Σάββας Παντελίδης στο OPEN: «Στην Ελλάδα το συμβόλαιο του προπονητή είναι το πολύ έναν μήνα» (vid)

Σάββας Παντελίδης στο OPEN: «Στην Ελλάδα το συμβόλαιο του προπονητή είναι το πολύ έναν μήνα» (vid)

Gazzetta team
Σάββας Παντελίδης στο OPEN: «Στην Ελλάδα το συμβόλαιο του προπονητή είναι το πολύ έναν μήνα» (vid)

bet365

Ο προπονητής του Άρη, Σάββας Παντελίδης, μίλησε στον Ντέμη Νικολαϊδη στο Total Football.

100% Επιστροφή* χρημάτων Αταλάντα - Έμπολι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τη σχέση παικτών-προπονητή: «Το σημαντικό είναι να μην χάνουν εκείνοι την εμπιστοσύνη τους στον προπονητή. Αν καταλαβαίνουν ότι δεν τους εμπιστεύεσαι τότε είναι σίγουρο ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει νομίζω στα δύσκολα να απορροφάς τους κραδασμούς, να βγαίνεις μπροστά, να μην τους αφήνεις να τους βαραίνουν πολλά πράγματα, να δείξεις ότι είμαι καλός καπετάνιος, εγώ είμαι εδώ και στα δύσκολα βγαίνω μπροστά. Μέχρι το παιχνίδι με την Ξάνθη μονίμως έβλεπα ότι όλοι νοιαζόντουσαν το τι θα γίνει όταν χάσουμε, δε χαιρόμασταν, παίζαμε με το φόβο τι μπορεί να συμβεί. Μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη και το αμέσως επόμενο παιχνίδι με τα Γιάννενα γύρισε η χαρά. Άρχισαν να χαίρονται περισσότερο το ποδόσφαιρο, να απολαμβάνουν το τέλος το παιχνιδιού, να πάνε στους φιλάθλους, είναι και ένα μεγάλο κίνητρο αυτό».

«Έχω παραιτηθεί 10-11 φορές, δε δέχομαι παρεμβάσεις στη δουλειά μου»

Για πολλές φορές που αποφάσισε να παραιτηθεί από μία ομάδα:
10-11 φορές έχω παραιτηθεί από μία ομάδα. Κάπου εκεί πρέπει να είναι. Ίσως ήταν το νεαρό της ηλικίας για κάποιες περιπτώσεις και το δεύτερο ήταν ότι ποτέ δεν μπορούσα να έχω παρεμβάσεις σε αυτό που κάνω. Μπορούσα να κάνω λάθος στη δουλειά μου, αλλά σίγουρα δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την αξιοπρέπεια μου ποτέ. Και οι περισσότεροι λόγοι ήταν τέτοιοι. Έχω φύγει από ομάδα που ήταν πρώτη στη βαθμολογία, αλλά έφυγα γιατί συνέβη κάτι που δε μου άρεσε.

Για το κακό ξεκίνημα του Αστέρα: «Δεν υπάρχει απλή εξήγηση, είναι σύνθετη. Κυρίως έχει να κάνει με την πληθώρα των επιλογών. Κάποια παιδιά που την προηγούμενη χρονιά ήταν σε πολύ κατάσταση ξεκίνησαν και δεν ήταν στην ίδια ή δεν είχαν τη ρέντα γιατί συμβαίνει και αυτό πολλές φορές. Αυτό σιγά-σιγά επέδρασε και στην ψυχολογία, ήταν και στην αρχή το πρόγραμμα τις πρώτες 8 αγωνιστικές πολύ δύσκολο, όλα ήταν πολύ δύσκολα.

«Η διαχείριση των υπολοίπων κι όχι των παικτών είναι το δύσκολο σε μία ομάδα»

Για τις δυσκολίες του να είσαι προπονητής στην Ελλάδα:
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι δύσκολη η διαχείριση των ατόμων δεν είναι η δουλειά από μόνη της. Όχι η διαχείριση των παικτών, η διαχείριση όλων των υπόλοιπων ατόμων, εκεί είναι το δύσκολο. Εκεί πρέπει να είσαι πολύ δυνατός, εκεί πρέπει να αντέξεις. Εκεί θα πρέπει να μην ακούς τίποτα και να επικεντρώνεσαι μόνο στη δουλειά».

«Για μένα η προπόνηση είναι τα πάντα»

Για τη διαδικασία της προπόνησης και το πόσο σημαντική είναι:
«Για μένα από την ώρα που θα ξεκινήσει η διαδικασία της προπόνησης μέχρι την ώρα που θα τελειώσει είναι υπέροχο συναίσθημα. Κι αυτό περνάω και στα παιδιά. Ναι, η προπόνηση είναι τα πάντα και την Κυριακή κοιτάς τι έκανε τις προηγούμενες ημέρες, έτσι είναι. Για μένα η προπόνηση είναι τα πάντα, δεν υπάρχει ένα κουμπί πράσινο για να παίξεις καλά και ένα κόκκινο για να μην παίξεις. Εάν η ομάδα σου ή κάποιος παίκτης είναι καλά όλη την εβδομάδα κατά 80-90% θα είναι καλά και την Κυριακή, εκτός από εκείνα τα παιδιά που δεν είναι έτσι όλη την εβδομάδα, αλλά την Κυριακή είναι καλοί, απλά πρέπει να περάσει καιρός για να τα γνωρίσεις. Κι εγώ επειδή δουλεύω πολύ με την προπόνηση αρκετές φορές έχω κάνει λάθος σε αυτό».

«Μάλωσα με τον εαυτό μου, δεν ήμουν καλά για αυτό έφυγα από τον Αστέρα»
Για τις πολλές αλλαγές συναισθημάτων μέσα στη χρονιά
: «Νομίζω για εμένα για τη φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ σημαντική μία συζήτηση που έκανα με τους παράγοντες της προηγούμενης μου ομάδας μία εβδομάδα πριν φύγω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι έχουμε χάσει ένα παιχνίδι με 1-0 και εγώ δίνω συνέντευξη στην τηλεόραση και γελάω. Δηλαδή χαμογελάω δε γελάω, αλλά χαμογελάω. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που μισώ τις ήττες περισσότερο από όσο χαίρομαι τις νίκες, θεώρησα ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Και με αφορμή αυτό έκανα μία συζήτηση με τους ανθρώπους και τους είπα ότι δεν είμαι εγώ αυτός, κάτι δε μου αρέσει. Όχι εκείνοι δε μου είχαν πει κάτι. Εγώ μάλωσα με το εαυτό μου, δε μου άρεσε επειδή με γνωρίζω καλά. Και είπαμε ότι αν την Κυριακή δεν κερδίσουμε θα σταματήσουμε τη συνεργασία».

Για το αν μπορεί κάποιος να γίνει νικητής αν δεν ξέρει να χάνει: «Όχι. Μόνο από τις ήττες διδάσκεσαι. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλεύεις πάρα πολύ για να γίνεις καλύτερος».

«Στην Ελλάδα το συμβόλαιο του προπονητή είναι το πολύ έναν μήνα»

Για το αν στην Ελλάδα γίνεται να νιώσουν σίγουροι για τον προπονητή (στην περίπτωση μας στον Άρη) και να πουν ότι του κάνουν 2 χρονιά συμβόλαιο:
«Η επόμενη ημέρα είναι, η Κυριακή. Άντε μία εβδομάδα, έτσι είναι. Εγώ έτσι αισθάνομαι και έχω μάθει να λειτουργώ έτσι. Δουλεύω μακροπρόθεσμα και ειδικά σε αυτή την ομάδα χρειάστηκε να δουλέψω με έναν προγραμματισμό δύο μηνών γιατί κάποια πράγματα δε μου ταίριαζαν. Δυστυχώς αυτό το διάστημα το πλήρωσα, ήξερα ότι θα περάσω αυτή τη διαδικασία, όχι τόσο έντονα όσο συνέβη. Αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, έχω συμβιβαστεί και έχω δυναμώσει από αυτό».

Πόσο καιρό κάνει συμβόλαιο (στην ουσία) ένας προπονητής σε μία ομάδα: «Πολύ λίγο, το πολύ πολύ έναν μήνα. Εγώ είναι η δεύτερη χρονιά που κάνω δύο χρονιές συμβόλαιο, μέχρι τώρα ήταν πάντα για έναν χρόνο, στον Αστέρα ήταν δύο και τώρα στον Άρη που ήρθα είναι δύο. Αλλά ξέρεις έχει πολύ μεγάλη σημασία να περνάς καλά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα