Υπόθεση Νάσου Κωνσταντίνου: Σοκάρει η μαρτυρία για τον Κύπριο φίλο του ΠΑΟΚ

Υπόθεση Νάσου Κωνσταντίνου: Σοκάρει η μαρτυρία για τον Κύπριο φίλο του ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Υπόθεση Νάσου Κωνσταντίνου: Σοκάρει η μαρτυρία για τον Κύπριο φίλο του ΠΑΟΚ

bet365

Οι λεπτομέρειες που έφερε στο φως νέος μάρτυρας του αιματηρού επεισοδίου. Αναγνώρισε δύο εκ των δραστών.

Επιστροφή χρημάτων* στο Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπενφίκα και σούπερ αποδόσεις στo Europa League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τον τρόπο με τον οποίο βίωσε το βράδυ της 27ης Απριλίου του 2017 διηγήθηκε κατά την τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση θανάτου του Νάσου Κωνσταντίνου, ο φίλος του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ που ήταν παρών στο περιστατικό.

«Ήμασταν 4 άτομα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και παρακολουθούσαμε τον αγώνα», κατέθεσε αρχικά ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως ο άτυχος 24χρονος είχε έρθει την προηγούμενη ημέρα από την Κύπρο για να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας με τον Παναθηναϊκό. Μετά τη λήξη του αγώνα, οι 4 οπαδοί κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης από την οδό Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φτάνοντας περίπου στο ύψος του ΑΧΕΠΑ και αφού πέρασαν κάθετο δρόμο της κεντρικής οδού, με το που ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο αντιλήφθηκαν την παρουσία ομάδας 6-7 ατόμων, όλοι με γυρισμένη πλάτη, πλην ενός που ήταν γυρισμένος στο πλάι.

Όταν τα άτομα γύρισαν προς το μέρος τους, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, «τότε είδαμε ότι κρατούσαν ξύλα και σίδερα στα χέρια».

«Μας ρώτησαν αν είμαστε ΠΑΟΚ, κανείς μας δεν απάντησε», συνέχισε ο φίλος του άτυχου οπαδού, συμπληρώνοντας πως εκείνη την ώρα επιχείρησαν να τρέξουν για να διαφύγουν.

Όντας παρατεταγμένοι, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ανά δυάδες (δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ μπροστά και οι άλλοι δύο, ο μάρτυρας με τον Νάσο Κωνσταντίνου, πίσω) οι δύο πρώτοι κατάφεραν να τρέξουν και να διαφύγουν.

«Εμάς, μας έκοψαν τον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας εξηγώντας πως η ομάδα των δραστών είχε αναπτυχθεί μπροστά και πίσω από τους δύο φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αριστερά ήταν τοίχος και «ο μόνος τρόπος να φύγουμε ήταν από δεξιά, από τον δρόμο».

Τότε, συνέχισε, ο ίδιος έτρεξε προς τον δρόμο με διερχόμενο αυτοκίνητο να ανακόπτει την πορεία του. Να σημειωθεί, πως σε μετέπειτα ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης, ο μάρτυρας εκτίμησε πως το όχημα δεν χτύπησε τον ίδιο, καθώς αντιλήφθηκε από μακριά πως κάτι συμβαίνει και έκοψε ταχύτητα.

Εκείνη την ώρα, ο μάρτυρας έπεσε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και, όπως διηγήθηκε, δύο άτομα έπεσαν πάνω του, με τον έναν να τον χτυπά 2 με 3 φορές στο πρόσωπο. Μέσα σε δευτερόλεπτα ακούστηκε ένα «μπαμ», συμπλήρωσε, και «στον αέρα μία φωνή να λέει "δείτε τι σας κάνει η Θύρα 10"».

Επισημαίνοντας αρκετές φορές κατά την κατάθεσή του πως όλα έγιναν αστραπιαία, εξήγησε πως την ίδια στιγμή έσπρωξε προς τα πίσω τον έναν εκ των δύο δραστών και εκείνη την ώρα αντιλήφθηκε πως ένα άτομο είναι πεσμένο στο έδαφος.

Στη συνέχεια κατάφερε να ξεφύγει και τρέχοντας κατευθύνθηκε προς το Τούρκικο Προξενείο, όπου βρήκε τους δύο φίλους του που είχαν διαφύγει εξ αρχής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο μάρτυρας κλήθηκε να αναγνωρίσει ξανά δύο εκ των κατηγορουμένων που είχε αναγνωρίσει μερικώς κατά την προανάκριση της αστυνομίας.

Ο μάρτυρας, εμμένοντας στην αρχική του κατάθεση, ανέφερε πως τον έναν κατηγορούμενο αναγνωρίζει σε ποσοστό 80%, τον οποίο υπέδειξε εκ νέου ως το άτομο που έσπρωξε προς τα πίσω την ώρα του περιστατικού το βράδυ της 27ης Απριλίου. Τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον οποίο αναγνώρισε εξαρχής σε ποσοστό 75%, τον συνάντησε, όπως είπε, τυχαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έναν χρόνο μετά το συμβάν. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, τον κοιτούσε επίμονα και έτσι ο μάρτυρας κατέθεσε το νέο αυτό περιστατικό στην ασφάλεια.

Να σημειωθεί πως η υπερασπιστική γραμμή σε σχόλιο της μετά το πέρας της κατάθεσης εξέφρασε διαμαρτυρίες και τις επιφυλάξεις της για τη διαδικασία αναγνώρισης των υπόπτων από τις αστυνομικές αρχές.

Η διαδικασία, απόντος αυτή τη φορά του πατέρα του Νάσου, συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων. Και σήμερα η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο.

Πηγή: voria.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα