ΑΕΚ: Ο ουσιαστικός Κρίστιτσιτς που θέλει ο Χιμένεθ

ΑΕΚ: Ο ουσιαστικός Κρίστιτσιτς που θέλει ο Χιμένεθ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο ουσιαστικός Κρίστιτσιτς που θέλει ο Χιμένεθ

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του, με τον Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει όλο και περισσότερα από τον Σέρβο μέσο στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Δεν έχεις χρόνο να παρακολουθήσεις τα στοιχήματά σου; Το αυτόματο Cash Out* σου λύνει τα χέρια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Όταν ο Νέναντ Κρίστιτσιτς ήρθε τον Ιανουάριο στην ΑΕΚ βρισκόταν πίσω σε φυσική κατάσταση από τη στιγμή που είχε μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων και προπονήσεων για τρεις εβδομάδες. Γι' αυτό τότε ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε αποφασίσει να τον εντάξει ομαλά στο σύνολο δίνοντας του σε βάθος χρόνου σταδιακά περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, κάτι αυτό, κάτι ένας τραυματισμός στο γόνατο που τον επηρέασε, δεν βοήθησαν τον Σέρβο μέσο, ο οποίος μέχρι το 0-0 με τον Παναθηναϊκό είχε ξεκινήσει μόλις τρεις φορές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας μόνο μια φορά 90λεπτο.

Η μικρή συμμετοχή του Κρίστιτσιτς με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο αποτέλεσε για αρκετούς ένα μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Σεβιγιάνος κόουτς μετά τη νίκη στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα επί του Ατρομήτου, ο Κρίστιτσιτς δεν ήταν στο απόλυτο επίπεδο από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας. Μάλιστα σε εκείνο το ματς ο Χιμένεθ είχε αφήσει τον 28χρονο μέσο για 82 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, επισημαίνοντας ότι ήδη από το 60' ο ίδιος ο παίκτης ζητούσε να τον αντικαταστήσει.

Από το 4-0 με τον Παναιτωλικό, δηλαδή τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή, είναι αλήθεια πως η απόδοση του Κρίστιτσιτς έχει ανέβει σημαντικά και παιχνίδι με παιχνίδι δίνει στην ΑΕΚ όλο και περισσότερα θετικά στοιχεία. Αρχικά το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης έχει φτάσει κοντά σε αυτό που επιθυμεί ο Χιμένεθ με τον Σέρβο μέσο να βγάζει δύο ολόκληρα 90λεπτα στις νίκες με Παναιτωλικό και Λαμία στο Κύπελλο καθώς και το μεγαλύτερο μέρος για 86 λεπτά στο χθεσινό 2-2 με τη Λαμία στο πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή η συμμετοχή του στο παιχνίδι της ΑΕΚ αυξάνεται. Στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Κρίστιτσιτς τελείωσε το ματς με 11 ουσιαστικές μεταβιβάσεις, τις περισσότερες με διαφορά από κάθε άλλο συμπαίκτη του, ενώ και στον χθεσινό αγώνα με τη Λαμία κινήθηκε στα ίδια επίπεδα ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 12 καθοριστικές πάσες. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει το δεύτερο σημαντικό γκολ επί της Λαμίας στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ενώ γενικότερα και στα τρία τελευταία του ματς έτρεξε αρκετά, επιχειρούσε συνεχώς κάθετες, δίνοντας ρυθμό, ενώ βοηθούσε και στην ανάκτηση της μπάλας στον άξονα.

Ο Κρίστιτσιτς γίνεται λοιπόν όλο και πιο ουσιαστικός στην ΑΕΚ, αποκτώντας τον ρόλο που θέλει από αυτόν ο Χιμένεθ. Έχοντας αυτήν την τροχιά, η λογική λέει ότι θα συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο στην τελική ευθεία της σεζόν, με την ΑΕΚ να έχει προσθέσει στο ρόστερ της μια μονάδα με χαρακτηριστικά που... φώναζαν ότι της έλειπαν φέτος. Κάτι σημαντικό ενόψει και της ομάδας που θα χτίσουν οι κιτρινόμαυροι για την επόμενη σεζόν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα