρδισε 5 – 4 στα πέναλτι)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα