Ο Άρης κοιτάζει τον εαυτό του

Ο Άρης κοιτάζει τον εαυτό του

Ο Άρης κοιτάζει τον εαυτό του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον μεταγραφικό… οργασμό του Άρη αλλά και για τη θρασύτητα αυτών που κουνούν το δάχτυλο για την ψήφο στην ανάδειξη νέου προέδρου στη Superleague.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Είναι σπουδαίο για κάθε άνθρωπο ή οργανισμό να μαθαίνει από τα λάθη του και κυρίως να μην τα επαναλαμβάνει. Αυτό αποδεικνύει ο Άρης εδώ κι αρκετούς μήνες, μέσα από την εφαρμογή του αγωνιστικού σχεδίου της επόμενης χρονιάς και την έναρξη διαπραγματεύσεων επί των δύσκολων μεταγραφικών υποθέσεων. Πέρυσι άργησε πολύ με συνέπεια να γίνουν και άστοχες επιλογές ή μάλλον επιλογές δίχως βαθύ ψάξιμο. Φέτος δεν σκοπεύει να κάνει το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγει νικητής μέσα από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά η μεθοδολογία του δείχνει την ύπαρξη πλάνου και σοβαρότητα.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι «κίτρινοι» άνοιξαν τον φάκελο του Ματέο Γκαρσία, ελπίζουν ότι θα αποκτήσουν τα δικαιώματα του αθλητή, σε κάθε περίπτωση όμως απαιτούν να ξέρουν μέχρι το τέλος του μήνα. Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε το ταξίδι του Ντίνου Διαμαντόπουλου στην Ισπανία και φυσικά πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με την ηγεσία της Λας Πάλμας. Τα όσα ειπώθηκαν στην πορεία από την ίδια την ισπανική ομάδα (προφανέστατα) είναι προϊόντα επικοινωνιακής πολιτικής και με ξεκάθαρο στόχο να πιάσουν τον στόχο των τριών εκατομμυρίων. Μέχρι στιγμής, ο Άρης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Γιατί με τον Αργεντίνο έχει συμφωνήσει, εξ' ου και η οργισμένη αντίδρασή του (σε ανθρώπους του Άρη) μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ισπανικής ομάδας. Η ουσία είναι ότι μέχρι τέλος του μήνα θα ξέρει αν μπορεί να υπολογίζει στον 23χρονο επιθετικό. Δηλαδή, δεν ψάχνει δικαιολογίες, θέλει δεδομένα.

Πάμε στον Σούντγκρεν. Ο Άρης δεν άφησε να περάσουν περισσότεροι από δύο μήνες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Τον περασμένο Γενάρη τα βρήκε με τον Σουηδό ποδοσφαιρική, όχι με την ΑΙΚ. Πλέον ποντάρει στη δεδομένη πρόθεση των Σουηδών να μην χάσουν τον παίκτη άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στα τέλη του Δεκέμβρη. Δεύτερο ταξίδι του Διαμαντόπουλου στη Σουηδία, συνάντηση με την ηγεσία της ΑΙΚ, κατάθεση πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του αθλητή και αναμονή απάντησης. Τόσο απλά. Ο Άρης επέλεξε αυτό το χρονικό σημείο για την επανέναρξη των συζητήσεων γιατί θέλει (μέσα στον επόμενο μήνα) να ξέρει αν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει τον Σούντγκρεν και ποντάρει στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την πορεία των συζητήσεων, η μεθοδολογία όμως φανερώνει το πλάνο. Ο Άρης θέλει να έχει ξεκάθαρα δεδομένα στα χέρια του, να γνωρίζει ποιους μπορεί να υπολογίζει στην επόμενη χρονιά, πόσα χρήματα θα χρειαστεί να δαπανήσει για την αγορά των δικαιωμάτων του αθλητή και αναλόγως να χαράξει την οικονομική πολιτική του. Διότι, πέρα από τις δύο παραπάνω υποθέσεις, υπάρχουν κι άλλες που τρέχουν.

Και κάτι τελευταίο. Ξεπερνάει κάθε όριο θράσους να κουνούν κάποιοι το δάχτυλο στον Άρη για την επιλογή του στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη Superleague. Μάλλον ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο, αρνούνται πεισματικά να δουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να ξεχάσουν το πρόσφατο παρελθόν και γενικώς έχουν απίστευτα κοντή μνήμη είτε κατ’ επιλογή είτε από αφέλεια. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να ψηφίσει ο Άρης υπέρ του Μάκη Γκαγκάτση; Και ποιος έχει το ανάστημα και το καθαρό παρελθόν να του υποδείξει ότι θα έπρεπε να ψηφίσει «λευκό»; Τρομερά πράγματα. Ο Άρης κοιτάζει τον εαυτό του, ψήφισε σεβόμενος τον εαυτό του κι έχει χίλιους λόγους να τα έχει καλά και με τη συνείδησή του.

ΥΓ: Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του Γιάννη Καστρίτη και ταυτόχρονης έναρξης επαφών για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Έμμεσα δεσμεύτηκε για την παραμονή του 37χρονου προπονητή και μένει να φανεί αν τούτο είναι προϊόν αλήθειας ή πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ, σαν αυτά που προηγήθηκαν το καλοκαίρι περί απόσυρσης προτάσεων σε παίκτες οι οποίοι έκλεισαν στην ομάδα ή επίσημες τοποθετήσεις για την υπογραφή 10ετούς συμβολαίου με τον Βαγγέλη Αγγέλου ο οποίος έφυγε σε πέντε μήνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.