Στο πλευρό του ΠΑΣ Γιάννινα για αναβολή της αναδιάρθρωσης ο Δήμος Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου

Gazzetta team
Στο πλευρό του ΠΑΣ Γιάννινα για αναβολή της αναδιάρθρωσης ο Δήμος Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου

bet365

«Συμμάχους» στην προσπάθεια που κάνει για να αναβληθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων την Πέμπτη (18/04), όπου παρέστησαν δημοτική και περιφερειακή αρχή, καθώς και αντιπροσωπεία του συλλόγου.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι μετά από αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου εκφράστηκαν παράπονα για τη διαιτησία εις βάρος του συλλόγου, καθώς και για την επικείμενη, όπως όλα δείχνουν, αναδιάρθρωση στις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκεί βρέθηκαν κατόπιν πρόσκλησης όλες οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, ο Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, όπως και η ΕΠΣΗΠ. Αντίθετα δεν έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές που εκλέγονται εκεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, με αυτόν της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα να στέλνει επιστολή, αναφέροντας ότι έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Φυσικά παρόντες ήταν και αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ιωάννου, καθώς ο κ. Χριστοβασίλης απουσίαζε στην Αθήνα, μιας και ορίστηκε σήμερα ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της ομάδας για το θέμα.

Εκ μέρους της ΠΑΕ ο πρώτος κάλεσε τους παρόντες να στηρίξουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στο αίτημά της για αναβολή της αναδιάρθρωσης, υπογραμμίζοντας πως άμεσα ή έμμεσα ζουν από την ΠΑΕ 155 οικογένειες της πόλης, ποδοσφαιριστές, υπάλληλοι, συνεργαζόμενες εταιρίες, σεκιούριτι και άλλοι, ενώ κινδυνεύει και το μέλλον 100 παιδιών και άνω που είναι στις ομάδες των υποδομών. Υπενθύμισε εξάλλου το τουρνουά του καλοκαιριού που θα φέρει 800 αθλητές στα Γιάννενα το καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την τοπική οικονομία, ενώ φυσικά το όνομα του ΠΑΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί διαφήμιση της πόλης.

Καταλήγοντας, ο κ. Ιωάννου ζήτησε να μην ισχύσει από φέτος η αναδιάρθρωση «με τις συνθήκες ανταγωνισμού, αλλά και τα αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν από εξωαγωνιστικούς παράγοντες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, «επιτέθηκε» στην ελληνική διαιτησία και την έλλειψη VAR, καταλήγοντας πως οι συνθήκες δεν είναι ώριμες, ώστε να προχωρήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή η αναδιάρθρωση και ζήτησε να πάρει παράταση τουλάχιστον εντός έτους, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε στον Γιώργο Βασιλειάδη την περασμένη Δευτέρα (08/04) για το θέμα αυτό.

«Είδαμε ξαφνικά ξένους διαιτητές, είδαμε διάφορα ευτράπελα και κρίθηκαν τουλάχιστον 4 παιχνίδια μέσα στα Γιάννενα, που τα είδα κι εγώ ως φίλαθλος, από τη διαιτησία. Με κάποια αποτελέσματα, όπως το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ και την απόφαση που βγήκε για τον ΟΦΗ, δημιουργούνται άλλες συνθήκες απ’ αυτές που ήθελε ο κ. Υπουργός όταν αποφάσιζε την αναδιάρθρωση», ανέφερε σχετικά.

Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση είναι κάτι που επιθυμούν όλοι, αλλά στον σωστό χρόνο εφαρμογής: «Πρέπει να νομοθετείς στον κατάλληλο χρόνο και να ξέρουν όλοι έγκαιρα τι πρόκειται να συμβεί. Συντασσόμαστε στο αίτημα για αναβολή και πρέπει να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Την ΕΠΣΗΠ εκπροσώπησε ο Α’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Ευθυμίου, λόγω απουσίας του κ. Βρακά στην Αθήνα και τόνισε ότι ακόμα και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αποφασίζονται οι αλλαγές 2 χρόνια πριν, όχι 2 αγωνιστικές πριν τελειώσει η σεζόν. Η αναδιάρθρωση μπορεί να αποφασίστηκε, αλλά δεν ψηφίστηκε ακόμα», είπε σχετικά.

Εκπροσωπώντας την παράταξη του κ. Γκόντα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσόλης, ανέφερε ότι πρέπει να πιέσουν όλοι αποφασιστικά, γιατί συν τοις άλλοις είναι και ζήτημα προβολής της πόλης. Εξάλλου η συγκεκριμένη παράταξη είχε τοποθετηθεί από τη Δευτέρα με σχετική της ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα, Νέα Εποχή», κ. Βασίλης Γιαννάκης, εκπροσωπώντας την παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, μετέφερε τη στήριξη της παράταξης για αναστολή της αναδιάρθρωσης για 1 χρόνο, καθώς «οι κανόνες πρέπει να είναι γνωστοί και ίδιοι για όλους από την αρχή».

Επιπλέον, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννινα», κ. Στέφανος Ζούμπας ανέφερε ότι «η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια πολύ μεγάλη εταιρία για την περιοχή, πληρώνει τεράστια ποσά στην εφορία κάθε χρόνο και ένας τηλεοπτικός τραγέλαφος που επικρατεί φέτος οδήγησε ομάδες με μικρότερη δυναμική να παίρνουν περισσότερα λεφτά από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αναδιάρθρωση αιωρούταν επί μήνες και ξαφνικά τώρα θα πάει προς ψήφιση».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «η νομοθέτηση έπρεπε να είχε γίνει ήδη και είναι παράλογο να έρχεται τώρα προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ απομένουν 2 αγωνιστικές. Όταν έμαθα τις δύο αποφάσεις χθες της επιτροπής εφέσεων αγανάκτησα περισσότερο. Κλίνουμε προς την άποψη της πλειοψηφίας των φιλάθλων. Στηρίζουμε κι εμείς την αναβολή της αναδιάρθρωσης. Ίσως όμως να είναι λάθος ότι κινητοποιούμαστε τώρα και όχι νωρίτερα».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Καραμπίνας και εκ νέου υποψήφιος με τον κ. Ελισάφ, ανέφερε ότι «δεν συμφέρει κάποιους να υπάρχουν ομάδες σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, θέλουν ομάδες του κέντρου. Όλος ο Νομός πρέπει να έχει μια δυναμική προσέγγιση στο θέμα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα κύτταρο και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Πιο ουδέτερη στάση είχε ο ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νάτσης, που έχει τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Οι αποφάσεις έχουν και επιπτώσεις και το θέμα είναι ποιος θα τις επωμιστεί. Οι βουλευτές θα συνεκτιμήσουν την κατάσταση, αλλά θεωρούμε ότι πιο σωστό είναι να εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι, έστω κι αν το επωμιστούμε εμείς το βάρος. Εύχομαι, πάντως, στις δύο αγωνιστικές που απομένουν να ανταποκριθεί η ομάδα και να παραμείνει στην κατηγορία».

Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκε και η περιφερειακή παράταξη του κ. Ριζόπουλου «Ορίζοντες Ηπείρου» από τον κ. Ντίνο Παπαδόπουλο. «Πρόκειται για δίκαιο αίτημα. Όλοι μαζί πρέπει να κινητοποιηθούμε. Θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι μας ζητηθεί. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ότι δεν ψηφίστηκε εγκαίρως από τη Βουλή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα