Αβραάμ: Τα 24 λεπτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ στο Καραϊσκάκη! (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Αβραάμ: Τα 24 λεπτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ στο Καραϊσκάκη! (pics & vid)

bet365

Ήταν για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ίσως τα καλύτερα 24 λεπτά της ζωής του το τελευταίο διάστημα. Η στιγμή που πάτησε ξανά στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά μετά την σεζόν '14-'15.

100% Επιστροφή* χρημάτων Αταλάντα - Έμπολι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στα 34 του χρόνια ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν ήθελε τίποτε άλλο. Περίμενε πως και πως να πατήσει ξανά το χορτάρι του Καραϊσκάκη.

Αυτό το γήπεδο που του έλλειψε τόσο μετά την αποχώρησή του το 2014-2015 έχοντας προλάβει εκείνη την σεζόν να παίξει με τη Νίκη Βόλου (σ.σ. όπου είχε μπει αλλαγή στο 46' για να βγει ο Μποτία). Τότε ήταν στις 23/8/2014. Η είσοδός του στο Ολυμπιακός - Ξάνθη στο 69' στην θέση του Μεριά σήμανε το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό μετά από 1.696 μέρες.

Ο έμπειρος στόπερ θα αποχωρούσε από το Λιμάνι την σεζόν 2014 για να επιστρέψει φέτος. Έκτοτε οι ποδοσφαιρικές του περιπλανήσεις ήταν αρκετές. Μάλιστα το 2014-2015 έπαιξε ποδόσφαιρο σε τρεις διαφορετικές χώρες! Από τον Ολυμπιακό, την Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ και μετά στην Κίνα και την Σανγκάι Σενχούα, γράφοντας ιστορία με την σχετική... πρωτιά ως Έλληνας στην Κίνα.

Στην Κίνα μάλιστα έπαιξε και έξι αγώνες ως αμυντικός χαφ. Συνολικά εκείνη την χρονιά είχε 35 αγώνες με 2 γκολ και 3 ασίστ. Την επόμενη σεζόν ακολούθησε η ιαπωνική Τζουμπίλο Ιβάτα: 14 συμμετοχές στο σύνολο με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Στην Ιαπωνία τον φώναζαν «Πάπα» και οι συμπαίκτες του έλεγαν πως ήταν σαν πατέρας τους ποδοσφαιρικά με την εμπειρία του και τους συμβούλευε και τους καθοδηγούσε. Μάλιστα και οι σπορτκάστερς στις περιγραφές τους έτσι τον έλεγαν. Το 2016-2017 θα ακολουθούσε τον... δρόμο για την χώρα όπου γεννήθηκε, την Αυστραλία. Στην Μπρισμπέιν Ρόαρ, απ' όπου αποχώρησε για να βρεθεί ξανά στο Λιμάνι. Όχι τόσα πολλά ματς στα πόδια του: μόνο δέκα χωρίς να σκοράρει. Την αμέσως επόμενη χρονιά συνέχισε φυσικά εκεί, έχοντας 16 συμμετοχές με 4 γκολ και ενώ είχε και μία αποβολή.

Φέτος προτού γυρίσει στον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει 9 ματς στην A-League. Συνολικά στην καριέρα του ο 37 φορές διεθνής με την Ελλάδα είχε - πριν το ματς με την Ξάνθη - 175 ματς στον Ολυμπιακό με 6 γκολ και 2 ασίστ, 152 στον Άρη με 16 γκολ και 2 ασίστ, 35 στην Μπρισμπέιν Ρόαρ με 4 γκολ και 1 ασίστ, 24 στην Σανγκάϊ Σενχούα με 1 γκολ και 2 ασίστ, 14 στην Τζουμπίλο Ιβάτα με 1 γκολ και 1 ασίστ και 14 στην Τραμπζονσπόρ με 1 γκολ και 1 ασίστ. Ο Αβραάμ βρέθηκε πίσω στον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που δεν ξέχασε ποτέ και που πάντα ήταν δεμένος μαζί του και με τον κόσμο του. Εκεί που ήθελε να κλείσει την καριέρα του.

Το βράδυ της Κυριακής έζησε κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Αυτά τα μοναδικά για εκείνον 24 λεπτά στο γήπεδο και το ματς με την Ξάνθη. Σε αυτό το διάστημα είχε δύο προωθήσεις για να προσπαθήσει να σκοράρει με κεφαλιά, τρεις πάσες, δύο φάουλ κατά και μία κάρτα. Όλα αυτά για εκείνον δεν έχουν σημασία. Σημασία και αξία έχει το χειροκρότημα και η αποθέωση μαζί και η αγάπη του κόσμου. Όλο αυτό που εισέπραξε και ενώ μετά βρέθηκε στο γήπεδο και με την κορούλα του και πάλι καταχειροκροτήθηκε. Ήταν κάτι που προσδοκούσε και ήθελε τόσο. Αυτά τα 24 λεπτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ και σε έναν σύλλογο όπου θα κλείσει την καριέρα του...

- Στην Gallery δείτε και τα stats του σε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Super League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα